reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
Gaja dziś o 14 35 pierwszy raz przekręcila sie z brzuszka na plecki :-D:-D:-D już przestaje na nią narzekać, że główki nie ciągnie :-D:-D chyba jestem zbyt wymagająca :baffled::-p
w tym ważkim momencie byla u mnie koleżanka z bb z październikówek, i chwile wczesniej dziwiłam się, że Jej synek (starszy równo o miesiąc) już się sam przekręca :-D nie ma to jak sie pochwalić dzieckiem :tak:
a dwa posty wyżej napisałam, że na razie się nie przekręci hihihi

Gaja dziś o 14 35 pierwszy raz przekręcila sie z brzuszka na plecki :-D:-D:-D już przestaje na nią narzekać, że główki nie ciągnie :-D:-D chyba jestem zbyt wymagająca :baffled::-p
w tym ważkim momencie byla u mnie koleżanka z bb z październikówek, i chwile wczesniej dziwiłam się, że Jej synek (starszy równo o miesiąc) już się sam przekręca :-D nie ma to jak sie pochwalić dzieckiem :tak:

Brawa dla Gaji!!! (czy Gai, chyba drugi raz sie pytam;-):baffled:)
I ciesz sie bo wszedzie czytam ze to umiejetnosc 5-6 miesiecznych maluchow ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
:wściekła/y::zawstydzona/y:Chyba musze cześciej małego kłaść na brzuch.W pionie mały trzyma sztywno główke i sobie nią obraca ładnie ale na brzuchu- masakra:baffled: noskiem dotyka podłoza i ledwo co tymi ślipkami na mnie spojrzy :baffled:.Przekrecić głowke potrafi ale żeby dalej jakies postepy robic to już nie.:dry::-(

:wściekła/y::zawstydzona/y:Chyba musze cześciej małego kłaść na brzuch.W pionie mały trzyma sztywno główke i sobie nią obraca ładnie ale na brzuchu- masakra:baffled: noskiem dotyka podłoza i ledwo co tymi ślipkami na mnie spojrzy :baffled:.Przekrecić głowke potrafi ale żeby dalej jakies postepy robic to już nie.:dry::-(

Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Jedne siadaja w wieku 5 miesiecy, inne w wieku 10-ciu i to tez jest prawidlowe. Podnoszenie glowki jest w trzecim miesiacu, takze Twoj smyk ma jeszcze czas:tak:
Na pocieszenie powiem Ci, ze czytalam wczoraj artykul, gdzie bylo napisane, ze wcale nie jest dobrze jak dzieci za szybko sie rozwijaja. Mozg nie nadaza z "oswojeniem sie z aktualnym stanem". To moze byc przyczyna nadpobudliwosci. Ale to nie znaczy ze dzieci szybko rozwijajace sie beda nadpobudliwe :no:
Ja osobiscie tez juz bym chciala aby niunka sie obracala, tak jak Gaja Izy, ale jak nie robi tego to trudno. Bede cierpliwie czekac :-)

reklama
A ja się zastanawiam nad tym, z czego wynika fakt, ze niektóre dzieciaczki nie lubią leżeć na brzuszku... :confused:
Sonia wręcz tego nie cierpi chociaż potrafi i trzymać i obracać główkę.
Strasznie na tym brzuszku wierzga nózkami jakby już chciała gdzieś poraczkować no ale oczywiście nie daje rady i wygląda na to że to ją tak wkurza :wściekła/y: Po 3 min to już istna furia jest... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry