reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

Karolcia 24 maja na trzecim szczepieniu ważyła 6570 g. Tym razem lekarka powiedziała że już z wagą możemy się nie martwić. Zapowiada się że będzie poprostu drobna jak Kamil;p. No oby po tatusiu właśnie a nie po mnie;p.
Jutro usg bioderek, mam nadzieję że już będzie ok to lewe bioderko w 100%.

reklama
Dzisiejsza wizyta u neonatologa:
68 cm wzrostu, urodzony 49 cm
7770 g wagi, urodzony 1890 g
43 cm główka, urodzony 34 cm
Morfologia i żelazo wzorcowa! Z krwi wynika że najprawdopodobniej zanika już skaza białkowa i mamy zjeść 60 ml bebilon 2 HA i po godzince pójść do pediatry zobaczyć jak brzuszek się zachowuje.
Krzyś oceniony na 6+ co mnie bardzo cieszy. Dostaliśmy skierowanie do neurologa (chociaż lekarz uważa że nie ma potrzeby ale na wszelki wypadek) w związku z tym ze nie chce sięgać po zabawki.

My po wizycie u alergologa i skaza już nas opuściła, mogę powolutku wprowadzać do swojej diety nabiał, oprócz białka kurzego.
Z refluksem dalej się bujamy niestety ale jest poprawa.
Pani doktor odstawiłam nam jeden lek i dała inny, następna kontrola we wrześniu.

My po wizycie u pediatry. Adaś zdrowy, pani doktor powiedziała że wielki po tacie ;) Waży 8900 kg i mierzy około 72 cm. Pielęgniarka,która go szczepiła myślała że ma 8-9 miesięcy i zgodnie powiedziały że mam wprowadzić w dietę mięso, bo ma duże zapotrzebowanie na jedzonko. Najpierw kurczak, indyk, królik , a na końcu jagnięcina, bo lubi uczulać. Ma też więcej leżeć na brzuchu i wzmacniać mięśnie kręgołupa, bo przy jego wzroście łatwo o skrzywienia. Podobno ma duży zryw do raczkowania. I może szybciej załapać niż z siedzeniem :eek: Mam podawać cebion i coś na dziąsełka, bo widać że dolna szczęka bardzo go boli i może stąd to marudzenie. Kolejne szczepienie za pół roku, ale mamy się pokazywać raz na 2 miesiące- w ramach kontroli rozwoju.

Jestesmy po wizycie u alergologa i neurologa mam dobre wiesci - wreszcie...

Alergolog:
Po wynikach badan na mleko krowie młody nie jest na nie uczulony,ale ze wzgledu iz miał dosc silna alergie do 1r.ż mamy podawac Nutramigen 2 , nastepna wizyta w listopadzie:tak:Pytalam sie kiedy mozna zrobic testy alergiczne to dopiero po 3r.ż ze wzgledu iz dziecko przez ten okres moze byc uczulony na wiekszosci produktów a to sie zmienia z "dnia na dzien".
Neurolog:
Pani Neurolog zbadała młodego postukala młotkiem w kolanka i raczki,pocwiczyla i powiedziala ze jest bardzo silnym chłopczykiem i jest z nim wszystko ok.Jedynie co napomknela to nie podajemy mu zabawek tzn kladziemy je daleko a on ma sam do nich w jakis sposób "dojsc" no i duza przestrzen.Mozemy sie zapisac na nastepna wizyte (choc nie musimy )jak młody zacznie chodzic.Zobaczymy bo z tego co wyglada to on zacznie szybciej raczkowac niz siadac:cool2:

reklama
Do góry