• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
elleth - jeśli lekarz jest wpisany do rejestru lekarzy to recepty przez niego wypisane mają takie same prawa w przychodni, szpitalu jak i prywatnie. I to się tyczy też leków refundowanych. Mój gin na prywatnych wizytach przepisywał mi przez parę lat polski odpowiednik Harmonetu (40 zł) - Stediril30 (3.20 zł) i kupowałam go w cenie refundacji - bo bez refundacji ok 20 zł. A Clo jest refundowane więc kosztuje ok 5-6 zł - właśnie sprawdzałam w DOZ - bo ja się w tej aptece zaopatruję bo mają najtaniej :tak: A jak zamawiasz przez net (odbiór w aptece również leków na receptę) to masz taniej jeszcze niż w aptece jako budynku :-p A co do lekarza czy prywatny czy nie - jeśli ma wyrobione odpowiednie pieczątki to nie ma to znaczenia czy gabinet prywatny czy państwowy.

reklama
wkońcu się uporałam z tymi notatkami uuuufffffffffff :eek:
normalnie kark mi się za chwilę sam skręci od tego ślenczenia nad lapkiem :-p
musiałam je dzisiaj skończyć, bo jutro mi małżyk druknie w pracy (ma pozwolenie szefostwa :-D) i będę miała je już na długi weekend, bo tak dopiero w poniedziałek miałabym je druknięte (bo to za darmo :-D)

Hehe - Karola "sama" się bawi puzzlami więc jej nie przeszkadzam a przemoderuję cały wątek staraczek na 2011 :-p

Moja matka przywlecze się do mnie po 19 więc jak wrócę po 20 i będę rzucała mięsem - proszę się nie przejmować :-p A mój małż cwaniak o 19 wychodzi do roboty. Dobrze ze mi "Kat" został do posłuchania i "Legenda wyśniona" :-D Uwielbiam ten kawałek i "Purpurowe gody" ehh... stare czasy parku, glanów i czarnych klimatów :-D

mmmm...... też się rozmarzyłam :-) uwielbiam taką muzykę :-D mój relaks i wyciszenie (o dziwo ;-) )

muszę się pochwalić- powysyłałam ostatnio parę podań (szukam stałej pracki :-) ) i dziś mi zadzwonili i zapraszają na rozmowę jutro na 8 :-D wow- ciekawe jak mi pójdzie. jakaś tam praca biurowa- nawet nie wiem co dokładnie, ale jadę ;-)

tak wogóle to mam pytanie- jakoś tak ściskają mi się jajniki. możliwe że dopiero dziś mam owu? wczoraj bardziej kłuło i myślałam, że to owu, ale dziś od południa jakoś tak ściska :confused: bo jeśli jeszcze owu nie było, to nie mogę wziąć jutro tej lutki, bo już wcale owu nie będzie :eek: kurcze- jeśli dziś jest owu, to wczorajsze tulańce starczą? bo nie wiem czy dziś małża dorwę- pracuje nadgodziny, a ja skoro na 8 będę jechać na rozmowę, to chcę się wcześniej położyć. help!!!! :baffled:

Jeśli wyniki M. będą ok. to zaczynamy z clo. Na internecie w aptece widzę, ze 15 zł, ale wiem, ze z refundacją to chyba koło 5. Właściwie to chodzi mi o luteinę - ona nie refundowana kosztuje 30 zł, a z refundacją grosze.
Najwyżej się dogadam z doktorkiem, zeby mi wystawił receptę na którąś z poradni w której pracuje :tak:

elleth tak jak mama pisała my obie będziemy na Clo - ja płaciłam za Clo i luteinę 7,40 za oba leki :szok: - receptę miałam od prywatnego lekarza

Umówiłam się dziś do tego nowego lekarza - zgadnijcie na kiedy na 11 sierpnia :szok::szok: masakra ale narazie bede chodzić do obecnego a potem zobaczymy

idę pocztać was

Witam wieczorowo :-)

Maran SERDECZNE GRATULACJE:-):-):-):-):-):-):-):-)
Mama dokładnie przeszłam to samo co Ty w poprzednim cyklu...czekałam cierpliwie i z podekscytowaniem na owulkę, kiedy nadeszła to ja oczywiście miałam jakiegoś nerwa i od słowa do słowa i pokłóciłam się z P. i nic z tego nie było.....:no: Byłam dosłownie wściekła na siebie...tyle czekania i nadziei:no: Więc wiem czo mogłaś poczuć, przytulam Cię mocno i trzymam kciuki za następny cykl;-)
bb77 strasznie mi przykro:-( Tulę....

