• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Wiolu - dlatego ja mam rozmiarówki PRZETESTOWANE :-))) I nie muszę paczeć na metkę :))) Wszystko będzie dobre. Zastanawiam się jedynie nad tą czapką pilotką, bo ona raczej zimowa jest i nie wiem jaką główkę będzie miał do tego czasu Franuś w obwodzie :cool: BEZ PODTEKSTÓW DROGIE PANIE! :-p:-D))) Napiszę Ci na jaki ona jest rozmiar, podejmiesz decyzję :)

WIOLU, czapeczka jest na 2-4 miesiące rozm.62, myślę, że jednak do zimy będzie mała :/

Ostatnia edycja:
rurka na majowka dziewczyny polecaja ta wode na kolki, ja niestety osobiscie jej nie probowalam. zza to probowalismy debridat, espumisan, infacol,esputicon i nam nic nie pomagalo, w koncu zaczelismy nagrzewac brzuszek suszarka i byla bloga cisza a potem wystarczylo wlaczyc tylko suszarke i Iwa spala.
WOODWARD'S GRIPE WATER PŁYN 150 ML - Domzdrowia.pl
a to jest ta strona z szumami
easysleep.info - dźwięki uspokajające i usypiające dzieci

made raczej napewno bedzie mala a szkoda

musze sie ogarnac , dzieci ubrac i jedziemy do lekarza.Franek mi cos w nocy kaszlec zaczol a ja mam panike w zwiazku z tym co od urodzenia przeszedl. na 11.30 mamy wizyte

Ostatnia edycja:
Martynka to niektóre ciuchy na 2 lata nosi a niektóre na 3 miesiące -takie są rozmiary :-p:-p:-p:-p

Rureczko polecam dobre korki w uszy i WIARĘ, że to minie! I dużo tulenia małej Zuzi! Ciekawam co Poczek o Tracy Hogg napisała, ale nie wiem czy doszukam, bo za dużo napisałyście.

OOO ale dźwięki!!!!!!!!! Połączyłam prysznic z takim niebieskim w ostatniej linii i aż mam dreszcze!

Ostatnia edycja:
OOO Wioluś Franuś kaszle? To dobrze, że do lekarza pędzicie! Jednak taki upał to naprawdę nic dobrego....

Made a z tymi cegłami to niezła historia! Szok co upał może zrobić!

Lil o dziwo te dzwieki dzialaja na niektore dzieci, np Iwe bardzo uspakajaly a Franka wkurzaja:-D
Corazon a gdzie jestes?:-D

Made ok,czekam na priva

a jeszcze co do tych zumow to po pewnym czasie z Lukaszem tak sie przyzwyczailismy do dzwieku suszarki ze sami nie umielismy spac jak suszarka byla wylaczona:-D:-D:-D:-D

Wiola daj koniecznie znać jak po wizycie!

Lil Tracy pisze że czasem dziecko nie płacze bo ma kolke tylko cosik innego chce a rodzice często mylą te płacze i próbują zaradzić kolce a dziecku np przeszkadza za jasne światło, za szerokie ubranka, jakieś dźwięki itp....
Nie zawsze tak jest ale czasami wystarczy poobserwować czy są jakieś zależności w płaczu i co przynosi poprawę...
Tyle że to teoria a praktyce to różnie bywa...
U nas się sprawdziło częściowo:) A jak już nie wiedziałam czemu płacze to metoda mojej cioci - rozebrać do naga tulić, masować i ćwiczyć (np ja ruszałam nóżkami do brzuszka i śpiewałam w rytm ruchów:)) Działa:)

Z suszarką tez mieliśmy epizody:)) I faktycznie był czas że świetnie przy niej spała:)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry