• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Aniu najważniejsze,że jest ok:-)

Makota ja robiłam sobie toxo i wyszło mi,że miałam kontakt (też mam kota) i w ciąży będę musiała zrobić już konkretnie... Bo na dwa sposoby się to oznacza ( albo czy miałaś kontakt albo czy teraz masz), ale ten wynik mówi mi tylko,że miałam kontakt.... A nie wiem który rocznik jesteś, bo ja np byłam szczepiona na różyczkę w szkole obowiązkowo :-)

reklama
Wiesz co, suplementy, leki i wyroby medyczne generalnie dostosowywane są do populacji danego kraju. To co sprawdza się na polskich pacjentkach być może nie jest dobre dla brytyjek i np z tego powodu UK mogła nie zarejestrować luteiny (ale mogę się mylić). U nas jest podobnie - mamy wiele leków, które w PL nie przejdą rejestracji mimo, że na zachodzie sprawdzają się. Taką witaminę D np. spokojnie mogą łykać papulacje, które żyją w klimacie o niedoborach słonka. Z kolei ta sama witamina w krajach słonecznych może być odradzaną, bądź w ogóle nie wprowadzona do obrotu.

Rozia, tak wiem - będę robić oba oznaczenia.

Hej

Dziękuję wam za kciuki:-)

Witam nowe koleżanki:-D

Zagubiona GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D córunia prześliczna!!!! ale super!!!!!!!

Sylwia przykro mi kochanie:no:

Milusia cierpliwa jesteś, ja też sobie obiecuję że tym razem nie będe lecieć do gina zaraz po zrobieniu testu:-)

U mnie narazie cisza.

Ostatnia edycja:
witajcie,
Chwilkę mnie nie było, a tu jakie wiadomości????!!!!

Zagubiona - GRATULACJE!!!!! Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku!!!

Sylwia - to przykra wiadomość, trzymaj się kochana, niestety taka jest kolej życia....

Witam nowe Mamy - rozgośćcie się i życzę powodzenia w starankach!!!

Ja miałam wczoraj imprezkę urodzinową, a dziś kręgosłup mnie tak boli, że ledwo siedzę. Takie uroki końcowych tygodni, no cóż... przeżyjemy.

makota w UK do 12 tygodnia ciąża nie jest brana na poważnie tutaj wszystko pozostawia się naturze :(
bedzie to będzie a nie to nie takie jest podejście do tego tematu i do 12 tc nie wolno podawać żanych leków podtrzymujących takie są realia
Katrina uważaj na siebie kochana :)))))

I jak tam dziewczynki???

Katrino jeszcze troche kochana i przestanie cie kregoslup bolec;-)

Roza oj oj cos czuje ze bedzie plusik :-):-):-) tempki nie zmierzylas ???;-)

Aniu Rozia :-)

A ja dzisiaj zaliczylam 15 km na rowerku:baffled: i to nie z wlasnej woli :-( Moja ukochana ciocia pojechala sobie na dzialke i dzwoni do mnie ze musze jechac do niej do domu bo ona ma wylaczana lodowke a w zamrazalniku kielbase :baffled:. Pierwsza moja mysl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ze musze wszystko rzucic i jechac. No i pojechalam rowerem. Mam nadzieje ze jutro sie rusze :-):-):-) a swoja droga w tym zamrazalniku byly 3 cienkie kielbaski :wściekła/y::baffled::wściekła/y: .

Milego popoludnia a w sumie juz prawie wieczoru. :-)

witam kochane moje
ja tak szybciutko wiec wybaczcie ze tylko o sobie a wiec tak wcale na pilce nie skakalam(nie zdazylam) do szpitala pojechalam bo mala jakos za leniwa byla tam okazalo sie ze rozwarcie na calej szyjce2,2cm i mnie zostawili podali kroploowke bym nie urodzila ale od 6 do 11 w dzien mialam silne bole zbadali mnie ponad 3 cm lekarz zdecydowal cc by bezpieczniej bylo dla malej, bo stwierdzili ze u wczesniaka nie mozna przyspieszac porodu lekami a czekanie az sie zacznie moze przyniesc ze soba jakas bakterie tak wiec o 15 niunia byla juz na swiecie wszystko jest ok zadne choroby wczesniacze jej nie groza bo mimo iz wczesniak to jest donoszona ze zwgledu na wage powyzej 2,5kg jedynie co to jakas drobna bakteryjka sie przyplatala przez co lezy sobie w inkubatorze( moze jutro juz nie) i antybiotyk dostaje co do mnie to ja umieram z bolu jak troche wydobrzeje to sie odezwe jeszcze raz dziekujemy za gratulacje

ps w pryw zdjecie malej ;]

Zagubiona super,że się odezwałaś. Nie ważne,że skończyło się cesarką,mała wszystko wynagrodzi a Ty dojdziesz do siebie:)
Całuski dla Was dziewczynki.

Rózia Martynka na komunię od chrzestnego dostanie komputer,a my kupiliśmy drukarkę taką wieloczynnościową i do koperty dam 200zł żeby sobie jeszcze coś tam dokupiła do tego kompa jakieś głośniki może.

Losiczka
w taką pogodę tyle km na rowerku ? nie zazdroszczę.

reklama
zagubiona dochódż szybciutko do siebie !!!!!!!!!!!!!, a malutką mam nadzieje ze szybko wyjdzie z inkubatorka, najważniejsze ze jest zdrowa i jest OK !!!!!!!!!!!!!Jest prześliczna po prostu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiesz juz kiedy wyjdziecie do domciu ????????????????????? czy bedzie trzeba dłużej poleżeć niz 3 doby ??????????????????? chyba ze jak ma sie CC to jest jakkoś inaczej ????? bo sie nie orientuje :confused:
trzymaj sie cieplutko i przede wszystkim ucałują Nadinkę od nas ;-) :-) :-)

Dobranoc kochane, wspadnę jutro :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry