reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

Witam:)
Mam nadzieję, że nie łamię zasad forum ale chciałam zaprosić Panie na bezpłatne warsztaty dla przyszłych rodziców i rodziców małych dzieci.
Oto szczegółowe informacje:
Zapraszamy na II edycję warsztatów Kraina Bliskości czyli cykl 4 bezpłatnych spotkań przybliżających tematykę Rodzicielstwa Bliskości.
W ramach cyklu spotkania o następującej tematyce:

Co to jest Rodzicielstwo Bliskości?

• Rodzicielstwo Bliskości - nowa moda czy powrót do korzeni;
  • Podstawowe potrzeby emocjonalne małego dziecka;
  • 7 „narzędzi” bliskości – jak pielęgnować swoją relację z maluszkiem

Emocje malucha – jak lepiej rozumieć wybuchowe maluchy – cz.1i 2

• Dlaczego dzieci źle się zachowują – częste powody trudnych sytuacji
  • „Niedojrzałość mózgu” – wpływ rozwijającego się mózgu na zachowanie dzieci,

• Jak pomagać małemu dziecku radzić sobie z własnymi emocjami.
  • Profilaktyka złego zachowania – czyli o co powinien zadbać rodzic aby maluch był szczęśliwy i rodzic zadowolony.
  • Wybrane trudne sytuacje z życia codziennego uczestników i sposoby radzenia sobie z nimi
Świadomy rodzic - o celach rodzicielstwa i wspieraniu rozwoju

• Jak nie stłamsić radości życia? – o co zadbać wychowując dzieci.
  • Czy istnieje rodzic idealny?
  • Dokąd zmierzam – cele rodzicielstwa.

Czas trwania pojedynczych zajęć – ok. 2 godzin
Termin rozpoczęcia: wtorek 18 września 2012 godzina 17:00 (następnie kolejne 3 wtorki)
Lokalizacja: Ośrodek Wspierania Rodziny ul. Bystrzańska 55 C , Bielsko – Biała
Zapisy: telefonicznie pod numerem 033 810 12 55
Zajęcia bezpłatne!

Ostatnia edycja:
reklama
Sosinka Patusia hehe u mnie stosunek chłopców do dziewczynek w najbliższej rodzinie wyniesie 6:1 jak się potwierdzi, że u nas będzie kolejny chłopak :-) Też mi czasem żal, że nie będę pleść warkoczyków i kupować uroczych sukienek, a najbardziej chyba tego, że nie dane mi będzie uczyć małej damy jak być kobietą. Za to mąż będzie miał pole do popisu :-)

Zgadzam się z Wami dziewczyny... też mi troszkę szkoda, że nie będzie można, tak jak pisałyście, pleść warkoczyków (chociaż w przychodni Panie śmiały się, że mój synuś ma takie długie włosy, że będę właśnie mogła mu zapleść warkoczyki hehe), stroić w piękne sukieneczki, ale będziemy mogły wychować naszych synów na uroczych i inteligentnych mężczyzn :) a dziewczynka jeszcze może się pojawić - kto to wie :)

Dziewczynki ja byłam w szpitalu. Niestety wróciłam jeszcze w dwupaku i zastanawiam się jeszcze jak długo ..... Powiem Wam ze jak dostałam skurczy to myślałam że wrócę już z juniorem a tu lipa:sorry: Jakoś ciąża mnie już za bardzo przytłacza.

Mamba wiem, że Ci ciężko, ale tak naprawdę, to się ciesz, że mały jest wciąż w brzuchu. On jeszcze nie jest gotowy na narodziny. Wiem, że od 37tc. urodzone dzieci nie są nazywane już wcześniakami, ale 3 tygodnie robią różnicę i start mają mocno utrudniony. Życzę Ci dużo sił na ten ostatni czas

Mamba to już naprawdę końcówka, jak małemu dobrze w brzuszku to niech sobie w nim siedzi jaknajdłużej - będzie silniejszy :)

Mój Karolek ma już dziś 2 miesiące -Mamba jak urodzisz zobaczysz jak ten czas szybko leci i jak dziecko zmieniania się praktycznie z dnia na dzień - to fascynujące...

AAAAAAAAAAAA łapię doła! U mnie na paxdziernikówkach już 3 dzieciaczki na świecie. Mi po tabletkach się cuda dzieją:eek: Jutro jadę po wypis i dowiem się dokładnie ile mam jeszcze się faszerować tymi medykamentami:wściekła/y:
A co tam u Was jakoś ucichło tutaj strasznie. Matka Polka Olga pewnie ogarnia dalej chałupę i swoje pociechy a reszta też taka zagoniona?

reklama
Do góry