• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Witam:)

Piąteczko ode mnie fluidki niebieskie:-D ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

My dziś na obiadek idziemy do moich rodziców, bo moja córka ma dziś bierzmowanie i nie wiedzieliśmy jak to ze mną będzie czy będę w domu czy może w szpitalu i poczęstunek po bierzmowaniu robi moja mama,tym bardziej,że córka u nich w parafii ma ten sakrament i blisko do nich:)

Pogoda śliczniutka także miłej niedzieli życzę
:tak::tak::tak:

reklama
viola mój sprawdzony sposób- mycie podłogi, kilka razy po wysokich schodach do góry i na dół i do szpitala bo to już widze czas na dzidzię:-) no i seks- bo nasienie zawiera naturalna oksytocyne he he

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No właśnie o tej spermie słyszałam hehe ale u nas chyba nie skutkuje,ale we wtorek idę do lekarza i już pewnie dostanę skierowanie do szpitala bo do 1 czerwca muszę urodzić ze względu na cukrzycę ciążową.

viola działaj:-) bo jak Ci dadzą sztuczną bez znieczulenia to masakra. I jak bedziesz chciała znieczulenie to nie czekaj za długo gdyby sie pojawiły skurcze bo można je dostać tylko do pewnego momentu-jak dobrze pamietam to przy rozwarciu na dwa palce- najmłodszego rodziłam w znieczuleniu i polecam Wam wszystkim- nie warto zgrywać bohaterki

Piąteczka, dziękuję ci za te słowa:-)
Cały czas myślę gdzie i jak rodzić. Szpital u siebie w mieście mam 5 minut od domu, ale nie podają znieczulenia. Ale rozważam klinikę, w której dają zzo, tyle że mam do niej godzinę drogi.Trochę się boję, że np. od razu pęknie mi pęcherz i nie zdążę dojechać... albo że M nie będzie w domu i nie będzie miał mnie kto zawieźć...
U mnie w rodzinie były same ciężkie porody. Mam 3 siostry, 6 siostrzeńców, moja mama urodziła nas pięcioro, więc mam jakieś rozeznanie w tym temacie. I nie chcę się męczyć, jeśli nie muszę.

roszpunko proponuje Ci odwiedziny w tym szpitalu, który masz blisko. W tej chwili kazdy szpital ma obowiazek podania znieczulenia. Gwarantuje nam to nawet konstytucja RP. Juz przy przyjeciu do szpitala powinnas dostac dokument do podpisania, że oczekujesz i zgadzasz się na zzo. Powiem więcej dla tych, które się boją- to nic nie boli- jest tylko uczucie jakby przy odklejaniu plastra- doslownie- nie ma więc ryzyka, ze sie ruszysz albo coś w tym stylu.

a i jeszcze- poród rodzinny jest juz standardem- nie trzeba miec papierków ze szkoły rodzenia itp. jedyny wymóg to zakupienie za bodaj 10 zł ubrania. w cywilizowanym szpitalu osoba , Która jest przy rodzacej wychodzi w trakcie badania ale jesli chce to czynnie uczestniczy w finale- co nie oznacza zagladania na dół hi hi

Witajcie - PIATECZKO - super ze jestes :-) 3mam kciuki za staranka :-)
LOSICZKO - dogrywjcie ile trzeba :-D:-D:-D:-D
ILONKO - gdzie Ty sie nam podziewasz kobieto ????
ROSZPUNKO - ja tez coraz czesciej zastanawiam sie nad porodem, pierwsza mialam cesarke z powodu braku postepu porodu, chcialabym mimo wszystko tym razem urodzic naturalnie - nie wiem tylko jak u nas z zzo.

A my wczoraj bylismy na grillu u znajomych wiec Darul wyszalal sie za wszystkie czasy i padl jak piesek pluto. Za to dzis pospalismy do 10ej :-)
Teraz zabieram malego na spacerek wiec wpadne do Was dopiero wieczorkiem. Milego dzionka.

reklama
losiczko ja też rodziłam trzy razy bez. Dopiero ostatni miałam ze znieczuleniem. Jest super bo jesli jest dobrze dobrane do wagi i wzrostu to sie czuje skurcze, mozna mieć nad wszystkim kontrolę ale nie boli. Teraz sobie nie wyobrażam inaczej. no i szycie po , które było dla mnie najgorszym koszmarem jest zupełnie bezbolesne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry