reklama

Prawo,a kobietka w ciąży :)

reklama
wychowawczy wyplaca mops/gops.I wynosi 400zl + bodajze 56 rodzinnego.A dochód na osobe z poprzedniego roku nie moze przekraczac 504 zł netto miesiecznie.

u mnie w gminie na pewno było 1000 zł, bo jakiś dodatek był. Pani powiedziała ze jak będzie nam przysługiwało świadczenie to tyle dostaniemy. WIem bo druk mężowi dała jak o becikowe składał

u mnie w gminie na pewno było 1000 zł, bo jakiś dodatek był. Pani powiedziała ze jak będzie nam przysługiwało świadczenie to tyle dostaniemy. WIem bo druk mężowi dała jak o becikowe składał

mrozik-a może pomy;liło ci się z dodatkowym "becikowym" wypłacanyn przez gminę dla rodzin spelniających kryteria do uzyskania dodatku z tytulu urodzenia dziecka ( zasiłku rodzinnego). O il;e wiem gminy wyplacaly wlaśnie 100o zl dodatkowo, obok becikowego, wszedzie tam, gdzie dochód rodziny nie przekraczał 504 zl/os.Ale to było tylko jednorazowe świadczenie a nie ciągłe

Nie:no:. Na pewno o zasiłek chodziło, bo mąż sie cieszył ze nie dość ze w domku będę to będę jeszcze dostawać tyle co jak bym w robicie siedziała - bo tyle wtedy zarabiałam. No i nawet wzięliśmy sie za ten druk, ale jak sie okazało że on chyba nie mógł miesięcznie więcej jak 1500 zarabiać to sobie daroaliśmy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry