• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Karola Moja Malutka waży ok 630, ale to pewnie dla tego, że u niej tkanki tłuszczowej zero będzie jak u Kacka, bo oni z tych co używają bateri Duracel;-)
Losiczko trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
I dla Wszystkich czekających na II ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!!!!!

reklama
karolcia u mnie też łożysko na przedniej ścianie. ale nie wiem co to znaczy. mój maluch aktywny jest tylko rano jak leżę w łóżku i wieczorem jak już odpoczywam. to nawet widać czasem jak brzuch faluje. chociaż mój mąż twierdzi że mam obsesje bo on nic nie widzi. ale ja tam wiem swoje. jak tak się wpatrzysz to widać jak czasem puka w brzuszek. w dzień raczej jestem w ciągłym ruchu więc nie zauważam tego. czasem coś delikatnie ale nie tak jak wieczorem

axarai ohhhhh jak Ja Ci zazdroszczę tego różowego szaleństwa, ja tez bym chciała ale niestety nie mogę .... co prawda moze to i Juleczka ale co jak lekarz sie pomyslił ????? nakupuje jak głupia, kase wydam a sie okaze ze jednak to Pawełek, takze szlak mnie bierze bo tyle pieknym rzeczy i tanich juz widziałam no ale musze zaciskać zęby i nie patrzeć na te cuda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NO i tak mąż bedzie w następnym tygodniu cały czas także jak we wtorek na wizycie nie bede miec USG ( a pewnie tak bedzie ) to moze jak bedzie kasa to pójdziemy razem na USG prywatnie ( ale nie bede planować bo jak zwykle bedzie brak kasy jak zaplanuje coś sobie)

agnes słonce gdybym ja miałam tylko 5 + to ja bym napewno sie tak nie ograniczała :zawstydzona/y: no i jak ta Twoja alergia ???? daje żyć ???????????????

Karolina OK zaraz wpisuje w tabelkę :-) aaaaaaa no moze i dlatego tak lekko odczuwasz małą ..... !!!!!!!!!! szkoda bo to takie cuuuudne uczucie, jak sie maluch wypycha, mnie ostatnio boli miednica po prawej stronie ( bo tam ma nóżki) i jak je prostuje to własnie czuć taki tepy bół w miednicy a na górze w tym samym czasie az mi sie cały brzuch podnosi ;-) kocham to normalnie !!!!!!!!!!!!! :-) :-)
Truskafka chyba coś było wczoraj bo dziś taka zadowolona hihi :-)
losiczka nie wiedziałąm ze i takie cuda robisz :szok: zdolniacha !!!!!!! ale juz nie raz to mówiłam wiec wiesz :-)

Pisałam na wyprawce na grupie ale i tu napisze moze sie ktoś wypowie na ten temat
MIanowicie chodzi mi o LAKTATOR , czy macie porównanie ręczny a elektryczny ??????????????????????? Mam ręczny z Avent ale to koszmar był dla mnie aby coś wydoić tak sie męczyłam, wiec pomyslałam nad elektrycznym teraz ale nie wiem czy warto ????????? widziałam na allegro taki za ok 100zł nowy i ciekawa jestem czy te elekrtryczne są dobre ???????????????????????????????????

ilonka alergia dzisiaj trochę odpuściła ale tylko dlatego że pogoda się zmieniła i nie ma słońca. kicham co chwile ale chociaż dzisiaj oczy nie łzawią. chociaż i tak są czerwone.
niby 5 kg tylko na plusie ale w 2 tygodnie ponad kg to chyba za dużo. teraz pożeram tylko owoce. najgorzej jest mi wytrzymać do obiadu bo na ogół siedzę sama i po prostu z nudów podjadam. potem to już jest ok

co do laktatora nie mam pojęcia. ja będę miała ręczny od bratowej. ale zupełnie nie wiem co i jak

Melduję się posłusznie. Dziś byłam na plotkach z koleżankami. A teraz trzeba się wziąć za jakiś obiad.
karolina
, dobrze że już jesteś:-) Cieszę się, że pościel ci się podoba. I cena nie zwala z nóg tak jak tamte z esprita itd.

malami, weselisko z przygodami:-D Będziesz miała co wspominać hihi:-D

axarai, też zazdroszczę tych księżniczkowych ciuszków:tak:

agnes ojjjj skąd jak to znam ..... tyle ze ostatnio ja ciągle mam takie napady ze bym jadła i jadła,,, na szczęście wiecej owoców teraz jem ale dzien bez słodkościa to dzien stracony,,,,, :dry: :frown::rolleyes2::oo: z Jasiem tak nie miałam, nie jadłam tyle słodyczy a teraz.... nic tylko słodkie :-(

Roszpunka a to na plotkach sie było :-) My własnie juz po obiedzie , Jaś sie położył i chyba ja tez to zrobię a potem pójde z nim do piaskowicy, bo nie jest ani gorąco ani zimni, w sam raz aby posiedziec na ławeczce :-)

Karolciu no co ty???? Jak ja bym smiala sie na ciezarna kobiete obrazic :-D wogole to ja nie z takich :-)No chyba ze na meza focha to moge strzelic oczywiscie nie przed owulka :-D

Axarai to sie doczekalas w koncu tego rozu :tak::tak::tak:

Ilonko i ty za chwile zaczniesz szalec w dziale pt dziewczynka :-)

A ja juz planuje nastepne staranka he he :-D:-D:-D

Losiczko- bo ja się troszkę zmartwiłam, że najpierw poprosiłam Ciebie a teraz się wykręcam sianem. :) Ale gdybyś oczywiście nadal miała chęć na szuranko pościeli dla Jagody to chciałabym byśmy wróciły do takiej bęzowo- brążowej z pociążkiem ;) Co Ty na to? chyba, że nie dasz rady ;)
Planuj, planuj...
Ja wczoraj jak wrócilam to zaraz po kąpieli jak dopadłam mojego małża i .... :cool2:

Ilonko- spokojnie, na różowe przyjdzie jeszcze czas ;)

Axari- no moja teściowa ogólnie jest dobrą kobietą, ale niestety zdecydowanie za bardzo ciekawską i wścibską. Tego nie jestem ani nauczona, ani nie mam zamiaru tego tolerować ;)
Tak czy siak- jest strasznie męcząca i jest przecudnym stworzeniem gdybym sie mogła z nią spotkać kilka razy w roku nawt na cały dzień wtedy ;)

Ilonka- ja powiem coś co Was zapewne zbulwersuje wszystkie jak stoicie, ale trudno. Ja mam mega mieszane uczucia co do karmienia. Może mi się odmieni i nie będę potrafiła inaczej jak z dzieckiem przy cycu, ale póki co jakoś tego nie widzę choć bardzo się staram wyostrzyć i wysilić moją wyobraźnię- nie widzę siebie z dzieckiem przy cycu i teściowa nad sobą ;( może i to mnie stawia w złym świetle- nie wiem. mam przez to straszne wyrzuty sumienia- nawet rozmawiałam z psycholowgiem na ten temat.
Dlatego na temat laktatorów sie nie wypowiadam ;)

Agnes- a jak Twoje zakupy dla maleństwa? Szalejesz?

Roszpunko- czy Ty juz kupiłaś wszystko z listy? bo coś mi się wydaje że się rozpedziłaś.

Małami- zapomniałam napisać, że sukienka śliczna. Taka zwiewna mgiełka jakie lubię ;)

Katka- dla Jagody możesz zrobić kocyk/narzutkę i możesz jej wyhaftować imię, ale spokojnie, bo jeszcze czas... ;))):cool2:

Rozia- najlepszejszego urodzinowego ;) ja od męża bym chciala w prezencie depilator lub rower ;0

karolina, może chęć karmienia przyjdzie u ciebie z czasem. Nie jesteś w stanie przewidzieć czy będziesz miała mleko czy nie. Pamiętaj, że karmienie przyśpiesza obkurczanie się macicy, no i łatwiej stracić na wadze:tak: Też sobie siebie nie wyobrażam na razie w takiej roli. Ale pożyjemy zobaczymy. :happy2:
A co do mojej listy, to na razie jestem w czarnej d....:-D Dopiero zaczynam :-)
Wczoraj koleżanka opowiadała mi o dziewczynie, która leżała z nią na porodówce. W 32 tygodniu źle się poczuła i przyjechała tylko sprawdzić czy coś jest nie tak. I wylądowała od razu na cesarskim cięciu bo maluchowi słabło już tętno. Podobno strasznie to przeżywała i płakała. Tak się trochę przestraszyłam, że jeśli mnie wzięłoby wcześniej, to nie będę przygotowana na przyjście Maluszka:szok: Więc będę czuła się pewniej jak nagromadzę trochę rzeczy:tak:

reklama
karol_in-a właśnie się uśmiałam bo apropo depilatora przypomniało mi sie zdarzenie sprzed dwóch lat kiedy to moja siorka i bratowa pytają co che na imieniny (często robimy ściepkę i jak no kupujemy coś wspólnie w większą ilość osób) więc pada przy rodzinnym obiedzie to pytanie na co ja ze stoickim spokojem i powagą odpowiadam (wiedziałam ze zapytają wiec wiedziałam co chcę) że wibrator :) Dopiero po tym jak popatrzyli na mnie wszyscy jednocześnie wielkimi oczami to załapałam ze się przejęzyczyłam bo chciałam DEPILATOR :):):) do tej pory mi to wypominają :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry