reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Wiecie, tyle ze w sumie po porodzie (1-2 noce) możecie miec problem z wierceniem się w łózku - wszystko zależy czy pękniecie czy nie..... Obracanie się na boki ze szwami w .... może byc problemem....;-)

ja po cesarce miałam sam podkład bez majtek, ale jak już mogłam wstać po tych 12 godzinach to założyłam własne majtki i własne podpaski i nikt mi problemów nie robił.

Hmmm ISKIERKO fakt :) o tym nie pomyslalam...
Ale...przeciez w nocy trzeba do malucha wstawac..i co? Za kazdym razem lapac podklad,wkladac gacie i potem na abarot to samo???

IGUANA tutaj tez mozna kupic kolorowe podklady,w Kruidvat. Przy pampersach stoja ;) ale one do przewijania dziecia sa...
W sumie nie wiem czym sie roznia od tych poporodowych..chyba rozmiarem??

Hmmm ISKIERKO fakt :) o tym nie pomyslalam...
Ale...przeciez w nocy trzeba do malucha wstawac..i co? Za kazdym razem lapac podklad,wkladac gacie i potem na abarot to samo???
Nie wiem jak jest tutaj, ale w PL gdy leżałam po porodzie w szpitalu (standardowe 3 doby) to albo na noc nie przynosili do karmienia, albo spało się z dzieckiem w jednym łóżku - przy cycu.
W swoim domu też tak możesz - spac z dzieckiem albo poprosic męża by ci je podawał przez 2-3 noce

Ja bym sie nie zdecydowala na spanie z maluszkiem w jednym lozku, tymbardziej ze wierzgam nogami i rekami na wszystkie strony, moj M. to upchniety pod sama sciana prawie, w rogu lozka :-D a ja leze jak krolowa hahaha :-p poki co, mam kolo siebie kolyske z malutkim i jak zakwili w nocy to tylko siegam reka, podaje mu smoka i spimy dalej ;) raczej nie polecam zostawiania noworodka samego w swoim pokoiku bo to meczace bardzo.. tak po miesiacu, dwuch lub trzech mozna zrobic przeprowadzke, ale poczatkowe tygodnie to jakas masakra, wstawanie co 2 godziny i latanie po domu w nocy. Lepiej miec dzidzia pod reka :) wygodniejsze. i nie trzeba majtek ubierac heheheh :p ja tam spalam w majtkach, bo az tak bardzo potoku ze mnie nie bylo, ale jak komus by nie bylo wygodnie to bez majtek chyba tez milo :laugh2:

ISKIERKO z tego co mi lekarz powiedzial to jesli wszystko jest ok i ze mna i z dzieckiem to tej samrj doby sie wychodzi do domu :)

THE HAGUE mam takie same zamiary ;) dziecko przez pierwsze miesiace bedzie z nami w sypialni(baaardzo duza jest). Potem jak podrosnie wykopiemy ja na swoje komnaty ;)
Niestety lozeczka nie moge postawic tak zeby pod reka bylo..trzeba bedzie wstawac...maz pracuje wiec nie bede sie nim wyslugiwac ;)
Czyli wniosek jest jeden- zostaje przy majtkach :D kupie sobie takie seksi co NANA pokazywala i powinno byc git :D

Dzieki dziewczyny za rady!!

reklama
Do góry