reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No tak Bunia... moja też się dopytywała:wściekła/y: ale przestała jakjej rzeczowo wyjaśniłam że może jeszcze sporo czasu poczekac na wnuka kolejnego i dlaczego tak myślę.... I tylko teściowa ciągle mruga ostatnio okiem czy to juz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jej powiedziałam że jak juz będzie to powiemy ale chyba trzeba to przy każdej wizycie powtarzać bo widocznie usycha z ciekawości..:crazy:

OOO to widze że mam pomysł na obiadek;-)

reklama
Ja obiadek dziś będę miała około 17 mojego czasu bo czekam na mojego męża aż wróci z pracy:))
Alan w przedszkolu.Coś dziś marudził nie chciał zostać:-/
Na obiad mam dziś ryż,pierś z kurczaka i sos pieczarkowy mniamiii:))

monia- moja jeszcze nie ma wnuków. jak zajdę, to będzie to pierwsze dziecko w moim pokoleniu pytania ciągle są z rodziny.

ja mam dziś zupę kalafiorową, makaron z truskawkami i śmietaną, ewentualnie może być młoda kapusta z ziemniaczkami.
a mnie coś pobolewa brzuch, za dużo się najadłam i mi nie dobrze...

mama, pomalowałaś kuchnię ???

Placek z kaszy mannej:
Ciasto z herbatników, bez pieczenia, bardzo szybkie:

składniki na ciasto:
ze 20 dag herbatkinków, 1 litr mleka, cukier waniliowy, szklanka kaszy manny, szklanka cukru, kostka margaryny - ja daje 3/4, 2-3 łyżki kakao,

składniki na polewę:
0,5 szklanki cukru pudru, 2-3 łyżki wody gorącej, 0,5 kostki margaryny, 2-3 łyżki kakao,

Blaszkę wyłożyć herbatnikami, odlać trochę mleka i zalać nim kaszę- mleka powinno być jednak na tyle dużo, żeby spokojnie można było kaszę wymieszać i żeby nie było grudek. Zagotować pozostałe mleko z kostką margaryny i cukrem. Gdy mleko będzie się gotować, dodać kaszę wymieszaną z mlekiem, potem kakao. Gęstą i ciepłą masę wylać na herbatniki, położyć drugą warstwę herbatników i polac polewą. Można też masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao, a do drugiej olejku migdałowego i wtedy herbatniki, biała masa, herbatki, kakaowa, herbatniki i polewa. Ciasto najlepsze jest jak poleży całą noc w lodówce.

Placek z kaszy mannej:
Ciasto z herbatników, bez pieczenia, bardzo szybkie:

składniki na ciasto:
ze 20 dag herbatkinków, 1 litr mleka, cukier waniliowy, szklanka kaszy manny, szklanka cukru, kostka margaryny - ja daje 3/4, 2-3 łyżki kakao,

składniki na polewę:
0,5 szklanki cukru pudru, 2-3 łyżki wody gorącej, 0,5 kostki margaryny, 2-3 łyżki kakao,

Blaszkę wyłożyć herbatnikami, odlać trochę mleka i zalać nim kaszę- mleka powinno być jednak na tyle dużo, żeby spokojnie można było kaszę wymieszać i żeby nie było grudek. Zagotować pozostałe mleko z kostką margaryny i cukrem. Gdy mleko będzie się gotować, dodać kaszę wymieszaną z mlekiem, potem kakao. Gęstą i ciepłą masę wylać na herbatniki, położyć drugą warstwę herbatników i polac polewą. Można też masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao, a do drugiej olejku migdałowego i wtedy herbatniki, biała masa, herbatki, kakaowa, herbatniki i polewa. Ciasto najlepsze jest jak poleży całą noc w lodówce.

Taki placek kiedyś moja mama robiła,pyszny jest :tak:

reklama
Bunia a my jesteśmy już prawie 5 lat po slubie... i męża młodszy brat juz ma dziecko ponad roczne, moja siostra ma dwójkę więc rodzina ciągle się dopytuje... Jestem na etapie, że dopiero wróciliśmy z Anglii i budujemy dom i nie mam umowy na stale itp...

Elleth zapamiętam stronkę i w domu skopiuję bo teraz w pracy:(( i cos mi się zdaję że jutro zrobię:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry