reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
hej! Cos mi się znowu zgiździło w kompie:( Żyję, udało mi się w nic nie wjechać, nikogo nie przejechać, nie doprowadzić instruktora do zawału = jestem z siebie dumna :)
Nikusia - Demon dziękuje za komplement
Własnie miałam zrobic sobie kolację, ale nadrabiając zaległości forumowe i pocztowe wypiłam szklanke mleka i juz mi się nie chce heh

anastazja preferencje jak najbardziej podajemy ,ale nie wiemy co będziemy mieli chłopca czy dziewczynkę ;-)najpierw dostajemy dokumenty ,które przedstawiają nam opis dziecka po porodzie i czy nie ma drobnych wad i godzimy się w ośrodku czy chcemy poznać Nasze dziecko ,i od momentu poznania szkraba niestety nie możemy powiedzieć nie sorry dziękujemy nie podoba nam się ,bo to nie komis samochodowy ,zresztą same pomyślcie ,że nie wiemy jakie dziecko urodzimy same czy będzie ładne czy brzydkie :tak:a suwaczek odlicza ile czasu już chodzimy do OA i się przygotowujemy dla mnie to już oczekiwanie ;-)a jestem cały czas dobrej myśli :tak:jutro mamy o 8 spotkanie zdam relację jak wrócę :tak:

jeśli chodzi o dupka to ja zawsze przy każdych zabiegach i innych francach miałam 10 dni dupka i odstawiałam i był czas aby @ przyszła albo też nie ...widzę kochana w wykresie ,że na test to raczej za wcześnie :sorry:
sun7:*** proszę

uciekam idę się kąpać i za raz mój serial Prawo Agaty ;-)
miłej nocki

Aaaaa chcialam wam odpisac ale siedze na necie w telefonie i juz bylam przy koncu pisania a tu M. do mnie zadzw i mi sie skasowalo i musze jeszcze raz sie produkowac kurdeeee ;/

Sun - nie naciskamy;) Zostawmy wszystko swojemu biegowi. W koncu jestesmy tu po to, zeby sie wspierac a nie nakrecac, bo od nakrecania jest i tak nasza psychika;)

Zuzanka - tez ciekawa jestem jak to jest z ta adopcja;) A wogole to mysle, ze to jest bardzo powazna decyzja, do ktorej trzeba dojrzec psychicznie. Ja na chwile obecna btm sie nie zdecydowala, ale po latach staran pewnie moja decyzja byla by inna...

Ja ostatnio zachowuje sie jak hipochondryczka normalnie. Dzis mnie jajniki kluja i plecy znow bola. Ale to napewno nie nerki. Lekarz mi kiedys powiedzial ze jak dlugo postoje to moga mnie bolec plecy od tylozgiecia macicy... Ale czy to prawda... ?

Uff, na szczescie nikt do mnie nie zadzwonil;D

Julitka - ja mysle ze powinnnas zrobic FSH, LH, estradiol, prolaktyne i progesteron - to wszystko w odpowiednich dniach cyklu i najlepiej w jednym cyklu wszystkie. Wtedy bedziesz miala obraz swojego cyklu. To takie podstawowe badania. Oprocz tego warto zrobic jeszcze hormony tarczycowe ;) Jesli tu bedzie wszystko ok, to trzeba szukac.dalej. Ale to juz bedzie trudniejsze. No i oczywiscie musisz wyslac na spermiogram swojego facecika, zeby sprawdzic jak spisuje sie jego armia;)

Julitka - ja mysle ze powinnnas zrobic FSH, LH, estradiol, prolaktyne i progesteron - to wszystko w odpowiednich dniach cyklu i najlepiej w jednym cyklu wszystkie. Wtedy bedziesz miala obraz swojego cyklu. To takie podstawowe badania. Oprocz tego warto zrobic jeszcze hormony tarczycowe ;) Jesli tu bedzie wszystko ok, to trzeba szukac.dalej. Ale to juz bedzie trudniejsze. No i oczywiscie musisz wyslac na spermiogram swojego facecika, zeby sprawdzic jak spisuje sie jego armia;)
Dziękuję bardzo:-) czas wziąć się za siebie porządnie :) bo widzę że bez badań się nie obejdzie

Dziewczynki a jakie Waszym zdaniem powinnam najpierw zrobić badania? w ogóle od czego zacząć wiem banalne pytanie ale już zgłupiałam po prostu :-(

Ja bym na Twoim miejscu znalazła dobrego lekarza, ale wiem że z tym ciężko, więc jeśli masz za co robić badania to zacznij od : TSH , PRL ; FSH, LH ( 2 ostatnie w 3 dc), testosteron + progesteron - robi się mniej więcej 7 dni po owulacji.

dana - brawo - gratuluję!!!:-) dobry sposób na głód , a Ja bym coś zjadła a nie wiem co :-(
zuzanka - racja, kiedy się rodzi dziecko nie wiemy czy będzie takie czy takie, czy będzie grzeczne, na kogo urośnie, jaki będzie charakter, czy będzie zdrowe - tylko Ja bym pewnie nie miała "pretensji" do nikogo gdybym wiedziała że to moje geny, mojego męża, a w tym przypadku - czasami czytam na forum że ktoś oddaje :szok::szok::szok: jak zabawkę dziecko z powrotem bo się nie sprawdziło :szok::szok::szok: dobrze że są te przygotowania, ale jednak człowiek to człowiek i ma coś w psychice - na pewno nie każdy.
Z tym czy za wcześnie, to cholera jasna sama nie wiem,bo przeglądnęłam chyba dziesiatki wykresów i niektórym wychodził pozytywny bladzioch nawet 8 dpo :szok: ale inna sprawa że jak lekarze daja dupka na 10 dni - to każą właśnie 11 dnia robić - no właśnie, nie test tylko betę - bo to jest pewniejsze. Ja go biorę na własna rekę i odpowiedzialność, robiłam progesteron jakoś na wiosnę i był w okolicach 9-10 w 2 fazie , do tego plamienia przed @ , więc postanowiłam podreperować zdrowie :-D:-D:-D ale to drugi i ostatni cykl z dupkiem, od następnego pije ziółka o. Sroki :tak:

kasienka - Ja też tak mam, np teraz wymacałam sobie coś na kręgosłupie :szok:

ps właśnie patrzę ile badania kosztują i przypomniało mi się ,ale to ja przewraźliwiona jestem , ale warto zrobić cytologię + wymaz w kierunki chlamydii, mycoplasmy i ureaplasmy - niestety te wymazy nie są na NFZ :(

Ostatnia edycja:
Sun - nie naciskamy;) Zostawmy wszystko swojemu biegowi. W koncu jestesmy tu po to, zeby sie wspierac a nie nakrecac, bo od nakrecania jest i tak nasza psychika;)

Dokładnie... ja cały czas czekam na rozwój sytuacji... jak zrobię test w którymś dniu to oczywiście poinformuję Was o wyniku :-)

Dzisiaj tempka na takiej samej wysokości jak wczoraj... zaczyna mnie to wkurzać... bo ani nie idzie do góry, ani nie spada.... nadal nie ma @... nadal czekam...
Dzisiaj tak na prawdę mam 39 dc a nie 38 dc jak na wykresie, bo ja ostatnio zaznaczyłam, że @ przyszła w poniedziałek... a ona przyszła w niedziele ok 22... tylko już zaznaczyłam poniedziałek...

Ostatnia edycja:
reklama
SUN - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja zaraz padnę ...albo nie ..najpierw się zrzygam a potem padnę...:baffled:
Nic nie piszę bo dosłownie padam na twarz a w pracy zaledwie 2 dni mnie nie było...

Do góry