reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

połóg: dochodzimy do siebie po porodzie

reklama
Ja poprzednio po porodzie brałam tabletki takie co można przy karmieniu cerazette a że karmiłam dwa lata i dwa miesiące czyli brałam je dwa i pół roku czułam sie dobrze odstawiłam i juz za trzy miasiące była zośka w brzuchu ale teraz chyba założe spirale dzieci już nie planuje więc na 5 lat będzie spokój:tak:
Co do gojenia po porodzie u mnie teraz udało się bez nacięcia i nie pękłam niemam szwów i powiem wam że to inne życie nić nie boli normalnie dotykam się tam i niewierze że nic nie boli i krew juz nie leci tylko śluzu różowego troche.

Do tych które popękały lub były nacinane: jak radzicie sobie z bólem? Mnie już szlag trafia... piecze, ciągnie, szczypie - zaraz zwariuję! Już minął tydzień a dalej boli jak nie wiem co... HELP!!! :,(

Kasiek- jeszcze kilka dni i przestanie Cie bolec. U mnie jakies 11 dni bolało a teraz juz ni nie boli i powoli nitki sie wykruszają :) Polewasz Tantum Rosa?

Kasiek- jeszcze kilka dni i przestanie Cie bolec. U mnie jakies 11 dni bolało a teraz juz ni nie boli i powoli nitki sie wykruszają :) Polewasz Tantum Rosa?

Tak, polewam. Dziś chyba się zgłoszę do mojego gina żeby sprawdził czy tam wszystko jest ok... bo naprawdę mi to przeszkadza. W nocy się nie mogę ruszyć z boku na bok... :( dzwoniłam do niego i mówił mi że jest jakaś maść tranowa czy coś, którą dziewczyny stosują do gojenia ran intymnych, śmierdzi jak ryba ale może wypróbuję...

Do tych które popękały lub były nacinane: jak radzicie sobie z bólem? Mnie już szlag trafia... piecze, ciągnie, szczypie - zaraz zwariuję! Już minął tydzień a dalej boli jak nie wiem co... HELP!!! :,(
kochana ja jeszcze nigdy tak sie nie cieszyłam że mogę usiąść na pupie po ponad 2 tygodniach. nie mówiąc nic o chodzeniu czy leżeniu. masakra. na prawdę poród wspominam bardziej miło. do tego żylaki na pupci wyskoczyły. tamtum rosa na prawdę pomógł i wietrzenie :)

kochana ja jeszcze nigdy tak sie nie cieszyłam że mogę usiąść na pupie po ponad 2 tygodniach. nie mówiąc nic o chodzeniu czy leżeniu. masakra. na prawdę poród wspominam bardziej miło. do tego żylaki na pupci wyskoczyły. tamtum rosa na prawdę pomógł i wietrzenie :)

No właśnie chciałabym się zacząć cieszyć maluszkiem i chociaż na moment przytulić się do męża a tu z bólu nie da rady... wietrze ale mam wrażenie że od chodzenia mam takie otarcia... powinnam się ogolić ale tak boli że się boje tam ruszać. Jeszcze się troszeczkę ze mnie leje więc nawet jak wietrze to zawsze jest wilgotno bo wydzielina spływa i to po ranie która piecze jak s******!!! Szkoda mówić... muszę się uzbroić w cierpliwość...

reklama
Ja polewałam ranę tatum rosa i dodatkowo robiłam nasiadówki z wody i mydła biały jeleń - polecam. Oprócz 2 kryzysowych dni nie miałam problemów większych. A teraz już nie pamiętam o bólu i ciągnięciu szwów ;)

Do góry