• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Jestem cała w nerwach.
Strój zmienił się 3 razy, stanęło na granatowej spódnicy lekko za kolano, ołówkowa, koszula niebieska w białe paski, granatowe rajstopy i buty wcześniej wspomniane+ broszka od Sol:)

Olivka - no i ładnie....a rajtki mat czy półmat? Bo wiesz.....:-):-):-)
Kciuki zaciskam mocno :) Informuj Bogusię w miarę możności :)

Dzień dobry Koleżanki :)
Czy to dobry czas na kawę?

Mat chyba :)) nie wiem w sumie...koleżanka mi włosy poprawiła prostownicą... będzie ok...

Ja za kawkę podziękuję...bez tego mam rewolucje październikowe w żołądku...
Będę pisać jak tylko przerwę zarządzą.

Myślicie, że mogę zabrać muszlę klozetową ze sobą...?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam się!

Ale jaja, mój M. ma lot służbowy do Kopenhagi i jego szef zasugerował, żeby M. wziął nas ze sobą, on nam opłaci hotel, a my będziemy mieć długi weekend w Danii. :-) M. ma tylko kilka h spędzić u klienta, a reszta czasu dla nas! :happy::happy::happy:
A teraz zagwozdka... Jak zrobić takiemu szkrabowi zdjęcie do paszportu?!?! :eek::confused: Jak poczytałam o wymogach, to aż mi włosy dęba stanęły! Niby jakim cudem mam utrzymać w pionie taką Mię, co jeszcze główki sama nie trzyma! :zawstydzona/y: No nic, trzeba będzie próbować, bo na pewno nie zrezygnuję z tego wyjazdu! :tak:

MARY niestety nie można szybko wprowadzać nowości. Szybko tzn., dzień po dniu.
Wg. naszego pediatry zaczynamy od kleiku ryżowego na mleku- 1, 2 łyżeczki w pierwszy dzień, trochę więcej w drugi i trzeciego dnia największą porcję(do maks. 100g). Zero laktozy kopytnych, białka kurzego.
Alergia na białka krowie, jak wiesz jest najczęstsza, ale nie można wykluczyć innych popularnych alergenów, czyli wszystko co zawiera orzechy, kakao, soję oraz ryby idą w odstawkę.
Jeden nowy pokarm przez trzy dni. Potem kolejny przez 3 dni itd. Obserwujesz córkę. Nie podajesz pokarmu, który wywołuje niepożądaną reakcję. A gdy zdarzy się coś takiego- poinformuj pediatrę. Mam nadzieję, że tego nie zlekceważy... :baffled:

Libby
- dziękuję, kochana za rady! A ta kaszka to na jakim mleku, skoro mam unikać laktozy? Na Nutramigenie mogę, nie? Ciekawe, jak to będzie smakowało... :eek: No, ale spróbujemy. U nas w zasadzie jedyne, co Mia będzie mogła zjeść, to Sinlac, więc spróbuję jej to na Nutramigenie przygotować. Mam zamrożone swoje mleko - kilka pojemniczków, ale jak jej posmakuje na moim mleku, to może nie chcieć jeść tego na Nutramigenie, nie?... :zawstydzona/y: Ja aż się boję, co powie pediatra, skoro oni mają takie podejście tutaj, że zanim wypiszą receptę na Nutramigen, każą niemal testować na dziecku zwykłe MM!!! Na dziecku, które wymiotuje zwykłym MM!!! :wściekła/y: Nam jakimś cudem dała receptę od razu, ale powiedziała, że takie są zasady... My mamy wizytę kontrolną 23.03., ale aż mnie trzęsie na samą myśl! :no::crazy: Gratuluję wzrostu wagi! U mnie spada i też jestem wniebowzięta!

Mademoiselle
- jak tam nocka?

Sol
- fajnie, ze świętowanie się udało!

Wiola, Kocur, Paulina - hej!

Carolineee - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!

Mary pojdziesz do fotografa i on juz bedzie wiedzial jak to zrobic.ja robilam Iwe zdjecie do paszportu jak miala 3 tyg. polozyli mi ja na biala poduszke:-)nie bylo w ogole problemow ze zdjeciem.
jak macie taka okazje to pedzcie do fotografa i robic paszport

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry