biapl
Fanka BB :)
Hej Kochane!wpadam na chwilke...a zaraz spac...Ania B: ja bede musiala na pewno do 34.tygodnia pracowac,ale nic lzejszego nie dadza?ja jestem pielegniarka na trakcie operacyjnym i moj lekarz nie widzi przeciwwskazan...a zyje i pracuje w niemczech i tu tez calkiem inne przepisy niz w polsce niestety...no ale co tam najwazniejsze ze na razie sie dobrze czuje i z dzidzia ok
poki co nie moge sobie tez pozwolic na bimbanie w pracy,poniewaz tu kasa chorych placi tylko za 3 usg w ciagu calutkiej ciazy...dla mnie to niemozliwosc...dlatego musze za kazde usg 30 euro albo place za tydzien na 3 wizycie 150 euro i bede miala za kazdym razem usg robione do konca ciazy...a o 3 d to nawet nie marze bo 160 euro a poza tym to na przeziernosc karkowa tez 120 euro a na usg zeby wykryc nieprawidlowosci to 158 euro nawet za glukoze trzeba 40 zaplacic a o innych to juz nawet nie wspomne...to chyba musielibysmy kredyt wziac na rozyczke, toxoplasmoze i cytomegalie tez trzeba placic...sorry za mega dlugiego posta...u mnie w. pracy tez nie wiedza jeszcze bo mnie sie okres probny w pracy dopiero 1.go kwietnia skonczyl...to jeszcze rozmowa przede mna...a nie chcialam zeby mnie zwolnili z tego powodu a tak to mam umowe teraz na czas nieokreslony i nie bedzie im teraz mnie tak latwo zwolnic...a mam nadzieje ze bede mogla udac glupa i powiedziec ze dopiero teraz sie przypadkiem na wizycie kontrolnej dowiedzialam...moze przejdzie niektore babki maja @ nawet do 3.go miesiaca...Dobranoc Kochane moje :***