reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Lilu - bonel to nie jest falista sprężyna...Bonel to jeden dłuuuuugi drut, który niestety nie jest zbyt trwały :/ Bonele były w wersalkach, mają najmniejszą elastyczność punktową :(( Faliste sprężyny wyglądają jak płaskie fale, są naprawdę dobre :tak: Oczywiście wszystko przekłada się na cenę. Musicie się zastanowić, czy chcecie mieć mebel na kilka lat czy kilkanaście :)
Jeśli chodzi o meble skrzyniowe, to zależy....ja mam wenge, ale już ich nie chcę, jednak jasna okleina dużo ładniej się prezentuje w niezbyt słonecznym pomieszczeniu :)) i chyba bardziej ponadczasowe są jaśniejsze wybarwienia :/ Ale tutaj to już kwestia gustu :))

reklama
Paulinka a co z kręgosłupem? A pogoda jaka u Was?

Made co do mebelków dziecięcych zgadzam się z Tobą - rozważam tylko łóżko ze względu na to, że jest mega wygodne i jest ta zastawka, żeby dziecko nie wypadło. Myślę, że to łóżko spokojnie by z 10-12 lat posłużyło. A potem dla mnie zostanie jak pan będzie za bardzo chrapał :-p Materac jest firmy RELAKS i jest super wygodny - czegoś takiego to ja jeszcze nie spotkałam. Zamarzyło mi się takie wygodne spanie.

Made no ja właśnie jakoś jasne meble lubię....I chcę tylko komodę RTV i stół z krzesłami - nic więcej na razie.

Kurcze to mnie teraz zastanawia ten narożnik - jak taki dobry znaleźć? Ja nie widziałam nigdzie i w necie też nie widzę. Wszędzie ten bonel tylko.

Ten narożnik NIXON taki ma opis:

• oparcie kanapy formatka bonellowa
  • siedzisko kanapy sprężyna falista

To nie wiem jak to rozumieć...

Monia super rowerek! I Wiki tak chętnie na tym siedzi? Ja Martynkę przewiozłam na podobnym w weekend i tylko 10 minut było oki, potem marudzenie...ale ona młodsza to pewnie dlatego.

Ostatnia edycja:
Lil a wiesz,że sądze podobnie jak Made-chodzi mi o meble do dziecięcego pokoju, ja też bym nie kupywała takich dziecięcych na ok. 3 lata-tylko z myślą o przyszłości, podobają mi się takie z ikei STUVA Regał - biała bejca - IKEA
są też z białymi frontami i różne rodzaje-wpisz na stronce ikei stuva-fajne zestawy z nich można robić i pakowne bo grzebałam w niedzielę w nich;))) a na zabawki czy książki starczy zwykły regał billy czy besta z ikei, łóżko też by musiało być przyszłościowe-takie na długość już 2 m-bo niektóre dla dzieci są krótsze

Materac kochana to podstawa dobrego spania :))) O materacach mogłabym pisać i pisać.....najlepsze są lateksowe lub z pianki termoelastycznej, ale też i najdroższe :/ Coś za coś....albo piękna rama, albo dobre spanie :)) Czasami trzeba wybrać :confused: Moje dzieci śpią na lateksowych, ale ja niestety na piance :baffled: i już wytrzymać nie mogę.....

Lilu jakiś czas temu pisałam,że mi ręce w nocy drętwiały...ręce przestały ale prawy bark miałam jakby wybity???ledwo się ubierałam i czesałam a co z opieka nad dziećmi???pojechałam wczoraj do kręglarki i miałam dysk piersiowy i szyjny wysunięty...jeszcze boli bo przecież od ucisku mam nerwy obolałe...jak mi nie przejdzie do piątku to muszę iść do mojej rodzinnej i coś w końcu od niej wymusić!!! aaa i usłyszałam wczoraj od pani,że na kręgosłup jedynie może mi basen pomóc...czyli nie ma opcji-muszę się nauczyć pływać;)))

Paulinka to łóżko z meblika ma 190 cm i dla mnie (jestem wysoka) jest bardzo dobrej długości. Meblik też ma serie dla młodzieży - ale cenowo od razu wyżej...Już oglądam to, co Ty mi poleciłaś :-p Tylko ja mam za daleko do IKEI i nie mam jak tam zakupów zrobić...w tym cały problem...

A to przykładowe meble młodzieżowe MEBLIKA:

Open - Kolekcje - meblik.pl - Meble dla dzieci, meble dziecięce, meble młodzieżowe, łóżeczka dziecięce

Magic Garden - Kolekcje - meblik.pl - Meble dla dzieci, meble dziecięce, meble młodzieżowe, łóżeczka dziecięce

Made no ja też chciałabym mieć dobre spanie - mogę nawet mieć sam materac bez łóżka. Ale niestety będę musiała spać w salonie i w tym cały szkopuł. A co sądzisz o tym opisie który wkleiłam, że siedzisko to sprężyna falista? Będę Cię ciągnąć za język - czy masz jakiś przykład takiej dobrej sofy bądź narożnika? :-p

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry