reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przezierność karku

No to wpływ na ryzyko na pewno będzie to miało. Tak działa to badanie.
Natomiast dobrze, że wszystko inne wygląda ok. Pozostaje teraz czekać na wyniki biochemii i opis. Plus warto oczywiście zbadać serduszko itd. Super, że lekarz nic nie bagatelizuje. Lepiej zbadać za dużo niż za mało.
Trzymam kciuki za dzieciaczka!
Tak lekarka szczegółowo powiedziała wszystko, tylko wiesz jak jest dużo później czytam i myślę… 🤨
Wszystko inne super, serce, żołądek, mózg, kość nosowa itp

reklama
No mówiła właśnie że jest podwyższone patrząc na wielkość malucha ale ŻE MAM NIE SZALEĆ I NIE MARTWIĆ SIĘ BO TO RÓŻNIE WYCHODZI I CZĘSTO NIC NIE ZNACZY, ale wiecie jak to baba musi znaleźć sobie problem to analizy
Może być po prostu trochę spuchnięte, takie przypadki też tu były opisywane

Ale mi nikt nie wydał wyniku pappy bez opisu, nikt też nie dał mi wyboru że „wolę zrobić przed usg”. Miałam przyjść na usg, po nim dostałam papier z którym miałam iść do laboratorium i czekać na wynik dwa tygodnie. Przecież nikt sobie nei wybiera że chce się denerwować tyle czasu 🤷‍♀️
Mi tego samego dnia pobrali krew na pppa oraz zrobili USG z tym wszystkim na opis czekała może dwa tygodnie może trochę mniej. Obliczają ze wszystkiego ryzyka , wyciągają średnia dlatego musi być to zrobione jednego dnia. Nie rozumiem czemu u ciebie inaczej

Do góry