reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Kasiula - ja tez bym nie budzila, skoro ladnie przybiera i w dzien nie spi tak dlugo. To chyba jest zasługą tego ze w nocy jest bardziej sycący pokarm, moj tez potrafi przespac 4-5 godzin ale od 21, wiec budzi sie ok. 1, ale potem je i znow zasypia. Ma tylko ok 3-4 takiego widzimisia i co noc musze z nim troche powalczyc zeby zasnal, bo domaga sie zabawy:szok:( w sensie przytulaskow, zaczepek:-D) Ogólnie chyba już kuma powoli ze noc jest od spania:tak: A wogole to masz chyba bardzo wartosciowy pokarm skoro maly tak ladnie przesypia noce wlasciwie od urodzenia:tak:

A ja sie pochwale ze mój Julianek dzisiaj sie juz usmiecha ładnie do mnie:tak: Pierwszy raz usmiechnal sie swiadomie kilka dni temu a dzis juz pokazuje pieknego rogalika na buzi na mój widok, az sie chce żyć:-D:tak:

reklama
U mojej Asi to smiesznie z tymi usmiechami. Czasem mam wrazenie ze tez robi to swiadomie bo patrzy sie na mnie i nagle wielki usmiech. Ale wiem, ze ona chyba tak lekko majaczy po jedzeniu i przysypia z otwartymi oczami ;-) i stad te usmiechy :tak:

Kasiiula jak dobrze przybiera to nie ma sensu go budzic. Bo nie spi jakos strasznie duzo, bo przeciez w dzien ma tylko krotkie drzemki. Wiec ma czas sie najesc.

Kasiula - ja tez bym nie budzila, skoro ladnie przybiera i w dzien nie spi tak dlugo. To chyba jest zasługą tego ze w nocy jest bardziej sycący pokarm, moj tez potrafi przespac 4-5 godzin ale od 21, wiec budzi sie ok. 1, ale potem je i znow zasypia. Ma tylko ok 3-4 takiego widzimisia i co noc musze z nim troche powalczyc zeby zasnal, bo domaga sie zabawy:szok:( w sensie przytulaskow, zaczepek:-D) Ogólnie chyba już kuma powoli ze noc jest od spania:tak: A wogole to masz chyba bardzo wartosciowy pokarm skoro maly tak ladnie przesypia noce wlasciwie od urodzenia:tak:

A ja sie pochwale ze mój Julianek dzisiaj sie juz usmiecha ładnie do mnie:tak: Pierwszy raz usmiechnal sie swiadomie kilka dni temu a dzis juz pokazuje pieknego rogalika na buzi na mój widok, az sie chce żyć:-D:tak:

no przybiera ladnie i moze macie racje w dzien spi max 30 minut raz dziennie robi ze 1.5h spadnie a tak to caly czas oczy jak złotówki ma hehe albo moze wie ze jak dzen to sie nie spi hehe a jak w nocy ciemno i cicho to se drzemie dłuzej cieszy mnie to bardzo :) niech je kiedy chce :)
a co do usmiechów dzis zauwazylam ze synek robi to swiadomie :) lezal sobie i jak do niego mowilam synuś mamusi kochany to wielki usmiech :) za chwile znow mowie a on znow usmiech :) fajnie z kazdym dniem bedzie bardziej swiadom swoich ruchów :)
aaa moj synek jak dzis spal to odnalazl na swojej twarzy nos :) i trzymal sie za niego hehe smieszny widok spiacego Pawełka trzymajacego sie noska :) słodkie te nasze malenstwa ...

Helenka przesypia w nocy 4 godziny nastepnie je i spi dalej nie wybudza sie co mnie bardzo cieszy :-)

potrafi tez sie przekrecic na bok :szok: co mnie bardzo zdziwolo bo Zuzia miala z tym bardzo dlugo problemy miala nawet rehabilitacje z tego powodu

co do usmiechu dziecia zaczynaja robic to swiadomie ok 6 tyg

Ostatnia edycja:
Helenka przesypia w nocy 4 godziny nastepnie je i spi dalej nie wybudza sie co mnie bardzo cieszy :-)

potrafi tez sie przekrecic na bok :szok: co mnie bardzo zdziwolo bo Zuzia miala z tym bardzo dlugo problemy miala nawet rehabilitacje z tego powodu

co do usmiechu dziecia zaczynaja robic to swiadomie ok 6 tyg

a co do przewracania tez zauwazylam ze juz synus zmienia pozycje klade na boku a za chwile juz na plecach lezy

u nas jest podobnie z przewracaniem sie z boku na plecki...
co do uśmiechów to m ój synuś bardzo czesto sie usmiecha , czasem nawet na głos tzn tak jakby najpierw od srodka.... najlepsze i tak jest to jak ma zamkniete jedno oko a drugim tak lekko patrzy to wtedy nie wiem czy spi czy co robi... :-)

moja mala tez kilka dni temu z brzuszka na boczek sie przekrecila i powiem wam , ze bylam w ciezkim szoku, ze tak szydko bo miala wtedy 2 tyg....lezala na lozku a ja przygotowywalam jaj kapiel i tak wiezgala nozkami az przekrecila sie na bok....:eek: zdolniacha po mamusi:-D

Antek budzi się w nocy jak w zegarku co 2 godzine ostatnio:sorry: takze pospać sobie nie mozna;-)Kasiula zazdroszczę Ci tych godzin nieprzerwanego snu;-)

A ja czytałam, ze te minki na poczatku to gazy - w ksiazce Tracy Hogg, tak wiec kiedys sie z nich cieszylam a teraz nie lubie bo wiem, ze to nic dobrego. Mój synus ma dopiero 24 dni i chyba to za wczesnie na swiadomy usmiech, zreszta sama nie wiem.

reklama
Ja ostatnio mialam wrazenie ze sie do mnie usmiecha, bo zaraz po karmieniu tak sobie lezala z cyckiem przy policzku, oczka otwarte i wielki usmiech, potem drugi. Ale tak mysle ze chyba snila na jawie bo po 5 minutach odpadla :-D

Chcialam oglosic, ze moja Asia poczynila pewien postep ;-) a mianowicie pozwolila wczoraj mamie zrobic obiad (co prawda zajelo mi to trzy godziny, obiad robilam na raty), a dzis pozmywac naczynia i ogarnac kuchnie :szok: i posiedziec spokojnie na bb :-D
Nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa ze moge posprzatac:shocked2: a ja nigdy sprzatac nie lubilam :sorry:

Do góry