• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Roszpunko to miałaś tam przejścia, biedactwo :-( Ale najważniejsze,że już jesteście w ddomku i maksi jest z Tobą :-) To teraz czekamy na nowe fotki :-):-):-)

Ilonko tak, krew i mocz...

Viola ja bym wybrała kremowy, bo mnie te zielenie nie bardzo leżą :-)

Ale mnie dziś siostra wyprowadziła z równowagi... Wczoraj wieczorem umówiłam się za nią,że zawiezie mnie na badania, więc pytam rano o której będzie... Powiedziałam,że o 8,40... 9.15 zaczełam juz do niej ddzwonić, co znią, a ta dopiero po 0 minutach,że ona cios tam jeszcze musi załatwić... No myślałam,że jej tzrasnę... Powiedziałam,że już nie musi przyjeżdżać,,że mpk pojedę, to ona na to,że ona już po mnie jedzie w takim rzazie, bo ona nie wiedziałaże ja musze być na czcza i takie tam... I jeszcze zdziwiona,że ja jestem wkurzona... No myślałam,że jej odwine w tym aucie... A pzryjechałą godzinę spóźniona :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Roszpunka jak sie cieszę ze juz w domciu jesteście ...... :-):-):-):-):-):-) Ojj ja tez przezyłam masaż szyjki ale gorzej zniosłam z Jasiem niz teraz bo teraz to mnie tylko ze 2 razy "dotknęła" bo to na sam koniec sie zjawilismy w szpitalu hihihi, a z Jasiem to mnie tak wymęczyła ze na koniec juz błagałam aby mnie nie dotykała :baffled: : Laugh2: Bidulko swoje przeszłaś ale wszystko sie zapomina jak sie patrzy na to małe CUDO prawda ????????????? :-D:-D:-D:-D:-D:-D To co kiedy następne hihi ???????? :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Maksio BOOOOOOOOSKI, juz tu pisałam ze cały tatuś :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D nie wyprze sie syna ...o nie....... hihi :-):-):-):-):-):-) co ile wstaje w nocy ?????? dokarmiasz Go czy masz na tyle mleka ???????????????????????

Ja wróciłam .......... w jedną stronę poszliśmy piechotką ale w drugą to juz autobusem bo brakło mi siły........:confused::confused::baffled::baffled::baffled::baffled: zahaczyłam o lumpa oczywiscie.........Jaś dostał za 3zł takiego miśka ze ledwo mi sie pod wózek zmieścił ale kosz mam duuuuuuży........!!!!!! wstawie potem zdjęcie.,.. bo teraz to wepchnęłam go na siłe do pralki i sie pucuje hehe .....:-D:-D:-D na Pawełka nic ciekawego nie było... pełno bodów tak naprawde.... ale mamuśka mi ostatnio dla niego pokupowała piękne ubranka......spodenki, bluzy, pajacyki, dresiki itd takze nie trzeba mu wiecej..... przyjdzie jesień wiec sie pewnie pojawią te cieplejsze ubranka to wtedy coś pokupuje bo tych letnich ma duzo a tych cieplejszych prawie nic.........

Viola mnie sie podoba kremowy zdecydowanie :-D:-D:-D:-D ale tez zielono- żółty tez niczego sobie :tak::tak::tak: dziękuję za pamięć .,.,ale my bedziemy chrzcić 16 września wiec mam nadzieje ze bedzie jeszcze w miarę cieplutko :tak::tak::tak::-):-):-)

hej jestem i ja!

roszpunko super że znalazłaś czas i wpadłaś do nas. no troszkę cię pomęczyli ale masz juz synka przy sobie a to chyba najwspanialsza sprawa. ja już nie mogę się doczekać swojego. wstaw jakieś fotki Maksia

te wasze opisy porodów to takie spokojne że zaczynam myśleć że to nic strasznego. oby rzeczywiście tak było.

karola no to super, ze wózek już jest. a wiesz jaki, jaka firma? ja chce mieć torbę do wózka bo to moim zdaniem się przydaje. zapakujesz tam wszystkie drobiazgi (pieluchy, butelkę, ubranka, zabawki) jak jedziesz np. do lekarza czy na spacer. tak więc ja będę kupować. ale ty sama musisz wiedzieć czy będzie ci potrzebna. jak dla mnie jest niezbędna

viola
ja bym kupiła ten kremowy kombinezon

ilonka załatwiłaś sprawy w zusie?

Ilona, jak tylko położyli mi go na brzuchu to już cały ten ból nie był ważny:happy: Mimo wszystko ten poród nie zraził mnie do rodzenia dzieci:-) Wyobrażałam sobie to gorzej. Choć przy tym masażu cały szpital mnie słyszał:szok: Odkąd jesteśmy w domu to Maksio najada się tym co mam w cycach, a sporo tego jest. Nie będę go dokarmiać, ewentualnie ściągnę i przez butlę będę mu podawać. Budzi się co 1-2 godziny, tak że nie jest źle. Od razu zasypia przy cycku:happy: Jest przesłodki.:happy: Mam nadzieję, że ominą nas te wszystkie kolki i tym podobne.
No i gin miała rację, nie urósł za duży, taki w sam raz:tak:

Hallo Kochane!!!!
Roszpunko Jeszcze Raz Gratulacje!!!! Dobrze, że już po! Masaż szyjki macicy stosują, chociaż, jest już zakazany i nie wskazany, napisane jest, że to jest zabieg przestarzały, i brutalny!
My już po wizycie, Ktg ok, Malutka szleje w brzuszku, nic się nie rozwiera, a................ no i oczywiście dalej siedzi:dry:
Do szpitala w DE zabieramy dresik, paputki, kosmetyki, to co lubię, np. jasia i to wszystko:szok: do jedzenia jest stół szwedzki, a w czasie porodu picie do wyboru, oczywiście SN, a jak tatuś po nas przyjedzie, to rzeczy dla dzidzi.
Ilonka mów prawdę, natychmiast!!!! Duracelki Ci w czasie porodu wstawili!:-)

Roszpunka to Maksia odchować i zaraz sie brać za płodzenie córeczki :-D:-D:tak::tak::tak::tak::tak: NO własnie jak to dobrze ze dziecko tyle śpi po urodzeniu hehe, w nocy na cyca i znów śpi :-D:-D:-D mam nadzieje ze z czasem bedzie Ci przesypiać troszkę dłużej....... :-):-):-):-) zebyś i TY wypoczęła :-):-):-) a laktator jaki kupiłaś ?????????? ręczny ?????????????????????

Karolinka ja to mam siły tyle ze hej.....ale dziś jakaś mnie niemoc owładnęła....... :sorry2: a czeka mnie jeszcze dziś wizyta u gina ........ tzn idę po zaświadczenie do becikowego, bo we wtorek pojechlismy o 19 a tu gabinem zamknięty, poszedł sobie o godzinę wcześniej do domu :angry::angry::angry: wkurzyłam sie ........ ale dziś juz nie czekam na m bo pewnie wróci z pracy o 18 tylko idę sama , a rodzice mają wpaść do dzieciaczków ........

agnes tak załatwiłam wszytsko, teraz tylko czekać aż na dniach dostane macierzyński ( ale zanim ja go zdąrzę zobaczyć to sobie bank wszystko na kredyt zabierze za ten miesiąc :baffled: i bedzie po wypłacie.....ajjć.....:baffled::crazy: )

axa słoneczko a może i wstawiły hehe ciort ich wie co oni ze mną robili PO.....miałam Pawełka w ramionach wiec reszta świata mnie nie interesowała wiec moze zostałam ich takim króliczkiem doświadczalnym...........jak widać eksperyment sie udał :-D:-D:-D:-D hehe ..... kurcze Adusia to mała pieronica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szkoda ze tak daleko mieszkasz bo Ja bym tam przyszła i jej przemówiła do rozsądku ale w końcu zrobiła HOP NURA w dól :-D:-D:-D:-D

Gosiulek jak sie czujesz???????????????????????? tzn zdaje sobie sprawę ze kiepsko ale trzymacie sie jakoś ?????????????????????????????

Roszpunka to przy nastepnym to tez pewnie bedzie ZZO ?????? :-) szybko rodzić trzeba mówisz ?????? To ja bym sie nadawała bo ja jestem w tym EXPRES :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D

Karola w czwartek 30 sierpnia jadę do kliniki, chyba, że z nerwów zacznę rodzić szybciej:rofl2: Oczywiście denerwuje mnie samo dogadanie się z niemieckim lekarzem, że chcę CC, a nie samego CC:-D

reklama
Roszpunka dziekuję.Przesliczny mały wielki CUD:tak:
Ja się wypisałam w swoim czasie z grupy.

Karolka
ciężko jest strasznie.Najlepiej nie wstawałabym z łóżka...Czuję że jest coraz gorzej dlatego wbrew sobie wstaję i ciągle coś robie. Dzisiaj poprałam swetry,kurtki zimowe,zrobiłam sok,posprzątałam i jestem padnięta. Najgorsze że nie chce mi się z domu wyjść. Celowo nie mówiłam mężowi żeby kupił różne rzeczy bym się zmusiła i poszła.teraz wyglądam deszczu żebym mogła się usprawiedliwić ale chyba nie doczekam się.
A Ty niedługo będziesz rodzić. Jeju jak ten czas leci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry