• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
sylwia kciuki trzymam.,,,,,super ze kasa skombionowana, bedziesz spokojniejsza :tak: wiem ze czujesz ze jest Ok ale zawsze niepokój nawet malutki jest !
Lori czapeczke juz koncze no ale ............. chyba bedzie wstyd ja założyć dziecku........:-(:-(:-(:rofl2::rofl2::rofl2: tzn to jest próbna bo mam tylko 3 kolory włóczki jak cos kupie inne i zrobie jeszcze raz,,,,,, moze mi ładniejsza wyjdzie :laugh2::laugh2:
Oj bidulko .......:-(:-(:-(

Boze jakie smakołyki......... mmmmmmm krokiety uwielbiam..... z barszczykiem mmmmm...... bajka :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Ilona ja właśnie skończyłam swoją muszę sie ogarnąć z fakturami mi liczeniem i moge ci napisać jak dodawałam słupki bo robiłam notatki i klika zdj zanim mi bateria padła.

edit tak więc kochana moja czpa ma okolo 33cm w obwodzie bez rozciągania. "wysokość"około14cm. ak chcesz większą musisz po prostu rozpocząć od większej ilości słupków.
rz1 trzy oczka łańcuszka
rz2 (jak zawsze rozpoczynamy 2 oczkami :)) 15 słupków
rz3 1słupek + 1 sł + 2 słupki wbite w jedno oczko - i tak całe okrążenie
rz4 1sł+ 2 sł w to samo oczko - tal wokoło
rz5 całe okrążenie słupków (powinno wyjść około45- zdj 3)
rz6 3sł+ 2sł w to samo oczko - całe okr
rz7 słupki całe okrążenie :)
rz8 3sł+ 2 sł w to samo oczko (zdj4)
rz9 do18 słupki bez dodawania
rz 19 półsłupki
2kolor wprowadziłam w 12 rzędzie

kurczę nie umiem tłumaczyć :) mam nadzieję że zakumacie jak nie to pytajcie 1.jpg2.jpg3.jpg4.jpgsowa.jpgssowa.jpg

Ostatnia edycja:
po zebraniu mase wiadomości..
fajne zajęcia dodatkowe Mati będzie miał:
plastyka dla smyka, laboratorium dziecięce, logorytmika, trampkarze (od marca do czerwca zajęcia na boisku z piłkarzem)- to za darmo:cool2:
no i rytmikę, taniec, angielski- płatne

ja tradycyjnie w radzie rodziców i mnie nakręcili żeby czasem przyjść poczytać dzieciakom brzechwę, jak będę miała wolne to mogę przyjść, dzieciaki będą miały frajdę ;-)

Ilona dzięki za linki, serio oczarowały mnie te czapy. Młody już za duży na to, ale maluch na przyszłą zimę..oj chętnie bym kupiła :)
a co do zgagi, mleko super się sprawdzało w ciąży z Matikiem-tyle że wtedy zgaga męczyła w 8 miesiącu i nocą
teraz niestety mnie od mleka odrzuca...więc próbuję z migdałami...trza przetrwać
Domiśka Super, że się pojawiłaś :) Gratuluję Syneczka :D :D :D
jakoś wydawało mi się że u Ciebie córa będzie, ale jak widać mój czuj czasem błądzi hehe

Ostatnia edycja:
Ilonka - o matko zrobiłaś mi smaka na barszcz czerwony ... zabiłam bym teraz za barszcz czerwony z uszkami

truskaffka
- świetne ma te zajęcia w przedszkolu, mój miał logorytmike tylko w prywatnym, dobrze że od tego roku chociaż mają logopede na stałe.

dziama - świetna jest ta czapa, na prawde masz talent :tak::tak::tak:

a ja chociaż położyłam młodego spać i chyba na tyle mojego wieczornego wysiłku :sorry::sorry::sorry:

dziama Twoja czapa to wymiata .......moja sie chowa :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: Jutro zrobię focię na małym juz....bo mi nosek tylko został do zrobienia.......
NO ale Ty to masz talent a ja to beztalencie.... :eek::eek::eek::eek::eek:

reklama
żeby nie było za nudno to przynajmniej sie pośmiejecie :-D:-D:-D hehe :-):-):-):-):-):-)

Pawcio śpi, ( a nie spał od 15 :szok: ) Jaśka zaraz tez pogonię ...........:laugh2: i bede miec luz !!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak::tak:

Muszę zrobić listę zakupów na te chrzciny ........... !!!!!!!! A i tak pewnie babcia i mamuśka pokupują połowe tego wszystkiego........ :laugh2: Tort robi ciotka, mamuśka placki ( cukierniczki hihi) a reszta to juz wspólnymi siłami z mamuśką i babcią :tak: i co najważniejsze w domciu czysciutko :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: hehe ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry