reklama

POGADUCHY O WSZYSTKIM

Agnexx. u nas też sypie! A ja jestem umówiona na dzisiaj z krawcową. Mam nadzieję, że namówię męża i mnie zawiezie, bo muszę przyznać, że tak jezda po śliskim trochę mnie przeraża!
Dzisiaj w domu nareszcie spokój, bo wczoraj do wieczora goście. Nawet pracę sobie odpuściłam, za to dzisiaj będę musiała nadgonić.

jeroiskuter6nu.jpg

Kajtek, o dziwo był w tym roku zadowolony z prezentów (różnie to z nim bywa!). Oczywiście, najbardziej podobał mu się "haliputer", ale to było do przewidzenia. I takie gumowe, klejące dinozaury ze Smyka. Jero pozostał obojętny, może za rok już coś skuma? ;)
Ja oczywiście najbardziej ucieszyłam się z Kajtka książki o przygodach Mikołajka i zaraz pożyczyłam sobie do czytania. ;D bo uwielbiam tego faceta ;)

reklama
EWCIK100, ale ten Twój maluszek jest słodki... :laugh: Masz fajnego psa, podoba się mi i moim dzieciom.
Też o takim marzymy, ale mój mąz jest wrogiem psa w domu, więc w grę wchodzą jedynie pluszaki... ;)
Ja też nie lubię jazdy po śliskim ale niestety dzisiaj mnie to czeka, bo muszę dzieci zawieźć na rekolekcje... :(

Ja jestem starą psiarą. U mnie w domu zawsze były psy i nie wyobrazam sobie domu bez psa. Mój mąż miewał w domu koty, ale mnie wziął z całym dobrodziejstwem inwentarza czyli wielkim czarnym briardem i tak się zaczęło... Myślę,że teraz bez psiska w domu czulby się żle.
Nasz Skuter to urodzona niania - uwielbia dzieci i ma anielską cierpliwość. Nie bez powodu goldenów używa się do dogoterapii.

Jako dziecko też miałam psa, papugi. Ale teraz od tego odwykłam. Marzy mi się duży pies, a nie jakiś jamnik, czy coś takiego. Dzieciaki też o tym marzą, ale mój mąż zgadza się najwyżej na.................akwarium... ::)
Rozumiem, że Twój piesek to suczka... ;) nie zamierzacie czasami powiększyć rodziny psiaków ???

Mój Skuter to facet, ale zupełnie niemęski ;D: łagodny, zrównoważony, pewny siebie, ale nie agresywny. Ja mam w domu niezły zwierzyniec. Koty, teraz tylko dwa. ale to sie zmienia, bo moje kotki miewają dzieci. Ostatnio mieliśmy jesienią piątkę maluchów i byl problem, gdzie je poupychać. Wszyscy znajomi już mają koty ;). Dałam ogłoszenie i jakoś poszły...
Teraz chyba do wiosny z kotami spokój.
Jst zółwik Skorupka. Papużyca Pamela, która gada jak najęta. I mnóstwo rybek w jeziorku w ogrodzie.

pamela5xb.jpg

Tylko pozazdrościć takiego zwierzyńca... :laugh:
Dzieciaki od małego nauczą się kontaktu ze zwierzętami.
My mamy dwa psy ale w kojcu i dzieci mają zakaz podchodzenia do nic, bo nie jestem ich pewna. Te psy trafiły do nas już w dorosłym życiu... ::)
Papuga świetna :) ja miałam nimfe, później dwie, ale kiedy wyprowadziłam się z domu oddałam mojej chrześnicy. :( Długo nie pożyły... :(

Pamela jest z tzw. produkcji ręcznej to znaczy,że została zaraz po wykluciu wyjęta z gniazda i ręcznie wykarmiona przez hodowcę. Dlatego była od początku (kupiliśmy ją gdy miała 3 m-ce) oswojona. Z tym, że toleruje tylko mężczyzn, kobiety dziobie.
No i taki ptak ma trochę okaleczoną psychikę. Pamela do końca nie wie kim jest: ptakiem czy człowiekiem? Dlatego nie może być trzymana z innymi papugami. Nie umiałaby się z nimi identyfikować i po prostu "dogadać". Za to z nami ma świetny kontakt. Rozmawia, popisuje się. Woła na mnie głosem Kajcia "mama', moim głosem woła "Kajcio". Naśladuje dzwonki telefonów. Skutera wygania na dwor :"Skuter, idź biegaj". Krzyczy:"daj wódki", "Polska gola", "Tomek Gollob", "jestem słodka" itp. Jak mąż bierze jedzenie dla kotów, Pamela woła "miauuuu" i nasze koty wiedzą, że mają szybko lecieć do misek. ;D ;D ;D
pamela5xb.jpg

Jaka mądra papuga... ;D Przydałaby mi się taka w domu... ;) mogłaby powtarzać - "Aga ćwicz brzuszki" albo coś podobnego... ;)
Macie wesoło z takim lokatorem... :D
najbardziej podoba mi się tekst - "daj wódki" ;D rozumiem, że ona nie pije... ;)

reklama
Moja papuga lubiła pić z mojej szklanki i wyjadać z mojego talerza... ::)

Przestało sypać, a droga zrobiła się czarna. Nie jest źle... ;D Jakoś na te rekolekcje dojadę... :P
Mam dzisiaj w miarę spokojny dzień, dzieci się bawią, a ja mogę poszperać w necie. :) Mąż w pracy, więc nikt mnie z kompa nie wygania... ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry