reklama

Poradnik Mamuśki

Lenka ma właśnie takie krostki na całęj twarzy i we włoskach nawet. Lekarka stwierdziła AZS, mleko Bebilon Pepti przepisała.
Jak jej się poprawi po tym to znaczy, że mała nie toleruje mleka krowiego jak jej brat kiedy był niemowlakiem....

reklama
Cześć Dziewczyny!!!
Malinowa myśle, ze nie powinnas przejmować się waga, Twoj Maly ładnie przybiera! Moj tak powolutku!
Wyszlismy ze szpitala z waga 3190 ( waga na początku 3430) a wczoraj po 4 tyg Maly waży 3800, pediatra powiedziała, ze jest oki, ważne, ze przybiera, dużo stracił na wadze dlatego trochę wolniej przybiera bo i praktycznie tylko na cycku! Nie jest grubaskiem, ale jest oki :) na moim mleku kupki są ładne i co chwile :p taka przemiana :p
ubranka mam dalej 56 i niektore 62, każdy Dzieciaczek w swoim tempie się rozwija :))

tez nie zgadzam się ze stwierdzeniem, ze każda mama jest w stanie wylarmic swoje dziecko! Ja walczę 4 tygodnie! Pomimo na Msza popelanych na początku brodawkach nie poddaje się, jem zdrowo, pije wszystko co niby pomaga na laktacje, masuje cycki ciepłym prysznicem, a pomimo to muszę czasami dokarmic :(
probowalam mleka enfamil po nim Gabrys robi zielone kupki i dużo ciężej mu to idzie niż na moim mleku, a wczoraj po wizycie u pediatry zdecydowałam się dać mu bebilon i dzisiaj mam nieprzespana cała nocke, ale teraz to była chyba kolka,
Dziewczyny o co chodzi z ta suszarka??? Jak to robicie?
Zmienię chyba znowu mleko na nan, dokarmiam go mąż 60ml raz na dzień i pediatra mówiła, ze przy takiej nieduzej ilości mogę zmieniać mleko aż znajdę odpowiednie... a może problem z kupka jest po mieszance mojego mleka i mm? Eh :/

Dotrwal ktoś w ogóle do końca mojego wpisu? Sorki za błędy, ale kompa nie mam kiedy włączyć i pisze z komórki a tu mam boski słów słownik :p brodawki na maxa popekane miały być a 60 ml max :p

Lana, nadzieja, u mnie podobnie z tym siedzeniem na cycu. Moze byc pusty byle by byl. Smieje sie, ze milosc do cyckow to ma po tacie. :-DA ja juz sie nauczylam operowac na laptopie sprawnie jedna reka I jak karmie to poczytuje bb albo cos tam sobie googluje na temat niemowlakow.

Tez podejrzewam nietolerancje latozy, wypryski ma juz na raczkach i klatce piersiowej a po formule w nocy strasznie cierpial i wypryski sie zaostrzyly. W dodatku Colief pomogl od pierwszego uzycia a stosuje sie go wlasnie przy nietolerancji. W pon pojde z nim do lekarza.

Mlody wlasnie zasnal na cycku...

edit.#

a85 dotrwalam :-). Moj mlody tez ostatnio qpta troche na zielono i zastanawiam sie od czego. Tez bardziej zielono po dokarmieniu formula. Lekarz powiedzial, ze to jest normalne u niemowlakow ale w UK wszystko jest normalne...:crazy:

Ostatnia edycja:
Malinowa nasz szkrab tez jest "maly" urodzil sie 3490 przy wypisie 3200 po4 tyg 4100 a wczoraj tj. 6tyg i 1dzien 4560, dr powiedziala ze przybiera na wadze oki to sie nie przejmuje.
A co do pampersow to my 3 male paczki 1 zuzylismy, teraz jestesmy na 2 papmersa zakladamy na noc a dady w dzien, My pieluszki musimy zmieniac czesto w dzien tak co 2h a w nocy jak sie obudzi na jedzonko. Ja z papersa premium care bylam nie zadowolona ze wzg na "budowe" ktoras z dziewczyn pisala ze sa najbardziej chlonne jak skoncze zapas to napewno sie skusze.
Igorek tez ma twarzy mial pryszczyki pediatra tlumaczyl nam ze to moze byc od kontaktu z naszym ubraniem i ze dzieci czasami tak maja zaleciala nam raz dziennie smarowac linomagiem, natomiat laktacyjna doradzila smarowac purleanem niby jest jepszy bo ma "czysta" lanoline. przemywalam rumiankiem i ladnie zeszlo

