reklama

Poradnik Mamuśki

Nikos widzę że ty tez karmisz bebilonem pepti. Mam pytanko czy i twoja dziecinka po nim robi zadkie, zielone kupy i pierdzi smierdząco? A no i czy przepajasz koperkiem maleństwo?

reklama
Nikos widzę że ty tez karmisz bebilonem pepti. Mam pytanko czy i twoja dziecinka po nim robi zadkie, zielone kupy i pierdzi smierdząco? A no i czy przepajasz koperkiem maleństwo?

Dokarmiam Bebilonem Pepti. Na dzień wypija tego jakieś 3xpo 30ml. Kupy są zdecydowanie inne niż przed tym mlekiem. Nadal żółte, ale bardziej śmierdzące. Daję po każdej butli mleka herbatkę z kopru. Pozdrawiam.

Witam porannie,
Mam pytanko do mam, które stosują infacol. Czy stosujecie go przed każdym karmieniem czy mozna dawać np. tylko na noc. Mój mały ma problem z puszczaniem bączków ale tylko w nocy. W dzień jest ok. POzdrawiam

Witam porannie,
Mam pytanko do mam, które stosują infacol. Czy stosujecie go przed każdym karmieniem czy mozna dawać np. tylko na noc. Mój mały ma problem z puszczaniem bączków ale tylko w nocy. W dzień jest ok. POzdrawiam

ja daje przy każdym , nawet jeśli Agatka ma tylko w nocy lub tylko rano. właśnie mi koleżanko przypomniałaś że muszę zakupić bo już koniec mam.. thx

Malinowa ....moje dziecko w porównaniu tez małe ...50 cm 3180....(cc 4 dni przed terminem) W szpitalu jeszcze spadła na wadze ponad 10%.teraz ma ponad 2 tygodnie i waży 3320.

moniek, infacol przed kazdym karmieniem niezaleznie od tego kiedy jest kolka. U nas wogole nie dzialal.:-(

Dzisiaj bedziemy wyprobowywac mleko bez laktozy, bo mlody chyba ma skaze bialkowa. Bede powoli odchodzila od karmienia piersia a on wogole nie toleruje mleka krowiego. Jesli po tym mleku bedzie dobrze to w przyszlym tygodniu do lekarza po recepte.

edit.
malinowa, ja ograniczylam Colief do 3 kropli i nie daje do kazdego karmienia jesli sa blisko siebie (np. co godzine) a jedynie jesli sa oddalone conajmniej 2 - 2,5h. Mlody czasem sie poprezy odrobinke ale jest to do przezycia. Niestety jesli jest to faktycznie nietolerancja laktozy do albo Colief obowiazkowo albo formula bez laktozy.

Ostatnia edycja:
Dali ja też już puściłam dymka po 9 miesiącach... Nie wytrzymałam.:zawstydzona/y::wściekła/y:

Mikołajowi dziś pojawił się na czole i uszkach taki nalot jak ciemieniucha tylko w małej ilości i to chyba nie jest już trądzik... Na główce nic nie ma takiego we włoskach... Muszę czekać do wizyty u lekarza za 2 tyg. To chyba to samo co u LANY...:confused: Biedny wygląda strasznie na buzi....

Dali to taka łuszcząca się warstwa żółtawa, twardsza niż schodząca skóra, tworzy taką skorupę. Ale Mikołaj nie ma na głowie jak to zwykle bywa tylko troszkę na uszach i czole a we włoskach nic.

Jeśli lekarz nie zaleci specjalnego kremu to smaruje się głowę oliwką żeby zmiękczyć i delikatnie wyczesuje szczoteczką żeby schodziła.

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka, a ja znowu mam pytanko. Czasami zdarza się ze mój synek ( zwłaszcza po jedzeniu) kręci sie strasznie. Macha nóżkami, stęka, robi świece nóżkami. Czy wasze dzieci też tak mają i dlaczego? Czy to właśnie problemy z brzuszkiem? Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry