reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

no wlasnie!
podstawe mam kolo 1500zl tak mialam zglaszane do zusu.
a skladki sa dziwne bo mam pracownika plus bylam na wolnym.
wyslalam dzisiaj meza do zusu niech sie dowie!
a z ksiegowa cos sie nie moge dogadac ostanio :-(

reklama
kurcze ja mam ta sama ksiegowa juz kilka lat. zawsze bylo super! duzo nam pomagala!
teraz cos ma chyba za duzo firm i poprostu malo czasu. niewiele nam pomaga i doradza np jak mozemy zaoszczedzic :sick:

Jestem u mamy i tak sobie napiszę...

No właśnie - jeśłki masz podstawę 1500 to tyle dostaniesz na macierzyńskim.
Z księgową - to faktycznie trochę dziwne.
Moja mama jest księgową... jaby co... to daj znać:):):)
Wiesz, ona jest byłą dyrektor finansową "Bielbawu" - kiedy jeszcze dobrze stał:)
a ja po prostu wyssałam wiadomości z mlekiem matki...

Pozdrawiam nocnie...

dziekuje kate_less, bylo by SUPER
jak cos to sie odezwe :-)
w zusie mezowi tez nie umieli powiedziec ile dostane, normalnie warjactwo!

reklama
Kobietki, czy ten nowy urlop macierzyński będzie przysługiwał "listopadówkom"? Słyszałam w tv, że ustawa ma wejść w życie z końcem listopada br niemniej ma obejmować wszystkie kobiety, które urodziły od 2005r, pod warunkiem, że nie wykorzystały dotąd w pełni przysługującego im macierzyńskiego. Będę wdzięczna za info, może jakiś link. Pozdrawiam

Do góry