• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Lori a to widzę,że macie takiego małego kociaka :-) Ja mogę godzinami patrzeć jak się koty bawią :-) Moja ma 2 lata, a i tak dalej szaleje :-):-):-) A jak mucha wpadnie do mieszkania, to wtedy się dzieje :-D

roszpunko wiem że ci nie jest łatwo. może powiedz teściowej że dziękujesz za zaproszenie ale chciałabyś posiedzieć w domu odpocząć i nie masz siły na odwiedziny. myslę że powinna zrozumieć. kochana nie denerwuj się. mnie też by to irytowało ale to nie od ciebie zależy kiedy maluch sie pojawi. te telefony to na pewno z dobrej woli.

a co do skierowania to chyba najpewniej zadzwonić do szpitala gdzie chcesz rodzić i zapytać. bo to różnie może być

Roszpunka zadzwoń sobie do tego szpitala gdzie chcesz rodzić ....... moze akurat nie bedzie problemu z przyjęciem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lori radzę sobie bardzo dobrze :) na razie mąz był ciagle ale w poniedziałek juz jedzie do pracy..... ( ciekawe czy znów darmowej :baffled: ) ale tak naprawde to nie mam dużo roboty bo Pawełek to aniołek, który je śpi i sra :-D nocki tez super bo wstaje co 2-3 godziny czasem nawet co 4 :-D a Jaś tez fajnie przyjął brata , nie jest zazdrosny wiec i ten problem z głowy ( na razie ) :tak: :-) Myślę ze jak zostanę sama to dam radę, zresztą nie mam wyjscia :-D

Dobranoc dziewczynki
Karola naprawdę podziwiam cię ja to już bym dawno wybuchła szczerze to zaraz na początku tego kabaretu a co do ubranek to podam ci moj adres ty powiesz teściowej ze masz biedna koleżankę w ciazy i musisz jej pomoc a ja obiecuje zamieścić filmik na YouTube z ogniska ;)

roszpunko a od kiedy to do szpitala trzeba skierowanie :eek: w polskim prawie jest ze to ty wybierasz szpital w ktorym chcesz byc i jezeli sa miejsca musza cie tam przyjac
JAKO PACJENT
W RAMACH UBEZPIECZENIA ZDROWOTNEGO MASZ PRAWO DO:
1. Wyboru szpitala spośród szpitali, które zawarły umowę o udzielanie świadczeń opieki
zdrowotnej z Narodowym Funduszem Zdrowia z zastrzeżeniami wynikającymi z
obowiązujących przepisów prawa4 (art. 30 ustawy o świadczeniach).

tylko jezeli chodzi o karetke to jesli ma cie wiesc gdzie indziej niz najblizszy szpital a cos nie zagraza twojemu zyciu to trzeba oplacic przejazd, ale jesli do porodu jedziesz swoim autem to nie moga cie nie przyjac

Zagubiona, też tak myślę, że bez skierowania muszą mnie przyjąć. Ale jak się nic samo nie będzie działo i będę miała wywoływany, to nie chciałabym żeby mnie odesłali z kwitkiem. Niby nie mają prawa, ale wiesz jak jest w naszym kraju. Nasze prawa swoją drogą, a i tak warunki dyktują ci co mają "władzę". Zadzwonię na wszelki wypadek i zapytam. Może sama zacznę w końcu rodzić i nie będzie problemu...

reklama
Witam:)

Ilonka
no my już od 2 tygodni na butli jedziemy:( Mój głodomorek wszystko z cycków wycyckał już;)

Roszpunka prawdopodobnie nie przyjmą cie bez skierowania ani ze skierowaniem do innego szpitala ,chyba że z rozpoczętą akcją porodową, wtedy muszą,ale najlepiej zadzwoń i się dowiedz. A co jest nie tak z tym szpitalem w którym pracuje twój lekarz?Przeważnie wybiera sie lekarza prowadzącego takiego żeby pracował w szpitalu gdzie sie bedzie rodzic.A ty nie?

Lori co to za rasa kotka? śliczny jest:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry