reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrot do formy sierpniowych mam :)

reklama
Sandra
nici ze śluzówki mogą wychodzić do 3 miesięcy po porodzie - tak mi mówiła położna
a jak nie wyjdą to chyba będzie musiał usunąć gin na fotelu, bo inaczej ni da rady
u mnie zdaje się - jak podejrzałam za pomocą lusterka ;-) - został jeszcze jeden szew

O Leyna, rzeczywiscie - zapomnialam o lusterku ;-) hehe, musze zerknac...Ale chyba juz nic ni ma :-)A te cwiczenia na pewno przynosza efekty, ale trzeba miec takie samozaparcie, a ja niestety nie mam...i robic je systematycznie i dokladnie - czego ja nie potrafie ;-) :-D

Sandra, pytasz kiedy mozna sie seksic... Otoz najbezpieczniej po pologu, po wizycie u gina, to on ocenia czy wszystko juz w porzadku i "daje zielone swiatlo":laugh2: :laugh2:
Mada, po ccz tego co wiem to cwiczenia na brzuszek mozna robic po 3 miesiacach, ale jak bedziesz na wizycie u gina - tzw popologowej to zapytaj. Kto pyta nie bladzi...

Ja to sie bzykalam juz 3 tygodnie po porodzie, bo wytrzymac nie moglam;) i juz prawie nic mi z pipki nie lecialo... Trochę było dziwnie, pomimo, ze niby "nic sie tam nie zmienilo", ale straszna mialam treme i nie do konca fajnie bylo :/A jesli chodzi o cwiczenia miesni brzucha, to w szpitalu mowili, ze najlepiej wlasnie dopiero po 3 miesiacach zaczynac intensywne "treningi", bo nawet jesli zewnetrzna blizna sie nie rozejdzie, to w srodku mozna sobie niezle bagno zrobic. Ja robie lezac na lozku na plecach takie mini-sklony delikatne (podnosze glowe i spinam brzuch). Wor i tak caly czas mam, normalnie jak ciazowy z 4-5 miesiaca, ale jak ide do ludzi, to sobie go pasem obciskam i nawet nie widac za bardzo. Tylko dupa jeszcze jak u Jennifer Lopez....

dominique a nie boli cie nic jak zakładasz pas? bo ja jestem 10 dni później po porodzie niz ty i jak zakładam majtki ściadgajace to mnie boli tam gdzie blizna i wogóle mam wrazenie jakby jeszce nie było zagojone (pewnie od tego tachania wózka:-( )sa jeszce na bliźnie strupki a na środku całkiem świeży i co wezme prysznic to sie slimaczy i znowu zasycha i tak wkółko, w czwartek bedzie połozna to zobaczy i oceni. A jak z twoja blizną juz wszystko ok???

dominique a nie boli cie nic jak zakładasz pas? bo ja jestem 10 dni później po porodzie niz ty i jak zakładam majtki ściadgajace to mnie boli tam gdzie blizna i wogóle mam wrazenie jakby jeszce nie było zagojone (pewnie od tego tachania wózka:-( )sa jeszce na bliźnie strupki a na środku całkiem świeży i co wezme prysznic to sie slimaczy i znowu zasycha i tak wkółko, w czwartek bedzie połozna to zobaczy i oceni. A jak z twoja blizną juz wszystko ok???

Jak pierwszy raz zalozylam pas, to mnie bolalo:baffled: (nie blizna, ale ten miesien brzuszny rozciagniety bleeee). Ale teraz juz jest oki. A bliznę mam już idealnie zagojoną (w ogole goi się wszystko na mnie jak na młodym kundlu;-) - kwestia genów), tylko w okolicach pierwszego i ostatniego szwu (a miałam 11:eek:) jest jakby twardsza. Teraz smaruję ją na noc Cepanem (śmierdzi cebulą:-p), żeby mi ładnie sie wyrównała i zbielała.

Kurde, ja juz wytrzymac bez seksu nie moge :-D ;-) Chyba rzuce sie dzisiaj na T. jak przyjedzie, hehe. Tylko wlasnie sie zastanawiam czy czegos sobie nie uszkodze (no bo niby ja czuje, ze wszystko wrocilo do normy, ale moze wewnatrz jest cos nie tak), no i jakos boje sie troche - jakby mnie pierwszy raz czekal ;-) haha.
Dziewczyny po porodzie sn - czy w miejscu naciecia tez nie macie czucia? Tzn. czy to miejsce jest jakby odretwiale?

reklama
sandra a ja wręcz odwrotnie mam jeszcze po porodzie taki uraz ze wogóle nie mam ochoty na bzykanko.co do odrętwiałej blizny to po pierwszym porodzie czułam tą bliznę a ze 3 lata. a potem jeszcze mnie ciągnęło na zmiany pogody kolejne 3.teraz mnie nie cieli to nic mi nie drętwieje,a tej blizny po 1 ciązy nie czuję ,no ale minęło juz 13 lat.

Do góry