reklama
Casablanca7
Fanka BB :)
Ojej o znowu się skarży idź stąd
Fifonka
Skończ to przedszkoleOjej o znowu się skarży idź stąd

MyszkaMiki30
a tyle się mówi o hejcie w internecie..I co się Skarzusz do @aniaslu idiotko
A ja takie różne łańcuszki, kolczyki itp. akcesoria z dzieciństwa oddałam do złotnika, zostały przetopione i mamy teraz z mężem obrączki. Po latach znów służą.No właściwie to tak to dzialało kiedyś. Dawało się biżuterię i zbierało się złotą biżuterię głównie po to, żeby byla zabezpieczeniem finansowym. Dlatego po smierci pokolenia naszych prababć zawsze była masa bizuterii do rozdania.
W przypadku wojny biżuteria była lepszym zabezpieczeniem niż waluta.
Czasy mamy inne, a zwyczaj pozostał.
Ja po prostu nie jestem zwolenniczką kupowania rzeczy typowo "na pamiątkę", bo dla mnie to bez sensu wydać kilka stów na coś, co większośc czasu leży w szafie. A u nas mama nie pozwalała tych rzeczy nosić, bo pamiątkowewięc w sumie moje leżą cały czas u mamy. I medaliki syna z chrztu tak samo
Za to rower, ktory dostalam na Komunię mam do dzisiaj, jest sprawny i w użyciu![]()

jasani
Czasy właśnie mamy takie same. Teraz najlepsza inwestycja to złoto, nie pieniądze. Pieniądze tracą na wartości a złoto nigdy. Wystarczy trochę zapoznać się z ekonomią i sytuacją na świecie.No właściwie to tak to dzialało kiedyś. Dawało się biżuterię i zbierało się złotą biżuterię głównie po to, żeby byla zabezpieczeniem finansowym. Dlatego po smierci pokolenia naszych prababć zawsze była masa bizuterii do rozdania.
W przypadku wojny biżuteria była lepszym zabezpieczeniem niż waluta.
Czasy mamy inne, a zwyczaj pozostał.
Ja po prostu nie jestem zwolenniczką kupowania rzeczy typowo "na pamiątkę", bo dla mnie to bez sensu wydać kilka stów na coś, co większośc czasu leży w szafie. A u nas mama nie pozwalała tych rzeczy nosić, bo pamiątkowewięc w sumie moje leżą cały czas u mamy. I medaliki syna z chrztu tak samo
Za to rower, ktory dostalam na Komunię mam do dzisiaj, jest sprawny i w użyciu![]()
Więc ja będę się upierać, że najlepiej kupić złoto a nie dawać pieniądze.
My z mężem dostaliśmy od jego babci jej obrączki ze ślubu i inne złoto i przetopiliśmy na swoje. Więc jak najbardziej nam służy i jest w użyciu.
Lady Loka
Ja pisalam w kontescie tego czy dawać coś co posluzy teraz czy nieCzasy właśnie mamy takie same. Teraz najlepsza inwestycja to złoto, nie pieniądze. Pieniądze tracą na wartości a złoto nigdy. Wystarczy trochę zapoznać się z ekonomią i sytuacją na świecie.
My z mężem dostaliśmy od jego babci jej obrączki ze ślubu i inne złoto i przetopiliśmy na swoje. Więc jak najbardziej nam służy i jest w użyciu.
Fifonka
Nie do końca.Czasy właśnie mamy takie same. Teraz najlepsza inwestycja to złoto, nie pieniądze. Pieniądze tracą na wartości a złoto nigdy. Wystarczy trochę zapoznać się z ekonomią i sytuacją na świecie.
Jeżeli ktoś chce inwestować w złoto, to niech najlepiej kupi złom złoty, ewentualnie sztabki.
Biżuteria jest ładna, jest pamiątką. Ale ekonomicznie jest zbyt droga w stosunku do wartości złota z jakiego została wykonana.
Także, jak ktoś chce kupić pamiątkę- śmiało. Ale nie mieszajmy w to inwestowania.
reklama
Casablanca7
Ja nie hejtuję zwracam jej uwagę żeby się nie dowalała do wszystkich postu bo wiecznie jej nic nie pasuje niech stąd idzie po prostu i tyle albo nie odpisuje albo niech mnie zablokuje będzie najlepieja tyle się mówi o hejcie w internecie..
Podziel się: