reklama

Robimy zakupy dla maluszka

ja w szpitalu dostawalam i nie potrzeba bylo swoich...
ale teraz jak tak straszycie z tymi wodami to chyba kupie:)
a po porodzie nie mialam zbyt obfitego krawienia takze zwykla podpaska wystraczyla,ale kazdy inaczej bedzie to przechodzil..
takze majatku to nie kosztuje wiec lepiej miec:)

reklama
ja równiez z doświadczeń pamiętam że ze 4 paki użyłam po pierwsze wolałam często zmieniać po drugie uważam że zwykłe nie dają rady i pewniej się czułam wiadomo wielkie ale w nocy równie większy komfort ja mam 4 kupione 2 do szpitala i w domu 2 szt aby nie biegać to M dowiezie albo po powrocie się przydadzą dodam że u mnie długo poług trwał więc pewnie to sprawa indywidualna ale to moja opinia że jedna to napewno za mało

To My wczoraj pojechaliśmy zamówić w końcu wózek:-D
zakupiliśmy też kocyki, ręczniki, ceratki, pościel, podkład do samochodu do przewijania bobasa, pozytywkę no i wielkiego krokodyla. A no i kosz na pieluchy.

Już w sumie mało Nam zostało do kupienia, bo większość już mamy, ale muszę sprawdzić na strychu, co pochowane jest w kartonach.

Bardzo spodobał mi się liść w IKEI, ale nie da się go zamontować na skośnej ścianie jakoś tak normalnie i na razie odpuściłam, ale jest świetny. Poniżej link.

LÖVA Baldachim - IKEA

Dziewczyny ja tez zużyłam z 4 paczki tych wielkich podpach z bella
dodatkowo 6 podkładów na łózko Semi
a majtki mialam i polecam siateczkowe Hartman sa bardzo wygodne i mozna je prać ja miałam 4 szt , teraz tez tyle kupiłam.

Mła jakie te żabki cudne!!!!!!!!
I mają jeszcze inne wzory!!!!!!!!

Aż chyba zakupię:happy2:

Co do wkładek po porodzie... ja ich w ogóle nie potrzebowałam, ale to względu na zerowe krwawienie przez krzepliwość... nawet szycie szyjki nie spowodowało krwawienia...

dziewczyny, ważna sprawa z torbą do szpitala!!! nie wiem, gdzie to wrzucić, więc piszę tu i na ogólnym:
w kilku śląskich szpitalach nie wpuszczają na oddziały z większymi torbami i walizkami i na IP każą się przepakowywac do 2 reklamówek!! na pewno tak się dzieje ostatnio w Rybniku i w Wodzisławiu, wiem od koleżanek, które niedawno rodziły, mężowie musieli na szybko przepakowywać im te torby, a później na położnictwo ewentualnie donosili im brakujące rzeczy. :crazy:

PHELANIA-ja zaopatrzyłam się w 2 paczki po 10szt.podkładów poporodowych, 5szt.podkładów na łóżko,5szt.majtek jednorazowych i 2 szt.takich siateczkowych. Poluję jeszcze na te jednorazowe nakładki na deskę klozetową tak jak zalecała asko. KOTA-ale głupia sprawa z tą torbą-reklamówki? Kurcze tak to chociaż bym wiedziała,że wszystko mam w "jednym"miejscu,a inaczej to szukaj po reklamóweczkach gdzie co i jak

Salsik, wiem... ale przepakowałam się do mniejszej torby, takiem treningowej miękkiej. zwinę ją jakoś i schowam później do szafki, bo chyba chodzi o to, żeby na podłodze nic nie stało, nie wiem, ale nie wyobrażam sobie iść z reklamówką....

reklama
Ja się tylko szybciutko pochwałę ciuszkami, które dostałam dziś od koleżanki z pracy po jej wnusiu, ledwo widać ze były używane i dołączajac je do tego co już mam to myśle ze pierwsze dwa miesiące ubierania mam z głowy :-D image.jpgimage.jpg

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry