reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrot do formy sierpniowych mam :)

Witajcie sierpnioweczki

Mam takie pytanko. Czy ktoras z was miala cc? chodzi mi o temat pasa poporodowego po cc. Kiedy mozna go zaczac uzywac?kiedy po cc mozna zaczac cwiczyc itd

Dzieki i pozdrawiam

reklama
Ja miałam ncc i w końcu się dowiedziałam że pas lub majtki sciagajace jak się rana zagoi (najwcześni8ej po 6 tygodniach) ćwiczonka po 3 miesiącach:-(
oczywiście wiele dziewczyn pas zakłada wczesniej , zanam jedna co założyła tydzień po porodzie, ja musze poczekac jeszcze bo na razie jeszcze boli jak zakładam majtki a połóg zbliża sie ku końcowi.
Ty jeszce poczekaj dopiero ci minoł tydzień,troche cierpliwości:-)

Ja tez miałam cc i majtki ściągające założyłam też tydzień po porodzie, pierwszy dzień był niezabardzo wygodny ale potem już było ok. Zależy jak się czujesz i jak rana się goi.

No, gin mi powiedzial, ze jestem juz jak noweczka :-) a do tego schudnieta jestem juz 13 kilo (przytylam w ciazy 10, wiec sukces) :-D I to mimo, ze wpieprzam slodycze jak potluczona...

Karoo gratuluje!! ja narazie mam z 13 do tyłu a jeszcze z 7 by sie przydało zrzucic..ale moze w najblizszym czasie sie to zgubi w koncu 20kg mi przybyło..przez 9 miesiecy..pozdrawiam

karoo gratuluję :-)

ja schudłam na razie 12 kg z 15,5 kg i nie zanosi się abym w najbliższym czasie zrzuciła te nadprogramowe 3,5 kg, bo ciągle wpierdzielam biszkopty na zmianę z herbatnikami i to całymi paczkami
a marzy mi się waga ideał 65 kg... tyle kiedyś miałam... ale do tego ideału całe 7 kg :-( nie mam żadnych szans, chyba że zacznę ostro ćwiczyć. tylko ja leń patentowy jestem więc jak mi się uda dojść do wagi sprzed ciąży to i tak wielki sukces będzie.

Mój powrót do formy to nie tylko zrzucanie kilogramów:no: strasznie zaniedałam swój wygląd, po za tym strasznie wypadaja mi włosy, wyłażą garściami , aż sie boje iść zrobic pasemka żeby nie ołysieć:-(nie wiem czy moge brać nadal Feminatal czy moge zastapic go Skrzypowitą???
juz nie wspomne o moim cellulicie wszemobecnym na moim ciele, czy mozna uzywac wszystkich kremów???
czy wy macie czas na pielegnacje czy tylko ja sie z wszystkim nie wyrabiam???

Ja ostatnio się pocieszyłam bo waga po tygodniu bezruchu znów skoczyła w dół, schudłam juz 15 kg a jeszcze 10 nadprogramowe mam :( ale jutro znów ważenie i zobaczę czy coś jeszcze poleciało, włosy też mi strasznie lecą a feminatal musiałam odstawić ponieważ chyba mała ma na niego uczulenie. I w dodatku pląba mi wypadła :p

reklama
mada to zależy... ale ogólnie to mam troszke czasu dla siebie... tatus zawsze o to dba:-D
jeśli chodzi o witaminy to biorę falwit- sprawdza sie dobrze... tzn mała nie ma uczulenia a i mi ani włosy nie wypadają tfu tfu (a niedawno zrobiłam pasemka) ani paznokcie się nie łamną:-)

Do góry