reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Połóg

jeszcze jedno pytanko...
od dzis sciskam sie pasem na brzuchu, co by pozbyc sie nadmiaru ;-)
czy nie za wczesnie go ubralam :confused: Jak sadzicie :confused:

reklama
Larvuniu wydaje mi się, że pasem już możesz się ściągać, mi położna powiedziała w poniedziałek jak byłam na zdjęciu szwów, że już spokojnie mogę ściskać brzuszek, bo też o to zapytałam.
Dziewuszki możecie mi powiedzieć skąd mam wiedzieć kiedy mogę odciągać pokarm. Moja Smerfetka na cycku może siedzieć 24h na dobę, a wczoraj pokarm leciał ciurkiem i tak naprawdę nie wiem co to znaczy nawał. Piersi mam strasznie ciężkie i bardzo ciepłe - to normalne?

Blondplatyna to jest właśnie nawał, jeśli masz ciepłe i ciężkie piersi...musiz odciągać pokarm aż zelżeją, tak żebyś poczuła ulgę a piersi staną się miękkie...zrób to bo od zapalenia jestes o krok

blondpl. nasza Misialinka ma racje... Piersi sie nastawia na normalny tok plyniecia, moze nie wszystkie kanaliki masz drozne jeszcze, albo zrobil sie zastuj... odciagaj jak masz ciezkie :tak: Albo wlaz pod prysznic ja tak robilam na zmiane raz chlodna woda piersi polewalam raz ciepla i masowalam :tak:

Rozumiem, że ona wszystkiego nie ściąga? A w taki razie kiedy ściągać, przed, po karmieniu czy pomiędzy? Wiem, że zadaje głupie pytania ale to nasza pierwsza dzidzia i do końca nie jestem wszystkiego pewna.

Najpierw lepiej nakarmic maluszka potem jak sie naje a ty jeszcze czujesz bol to odciagnij ale tylko tyle do poczucia ulgi bo jak bedziesz sciagała za duzo to produkcja tez bedzie wieksza.
Ja najpierw pod prysznic szłam, ciepła woda i masaz piersi potem troche sciagnac, masc na brodawki. Przy Ameli robiłam okłady z kapusty teraz lepiej sprawdziła sie szafwia do picia.

tak tak kapusta przynosi tez ulge, ja przy malej tez ja stosowalam jak i przy Fruciu :tak: Tylko ze u mnie sie wrecz gotowala na cycolach nie zdaxalam wymoeniac listkow ;-)
wiesz jak zrobic :confused: Ja najpierw glowke kapuchy wkladalam do lodowki az zzimnieje, pozniej odrywalam listki osobno i tluklam je drewnianym walkiem az soki puszczla ale nie zrob jej na wior ;-) i na cycki kladziesz.. ten sok z nich koi :tak:

fuck :-(
mam problemy z wyproznianiem sie :-( Zna ktoras jakies sposoby zeby nie bolalo :sorry: Leki bez recepty moze... Kurde nawet nie mam jak sie wyrwac do lekarza, co z mala mam isc zeby sie zarazila od chorujacych :-( Porazka.

reklama
Misialinko ja robie, ale to strasznie boli :-( i czasami delikatnie krew mam pozniej jak sie podcieram :-(
Myslalam nad czopkami, zeby lzej szlo, ale slyszalam ze na raz to oki, ale czesto nei wolno tak stosowac, bo pozniej moge miec problemy w druga strone ze za latwo bedzie ze mnie wylatywac heh ;-)

Do góry