reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Acha,powiedzcie mi czy tutaj mozna kupic podklady poporodowe?? Te gigantyczne podpaski to wiem ze sa..ale "pampersy" ?

Ja w kraampakkecie miałam kilka rzeczy, które były ogromnie przydatne, wszystkie można kupić w aptekach, niektóre w Etosie i Prenatalu. Polecam zakup:
- podkładów/chłonnych materacyków pod pupę (onderlegger 60x60) i większych (kraam matras 60x90) (Etos, Prenatal, apteka)
- majtki jednorazowe (takie z siatki, strechbroekje) - apteka
- podpaski bawełniane spore (kraamverband) - apteka, Etos, Prenatal
- podpaski ogromne/pieluchy (inlegverband) - apteka, Etos, Prenatal

Samych pieluch jako takich nie miałam i nie używałam. Mi kraamzorg odradzała częste stosowanie podpasek. Powiedziała, że jak śpię, czy w nocy to lepiej leżeć na tych chłonnych materacykach bez niczego, bo wtedy lepiej się goi rana.

dzieki Iguana o to wlasnie mi chodzilo :tak:
ja nie dostane kraampakietu wiec bede musiala sie w to zaopatrzyc.
Ale... kurde tak na samych podkladach spac?? nie wiem czy sie na to porwe hahahah

mgd, mi się wygodnie spało, codziennie trzeba je wymieniać, bo jednak się z człowieka leje po porodzie. Krwawi rana na macicy po łożysku.
Całą zawartość kraampaketu spisałam i wkleiłam w temacie "Info dla mam w Holandii", to polecam:tak:

Madziula, ja sobie założyłam na kompie osobny folder "Ciąża" i magazynuje tam wszystkie info z forum i z netu w różnych osobnych pliczkach w Wordzie. Może się jeszcze kiedys znowu przydadzą;-)

Iguana.. o to mi wlasnie chodzilo :) ze mnie sie tak lalo, ze spanie bez podpasek to bylby horror..
nie moge sobie tego wyobrazic.. czyli ze co? spisz bez gaci, bez podpaski, na podkladzie.. a jak sie przekrecisz w nocy?? nogi w krwi?? koldra???:szok:
yyyyy zagalopowalam sie chyba hahah

reklama
Do góry