reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
JOSEPHINE-dzieci nie bede decydowac o imionach,ale Zuzia tak ie cieszy na rodzenstwo,ze juz "wybrala"imiona i choc Tom mowi,ze Rysiu odpada to Ona wciaz powtarza,ze bedzie Ryszard:-Dpociecza mala:tak:ale lepiej taka reakcja niz mialaby nazekac i mowic,ze nie chce juz rodzenstwa:happy: dla mnie POLA super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dominik mial byc Polusia;-) pisze tez z dziewczynami na wtaku o po3nych mamach i tam jedna ma synka Vincenta(mieszka od 17lat w stanach)-no tak mi sie spodobalo to imie,ze szok a najlepsze,ze Tomkowi tez sie podoba.

SOL- a jakie anty.bierzesz i ile opakowan masz wziac????ja mam brac cilest i 4 opakowania

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sol no to jestem w szoku:szok:
Ja nigdy anty nie łykałam i raczej nie będę.
Spotkałam się także z kilkoma przypadkami, że po anty Dziewczyny roniły:-(
Nie wiem, nie znam się, gdyż tak jak napisałam nigdy nie brałam....

Mama05 także brałam duphaston i luteinę w ciąży, ale z tego co czytałam na ulotce, to te leki mają dwa zastosowania... Na podtrzymanie i wyrównanie, albo wywołanie:zawstydzona/y:
Nie pamiętam:sorry:

Pysia888 folik powinno łykać się 3 miesiące przed planowaniem zajścia w ciążę;-)

Josephine imiona niepowtarzalne

EWCIA3004-mi dzis ginek powiedzial,ze inaczej nie zajde w ciaze jak wlasnie na anty. ja Mu ufam i nie podwazam Jego zdania:happy:tymbardziej,ze wlasnie po takim leczeniu mam 2 dzieci i wszystko gra i za mna i z Nimi:-D:-D:-Dsa anty.po ktorych trzeba sie oczyscic i odczekac minimum 2 m-ce,zalezy od dawki hormonow,a te widocznie ktore mam brac sa ,ze tak napisze "bezpieczne":tak:no przynajmniej w moim przypadku albo takie wyjscie albo nic z dzidzi...

EWCIA3004-mi dzis ginek powiedzial,ze inaczej nie zajde w ciaze jak wlasnie na anty. ja Mu ufam i nie podwazam Jego zdania:happy:tymbardziej,ze wlasnie po takim leczeniu mam 2 dzieci i wszystko gra i za mna i z Nimi:-D:-D:-Dsa anty.po ktorych trzeba sie oczyscic i odczekac minimum 2 m-ce,zalezy od dawki hormonow,a te widocznie ktore mam brac sa ,ze tak napisze "bezpieczne":tak:no przynajmniej w moim przypadku albo takie wyjscie albo nic z dzidzi...

No to w takim razie także bym się zdecydowała:tak::tak:
Przyznam, że tamte dziewczyny brały po kilka ładnych lat, odłożyły, zaraz zaszły i poroniły, więc może to dlatego

a tak w ogóle, to robicie jakieś badania przed? Wiem, wiem mój przypadek jest inny, ale tak tylko z ciekawości...

EWCIA- ja zrobilam cytologie-wynik grupa 1 a oprocz tego badanie ginek.ktore wyszlo jak wyszlo i nic wiecej-jedynie dentyste odwiedze-mam wizyte 3 marca,zeby zobaczyla co tam trzeba zrobic na ewentualne znieczulenie i moze rtg bedzie potrzebny to zrobie bo potem jak bedziemy sie starac to juz nie bede robila rentgena. a poza tym nic wiecej narazie nie robie-chyba,ze po wizycie 9 marca ginek.cos zaleci to tak.:tak:

Ja się trochę boję , że przez zrosty, które mi się zrobiły po cc mogę mieć jakieś problemy w drugiej ciąży:-(:-(
W kwietniu mam iść do kontroli, ale pójdę wcześniej, gdyż zmieniam gin. i zobaczymy co mi powie...

Mama05 jak masz na imię?

Ostatnia edycja:
EWCIA- moje imie utrudnia mi zycie:sorry: mam na imie Krzysztofa- Krzysia czesto dostaje listy z imieniem Krzysztof i to samo jak dzwonia z roznych firm ubezpieczeniowych to zawsze-z panem Krzysztofem mozna rozmawiac....:wściekła/y::wściekła/y: dlatego zawsze apeluje-zeby dawac dzieciom "normalne"imiona bo potem szarpiemy sie cale zycie. a Ty rozumiem Ewa?????????:-D

EWCIA- moje imie utrudnia mi zycie:sorry: mam na imie Krzysztofa- Krzysia czesto dostaje listy z imieniem Krzysztof i to samo jak dzwonia z roznych firm ubezpieczeniowych to zawsze-z panem Krzysztofem mozna rozmawiac....:wściekła/y::wściekła/y: dlatego zawsze apeluje-zeby dawac dzieciom "normalne"imiona bo potem szarpiemy sie cale zycie. a Ty rozumiem Ewa?????????:-D

Tak, Ewa...

Ostatnia edycja:
jestem...byłam w sklepie i na jutro do pracy mam całą torbę jedzenia :-D
Alan jeszcze nie śpi,siedzi ogląda bajkę:)

To mówicie dziewczyny że kolory na foto blogu są ok?
Jeszcze trochę i dodam jakieś fotki ale to dopiero za jakiś czas:)

reklama
sol : a co to za lek ten 'clo" cos tam... ? pierwsze slysze...

Clostilbegyt - to lek na wywołanie jajeczkowania - wspomaga pracę jajników - efekt uboczny - ciąża mnoga - w zależności od tego jak zareagują jajniki. Ale Karola jest jedna więc może i z drugiem nie będzie dowcipu - chociaż chwilami chciałabym mieć bliźniaki, ale to chyba by mnie do psychiatryka zaprowadziło :sorry::laugh2:

SOL- a jakie anty.bierzesz i ile opakowan masz wziac????ja mam brac cilest i 4 opakowania

Ja biorę Evre - bo jestem zapominalska więc zamiast o 21 tabletkach pamiętam o 3 plastrach :tak::laugh2: A biorę od sierpnia jako lek na wyrównanie cykli bo miałam koszmar. A jak gin się dowiedział ze chcemy drugie mieć to kazał brać dotąd dokąd nie zaczniemy się starać i w pierwszym cyklu próbować z marszu.

ewcia - nie ma udokumentowanego nigdzie ani nikt nie robił badań czy długotrwałe branie antykoncepcji w jakikolwiek sposób wpływa na płodność czy poronienia po odstawieniu. Bo tak jak są przypadki jak ja i mama że anty mogą pomóc zajść w ciążę tak i są przypadki że dziewczyny nieświadomie brały anty przez 1-3 miesiące ciąży i rodziły zdrowe dzieci, jak i są przypadki że po anty dziewczyny roniły - wszystko zależy od: organizmu, czy antykoncepcja była dobrze dobrana, poziomu hormonów po odstawieniu, czynników genetycznych i wielu innych zmiennych.

Cholibcia - aż mam ochotę wrócić do zawodu :eek:

Pysia - jak chcesz się wspomóc kwasem foliowym to Ci tłumaczę - kwas foliowy nie ma żadnego wpływu na stan zdrowia. Można go bezpiecznie przyjmować przez wiele miesięcy bez uszczerbku na zdrowiu. A jak masz takie wątpliwości to zajrzyj tutaj. A im wcześniej zaczniesz tym lepiej dla dziecka.

Chociaż ja nie brałam i Karola jest zdrowiutka :-p

A my drugiemu dziecku też już imię wybraliśmy - Kornelia albo Mikołaj.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry