reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Gratuluje dzieciaczkom postepow

A u nas Julus wszedł po schodach na 1 pietro, 2partie schodow pokonal, czesc na czworaka ale wiekszosc na stojaco trzymajac sie poreczy (oczywiscie z moja asekuracja).
Pozatym ostatnio nauczył sie przytakiwac i zaprzeczac (czasem zdarza mu sie powiedziec tak lub nie) i to calkiem ze zrozumieniem.

Nauczył sie jeszcze mowic na pieska "bał łał" i kilka innym słow ale ogolnie widze ze ma ciezka mowe, tak samo jak Zuzia (zaczela peplac na dobre przed 3 urodzinami)

reklama
haha no widzisz :) a mój Marcel wczoraj próbował powiedzieć zupa ;p brzmiało to jakoś "jupa" lub jakos tak.... na serek mówi "śeśe" aaaa i zamiast buła wczoraj mówił bułka z takim naciskiem na literke "k" :) na chlebek mówi "chebe" na soczek "śoće" a ogólnie na picie po prostu |"picie".

Mama - super! Niedługo nam zaczną prawić takie kazania, że sami nie będziemy wiedzieć skąd znają takie słownictwo. ;-)

Maja zaczyna coraz wiecej mówić i powtarzać. O to kilka jej słówek:
mniam mniam
oko
dać-daj
cześć
oć-choć
niania-czyli Maja
mama,tata,baba
ma-czyli pies max
kaka-kaczka

Pokazuje gdzie ma: oko, ucho, nos , glowe, brzuszek i kolana

Asia dziś przypomniała sobie że umie powiedzieć "lampa" i od rana tak, do tego jak "dzwoni" telefonem to drze się do słuchawki "MAMAAAAA" albo tata, albo baba, w zależności ;-)
Mój A się jej dziś pyta: "Chcesz pomidorówki?" A ona "Chcię":-D Sama słyszałam:tak:

Też pokazuje: oko, nos, ucho, buźkę, CYCKI:cool2: i język:-D

Cleo nagraj nagraj, super to musi wygladac heh;)
Gratulacje dla wszystkich dzieciaczkow nowych postepow;)

Moj tez pokazuje gdzie jest oko, ucho, nos :)
ostatnio w ksiazeczce potrafil pokazac pieska, kotka, krowke, jablko , banana...

no i najnowszy postep|: potrafi schodzic ze schodow! Zeby jeszcze jakos tylem schodzil jak wczesniej to On uparciuch przodem , trzymajac sie tralek od poreczy zasuwa a ja cale w stresie kolo Niego, nie pozwoli sie chwycic ani nic z tych rzeczy, ciagle tylko sprawdza czy czasem moja reka gdzies w jego kierunku nie wedruje ;)

reklama
no i najnowszy postep|: potrafi schodzic ze schodow! Zeby jeszcze jakos tylem schodzil jak wczesniej to On uparciuch przodem , trzymajac sie tralek od poreczy zasuwa a ja cale w stresie kolo Niego, nie pozwoli sie chwycic ani nic z tych rzeczy, ciagle tylko sprawdza czy czasem moja reka gdzies w jego kierunku nie wedruje ;)

Najgorsze to właśnie jest, bo zamiast uważać zeby nie spadł to uważa zeby go czasem mama nie przytrzymywała ukradkiem. ;-)
Gratulacje dla zdolnych maluchów:tak:

Do góry