Podczytałam Was troszkę, i zauważyłam, że był poruszony temat odnośnie ciąży - ale nie naszej:zawstydzona/y: Powiem Wam, że ja też przeżywam to samo.... Moja przyszła szwagierka przez wiele lat starała się o ciążę, ma dwie macice i dla tego był problem...ale najpierw ja zaszłam, jednak moje małe szczęście trwało zaledwie kilka tygodni...po pół roku udało się zajść w ciążę właśnie jej. Na początku zamurowało mnie, niby się cieszyłam, ale z drugiej strony czułam żal i lekką zazdrość, już sobie wyobrażałam, jak będę patrzyła jak rośnie jej brzuszek...i tak właśnie się stało:zawstydzona/y: Obecnie jest w 12 tc, i już widać troszkę brzuszek, a ja za cholerę nie mogę sobie przetłumaczyć, że powinnam cieszyć się jej szczęściem...czuję się z tym źle, że nie potrafię:sorry2: Jest to przykre....... :-(

Dziewczynki, przepraszam, że nie odpisze wszystkim:sorry2: Serdecznie Was pozdrawiam!!!!

malapralinka na trudności z donoszeniem ciąży jest luteina albo duphaston. To czysty progesteron, który odpowiada za odpowiednie zagnieżdżenie zarodka i jego rozwój póki nie wytworzy się łożysko.

mama, na clo przytyłam ale niewiele, około 3-4 kg. Nic nie daje rowerek treningowy ani wożenie i rozładowywanie drewna z taczki, co do nerwów i humorków ... nic z tych rzeczy :) Chyba dość łagodnie przeszłam ten etap :)

3-4 kg przez 5 dni nie strasz kochana bo ja od zawsze walczę z nadwagą to mi nie potrzeba dodatków żadnych :-(
ja po estrogenie mam mega nerwy a po progesteronie depresję :zawstydzona/y: czyli powinnam w pakiecie kupować z persenem i deprimem :-D

iwonka jak to dwie macice :szok:

Ostatnia edycja:
wkońcu się uporałam z tymi notatkami uuuufffffffffff :eek:
normalnie kark mi się za chwilę sam skręci od tego ślenczenia nad lapkiem :-p
musiałam je dzisiaj skończyć, bo jutro mi małżyk druknie w pracy (ma pozwolenie szefostwa :-D) i będę miała je już na długi weekend, bo tak dopiero w poniedziałek miałabym je druknięte (bo to za darmo :-D)

mmmm...... też się rozmarzyłam :-) uwielbiam taką muzykę :-D mój relaks i wyciszenie (o dziwo ;-) )

muszę się pochwalić- powysyłałam ostatnio parę podań (szukam stałej pracki :-) ) i dziś mi zadzwonili i zapraszają na rozmowę jutro na 8 :-D wow- ciekawe jak mi pójdzie. jakaś tam praca biurowa- nawet nie wiem co dokładnie, ale jadę ;-)

tak wogóle to mam pytanie- jakoś tak ściskają mi się jajniki. możliwe że dopiero dziś mam owu? wczoraj bardziej kłuło i myślałam, że to owu, ale dziś od południa jakoś tak ściska :confused: bo jeśli jeszcze owu nie było, to nie mogę wziąć jutro tej lutki, bo już wcale owu nie będzie :eek: kurcze- jeśli dziś jest owu, to wczorajsze tulańce starczą? bo nie wiem czy dziś małża dorwę- pracuje nadgodziny, a ja skoro na 8 będę jechać na rozmowę, to chcę się wcześniej położyć. help!!!! :baffled:

Będę trzymać jutro kciuki za rozmowę :-)... na pewno pójdzie gładko jak po maśle :happy2:;-)

elleth tak jak mama pisała my obie będziemy na Clo - ja płaciłam za Clo i luteinę 7,40 za oba leki :szok: - receptę miałam od prywatnego lekarza

Umówiłam się dziś do tego nowego lekarza - zgadnijcie na kiedy na 11 sierpnia :szok::szok: masakra ale narazie bede chodzić do obecnego a potem zobaczymy

idę pocztać was

Fajnie, że tak tanio idzie kupić leki :tak:... jak dobry lekarz to warto poczekać :-)

No ja już na tyłku siedzę uuuuuuuuuuf.... poszło mi super, nic się nie zestresowałam, nie spięłam .... chyba mam wrodzony dar :-D:-D:-D:-D

Lorelain - no czekam czekam ale miedzyczasie bede chodzić do obecnego - po cichu liczę na to że do tamtego już z fasolinką pójdę tak jak moja przyjaciółka :sorry2:

maran ty nam lepiej tescik wklej

i jeżynka mi obiecała :sorry2:;-) a :no: wkleiła

a wasze testy to jedyna szansa żeby oczka nacieszyć - do mojego jeszcze trochę

czesc dziewczyny,chciałam wam przedtawic moją Fasoleczkę:-)dzis w Dzień Dziecka zobaczyłam swoje drugie dzieciątko:-)ma od głowy do pupy całe 2 cm:-D a jak serduszko biło,poprostu byłam w szoku,jestem szczęśliwa,choć jakaś pozytywna rzecz w ciągu tych ostanich zakręconych dni:eek:

Teraz się zastanawiam i myślę że chyba juz powinnam powiedziec w pracy wszytskim no i dyrze..hmmm tylko jak...:confused:

aha według suwaczka mam 8tydzien i 2 dzien,a awedług usg 8 tydzień i 6 dzień,więc 4 dni do przodu

Załączniki

• skanuj0001.jpg
    skanuj0001.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry