reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Mikołaj też zgrzyta zębami :szok::szok:aż ciarki przechodzą:no::no::no: ten dźwięk jest czasami nie do zniesienia
ale miło jest przeczytać że to minie
zaczął też chodzić za jedną rączkę ale jeszcze nagle skręca i trzeba uważać żeby rączka mu się nie wykręciła
i dziś ugryzł mnie w policzek a to moja wina bo się zapomniałam że on ma już zęby:-D:-D

reklama
Pawlik juz przemierza cała chate na nozkach :) jak chce zabawke to ladnie przykuca bierze i wstaje :) gdy cos chce krzyczy MAMA MAMA MAMA :) a jak czasem cos zmajstruje i mowie PAWEŁ! Paweł!! to pozniej on PAWU!! PAWU!! mysle ze próbuje naśladowac mame :)

moje dziecko powiedziało swój pierwszy dowcip - nie do końca zamierzony, ale się uśmialiśmy z tego, toteż uznałam, że czas założyć wątek o powiedzonkach.
A zatem w piaskownicy wywiązała się taka oto rozmowa:
G -Tio to?
ja - piasek
G - Tio to?
ja - piasek
G - Tio to?
ja - piAsek
G - hau hau hau

hihihi

moje dziecko powiedziało swój pierwszy dowcip - nie do końca zamierzony, ale się uśmialiśmy z tego, toteż uznałam, że czas założyć wątek o powiedzonkach.
A zatem w piaskownicy wywiązała się taka oto rozmowa:
G -Tio to?
ja - piasek
G - Tio to?
ja - piasek
G - Tio to?
ja - piAsek
G - hau hau hau

hihihi

dobre hehe

Z ważniejszych postępów to takie:

* mała zaczęła oglądać książeczki, gazety, wszystko co ma strony, po czym gazetę porwie, a książek nie bo mają twarde kartki;-)

* odkłada wszystko na swoje miejsce, a to co leży na podłodze podnosi i odkłada na stół/biurko/kanapę:-)

* otwiera każdy pilot jaki dorwie i natychmiast wyciąga baterie:szok:

* zagląda pod łóżko w poszukiwaniu skarbów, ostatnio też zaglądałą w zwinięty w rulon dywan:-D

* powtarza swoje imię ASIA, mówi BAM jak coś upadnie, HAU na pieska, TAM gdy coś pokazuje paluszkiem, ostatnio pokazując lampę mówi coś jak LAPA ale po cichu i nie wiem czy to takie mruczenie pod nosem czy faktycznie lampa:-D Woła babę jak do niej idzie i tatę jak wyjdzie z pokoju:tak:

* jeździ ze wszystkim po mieszkaniu, z krzesłem, taboretem, pudełkiem po butach, książkami itp itd, super zawraca :-D

reklama
Kasia i Dziunka gratulacje :-)

miałam pisać i zapomniałam...
ostatnio idę do łazienki oczywiście Igorek za mną na czworaka ...trzyma się wanny ,a na przeciwko jest pralka...mówię "Igorek robimy pranie "a ten hop do tyłu się odkręcił w jej stronę i luka...no to ja jeszcze raz "Igorek...."i znowu powtórka :-)
na hasło "pranie i pralka" wzrok leci włąsnie na pralkę:-) taki nasz pralkowy postęp

Do góry