Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

faktycznie, ja też słyszałam o tym, że lekarze nie chcą dawać zwolnień przed porodem, z jakich względów nie wiem, mam tylko nadzieję ze nie trafię na takiego medyka bo to bez sensu i szkoda tych dwóch tyg. które można poźniej spędzić z dzieckiem![]()

a to dlatego że moja umowa o prace skończy się z dniem porodu i potem przy małym dziecku musiałabym biegac po ZUS-ach i załatwiac wszystkie formalności a tak to pracodawca za mnie "odwali czarną robotę"
a ja będę siedziała w domku i sprawdzała czy już przyszedł przelew
i czy mogę wybrac się na zakupy
:-)Moje drogie Panie:-)
jednak jeżeli będziecie korzystały z urlopu macierzyńskiego przed porodem, musicie złożyć odpowiednie pismo do pracodawcy
Urlop macierzyński przed porodem - wniosek - Formularze.eGospodarka.pl - Urlop, wnioski urlopowe
Tu macie link do strony gdzie znajdziecie taki formularz.
Ja bedę korzystała z urlopu przed porodem i powiem wam że mi jest to na rękęa to dlatego że moja umowa o prace skończy się z dniem porodu i potem przy małym dziecku musiałabym biegac po ZUS-ach i załatwiac wszystkie formalności a tak to pracodawca za mnie "odwali czarną robotę"
a ja będę siedziała w domku i sprawdzała czy już przyszedł przelew
i czy mogę wybrac się na zakupy
:-)

!
Tak zgadza się .zależy ile w zakładzie pracy jest zatrudnionych osób jeżeli mniej niż 10 to niestety ale będą Cię ciągac od pokoju do pokoju w ZUS-się
Bo będziesz musiała uzupełniac drug Z-3 plus masę dodatkowych niepotrzebnych papierków
Polska papierkowa rzeczywistość (niestety)!
A ja niestety nie posiadam super "babci" blisko i nie będę miała pomocy a z maleństwem nie wyobrażam sobie biegania po pokojach![]()