LANA ja baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo polecam DADA sensitive te chusteczki - pampers , happy, cleanic mi nie pasuja , dada sa duze, mokre i opakowanie jest spore.
co do suszarki A85 - u nas jak właczysz to mała jak płacze to sie uspakaja , polozna mowila ze cieplo jakie daje suszarka - jak sierujesz strumien powietrza na brzuszek- to odpreza maluszka i daje mu ulge jak go boli. zamiast suszarki to slyszalam ze niektorzy prasuja pieluszke i taka ciepla przykladaja do brzuszka i nia masuja.

ja włączam suszarke i nie kieruję strumienia na brzuszek włączam zimnee powietrze i suszarka leży na ziemi i młody automatycznie przestaje płakac i zasypia przy tym dźwięku jakieś czary chyba :-D podobno odkurzacz tak samo działa.Dzięki dziewczynki za odpowiedź na temat chusteczek biedronkowych w takim razie jutro ide zakupić :tak:
Młody z tymi chrostkami na twarzy wygląda okropnie żal na niego patrzeć ,ale u was widzę podobnie.W środe się okaże czy to jakieś uczulenie czy faktycznie ten trądzik jak piszecie normalnie we włosach cała główka wysypana i karczek a uszka są całe szorstkie i kilka chrostek na klatce piersiowej .Ubieram go bardzo lekko więc chyba nie potówki boże już jestem głupia od tych ciągłych przypadłości-coś strasznego :-(
Od jakiegoś czasu młodemu przestało się odbijać kiedyś jak beknął to byliśmy w szoku jak staremu dziadkowi a teraz wogóle lub raz na jakiś czas cichusio takie niby nic.

ja włączam suszarke i nie kieruję strumienia na brzuszek włączam zimnee powietrze i suszarka leży na ziemi i młody automatycznie przestaje płakac i zasypia przy tym dźwięku jakieś czary chyba :-D podobno odkurzacz tak samo działa.Dzięki dziewczynki za odpowiedź na temat chusteczek biedronkowych w takim razie jutro ide zakupić :tak:
Młody z tymi chrostkami na twarzy wygląda okropnie żal na niego patrzeć ,ale u was widzę podobnie.W środe się okaże czy to jakieś uczulenie czy faktycznie ten trądzik jak piszecie normalnie we włosach cała główka wysypana i karczek a uszka są całe szorstkie i kilka chrostek na klatce piersiowej .Ubieram go bardzo lekko więc chyba nie potówki boże już jestem głupia od tych ciągłych przypadłości-coś strasznego :-(
Od jakiegoś czasu młodemu przestało się odbijać kiedyś jak beknął to byliśmy w szoku jak staremu dziadkowi a teraz wogóle lub raz na jakiś czas cichusio takie niby nic.

LANA, mi to wygląda na alergię niestety..Do tego szorstkie uszka. I krostki na głowie...

U nas szorstka wysypka na prawie całej buźce, we włoskach , na uszkach.
A z tych krosteczek na główce pod włoskami to chyba nam się robi ciemieniucha.

Mała nie przepada za tym Bebilonem Pepti, no ale po kolacji zjadła prawie wszystko, chyba musiała być naprawdę głodna.

reklama
LANA do tej środy kiedy pójdziesz do lekarza z synkiem, jeśli karmisz piersią ogranicz wszystkie produkty mleczne do zera.
Jeśli to alergia, czego oczywiście nie życzę - to małemu napewno będzie lżej na brzuszku.
Ja byłam z tą wysypką u trzech lekarzy, bo każdy nie był niczego pewny.
Najbardziej zaskakująca była odpowiedź jednej, że to potówki.....wrrrrr

Dwóch lekarzy natomiast podejrzewa skazę białkową, niestety. Powtórka z rozrywki - to samo miałam z synem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry