reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Muszę sobie zrobić listę tego czego jeszcze potrzebuję z takich rzeczy, które muszą być w domu już pierwszego dnia dla maluszka. Jakoś tak nie umiem się ogarnąć z tą wyprawką. Na początku tak ładnie szło a teraz kiedy już jest większość rzeczy to jakoś nie umiem oddzielić sobie tych, które muszę kupić na już, a które można dokupić później i co tak naprawdę jest mi jeszcze potrzebne. Nie umiem opanować tych zakupów. :confused:

reklama
100 metrów od mojego domu otworzył się "ciucholand" dla niemowląt i kobiet w ciąży:szok::-) no i oczywiście nie mogłam się powstrzymać, żeby tam nie wejść:-);-)
Wrzucam Wam fotki kilku rzeczy, jakie złowiłam:-)

P041111_07.00.jpgP041111_07.08.jpgP041111_07.16.jpgP041111_07.17.jpg

Kamizelka za 4 zł, body po 2 zł, Dresik 8 zł, pajacyk 3 zł spodnie 7 zł :-)
Kupiłam jeszcze z 20 par skarpetek po 0,50 zł, czapeczki po 1,50 zł, rajstopki po 1,50 zł

Na dziewczynki, to tam były takie śliczności, że szok:szok: Mało tego, co drugie ubranko to jakaś dobra znana marka:-)

Wiem, że będę tam częstym gościem:-);-)

Ostatnia edycja:
kota, ja tak samo;p;p :D
mamaOskarka, super ubranka generalnie te bodziaki wyglądają jak nówka!!! pozostała reszta też a ceny super jak na niemowlęcy ciucholand. U mnie są droższe ale i tak warto je odwiedzać.

W tym "ciucholandzie" wiele rzeczy jeszcze z metkami, te body faktycznie wyglądały jakby były ubierane tylko raz, z kamizelki zrywałam metkę. Zauważyłam tam naprawdę dużo rzeczy np. z H&M ( te jasne bodziaki własnie z niego są).

Jeżeli chodzi o wyprawkę, to chyba mam już wszystko, komoda 6 szuflad tylko Oskarka i jego rzeczy, kombinezon , spiworek do wózka, jedyne czego nie mam to ciepłej czapeczki:no:
Jestem tak wybredna, że nic mi sie nie podoba:crazy: wszystkie wydaja mi sie takie oklepane:crazy:

kombinezon kupiłam w teco z serii F&F w taki kremowym a raczej odcieniu bardzo jasnej kawy z mlekiem.
http://www.clothingattesco.com/socks-and-underwear/f+f-fleece-pram-suit/invt/kl122097/&bklist=icat,4,buylists,featuredproducts,newborn

Może wiecie dziewczyny, gdzie mogę kupić coś orginalnego co pasowało by do tego kombinezonu?

Ostatnia edycja:
mamoOskraka, przesłodki ten kombinezonik! :)
Ja kupiłam Emilce czapkę w H&M - jest uniseks (moim zdaniem), więc możesz rozważyć taki zakup. Wkleję aukcję allegro, ale w sklepie czapusia jest tańsza - kosztuje 19,99 zł
H&M Nowa Czapeczka z USZKAMI 56 cm ~ NOWOŚĆ (1910551752) - Aukcje internetowe Allegro

Przy okazji znalazłam też coś innego, co mi wpadło w oko H&M!!! CZAPKA I RĘKAWICZKI DLA CHŁOPCA ROZM.74 (1914906921) - Aukcje internetowe Allegro
choć w wersji brązowej też fajna http://farm4.static.flickr.com/3228/2962019880_1c5cd40fb9.jpg

Te też mnie rozbrajają :) CZAPECZKA MIŚ na jesień zimę + rękawiczki 0-6 (1897573808) - Aukcje internetowe Allegro

A tak na marginesie, to właśnie zakochałam się w tej http://allegro.pl/czapeczka-szary-misiu-z-kwiatuszkiem-pilotka-38cm-i1903640792.html i piszę do mamy, czy potrafiłaby taką zrobić! :)

Ostatnia edycja:
Mła-ale Ty śmigasz po tym necie...ta czapusia, prześliczna,naprawdę!
Przypomniało mi się,jak po ostatniej infekcji mojej siostrznicy siostra postanowiła zamienić fridę na katarek i efekt był piorunujący.Zanim szwagier wrócił z zakupów do domu,katar przeszedł jak ręką odjał.Siostra potem się śmiałą,że faktycznie jest rewelacyjny, wystarczy go kupić, nawet nie trzeba aplikować i wszystko przechodzi:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry