BUNIA- wybierz porzadny czajnik a moze kup taki na kuchenke gazowa??taki sie nie przepali;-)ja mam i elektryczny i na kuchenke gazową;-)
raczej nie chcemy na kuchenkę, bo nam gazu szkoda

mamy do kuchenki butlę z gazem (średnio na pół roku) i za dużo by się grzało. bo czasem chcę tylko trochę wodę podgrzać do czegoś a na gazie dłużej się zagrzewa niż w elektrycznym czajniku. po południu pojedziemy kupić czajnik

wpadlibyśmy do znajomych i naszej chrześnicy, byśmy poszli razem na spacerek z małą (mieszkają kilometr od nas :-) ) ale ta koleżanka stwierdziła, że jest za ciepło i ona nigdzie nie idzie

ona się jakaś dziwna zrobiła. czasem do niej dzwonię, czy idziemy na spacer z małą, to ona wiecznie coś wymyśla. a jak chcę ją sama zabrać żeby ją zabawić i wyganiać (już prawie sama chodzi- w maju roczek skończyła ) to mi jej nie da- znowu ma jakieś wymówki. wkurzam się na nich strasznie, bo dziecko kiszą ciąglę w domu, Lidka tyłka nie ruszy z małą na dwór, ani nawet do mnie na ploty nie przyjdzie- tylko ciągle narzeka, że się jej w domu nudzi, że ona gruba i nie ma jak schudnąć. jak chciałam z nią biegać (małą do wózka i wio!) to znowu coś wymyśliła

straszne
dziś mamy ładną pogodę, ale u nas nie ma gdzie na spacer iść, psu się nie chce kosmatego dupska ruszyć ;-) kot by jeszcze poszedł, ale głupio będę wyglądać idąc na spacer z kotem na smyczy ;-) popołudniu będziemy grilować

wkońcu

zrobimy sobie taką obiado- kolacje z grilla. bo po co obiad robić, jak się zrobi grila. a na noc nie ma się co obiadać