Jak ktoś się nie załapał bo był po 10 tygodniu u ginekologa to : Rynek Zdrowia - MZ o becikowym: będą zmiany
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mam pytanie co do becikowego: wymagaja od was przy skladaniu wniosku tego zaswiadczenia od lekarza? Bo mi gin dzis powiedzial, ze na razie to jest zniesione, ale na stronie ministerstwa nic na ten temat nie ma...
ale jak Czechow mówi że tak to możliwe że już to zrobili bo teraz się nie dowiadywałamJest zniesione - nie pamiętam czy tylko na ten rok czy i na przyszły - ale wiem że zaświadczenie nie jest już wymagane.
Hmm... ale tak się zastanawiam teraz, jak wczytuję się głębiej w te teksty - że nie potrzeba zaświadczenia o wizycie przed 10tc, ale musi być zaświadczenie o co najmniej jednej wizycie w czasie ciąży. Czyli lipa i muszę się wybrać jeszcze raz do przychodni... Bo nie chce mi się potem dwa razy do MOPSu jeździć. Czy którejś z Was przyjęli bez żadnego zaświadczenia wniosek? Zawsze coś namieszają. ;/
Hmm... ale tak się zastanawiam teraz, jak wczytuję się głębiej w te teksty - że nie potrzeba zaświadczenia o wizycie przed 10tc, ale musi być zaświadczenie o co najmniej jednej wizycie w czasie ciąży. Czyli lipa i muszę się wybrać jeszcze raz do przychodni... Bo nie chce mi się potem dwa razy do MOPSu jeździć. Czy którejś z Was przyjęli bez żadnego zaświadczenia wniosek? Zawsze coś namieszają. ;/