mama a to dzieci beda wybierac lub glosowac na imiona? ja slyszalam juz od paru osob ze tak sie robi. ale zastanawiam sie czy nie lepiej fundowac sobie nowego brzdaca nim pierwszy zacznie mowic hehe

no to zaraz z watkow tabletkowych, badaniowyc, wozkowych zrobi nam sie imionowy

ja OSOBISCIE hihihi jestem zwolenniczka stardowanych imion.
dla dziewczynki mamy wybrane od lat : bedzie Pola. lata 20 XX wieku

mmmm

teraz pare razy widzialam ze sie takie imie pojawilo i ze wraca do mody, a szkoda... bo ja mam je od 8 lat juz wybrane... no ale coz... nie zrezygnuje hehehehe
tylko nad drugim sie zastanawiamy, bo bardzo miala byc Pola Antonina, ale bardzo poodba nam sie tez Salomée ( fr wersja salomei). chcialabym zeby to bylo tez PIERWSZE imie, no ale zarazerwowana jest Pola, a nie wiem czy trafia mi sie 2 dziewczynki, wiec chyba damy na drugie Salomee, a wrazie o jak druga dziewczynka to i tak damy Salomee. no zobaczymy : wyjdzie w praniu, jak mowi marylka. Mi sie jeszcze bardzo podoba Josephine ( jozefina po polsku sztywno) ale moj maz nie znosi. A ja uwazam, z epola jozefinka to slodko brzmi

no ale ogolnie to interesuja mnie tylko imiona z XIX- pocztaku XX wieku.
do chlopca mielismy: léon, léopold, franciszek, hugo, hippolite, marcel po prouscie

a teraz widze marcelki sie w PL pojawiaja!!!! szok

aha jak ebdzie drugi chlopiec to léon nam odpada, bo zbyt podobne, wiec moze téophile

lub valentin (walenty). aha jeszcze bardzo lubie ksawery : polska wersje wylaznie, ale moj brat juz dal swojemu synkowi...
fred lubi victora, ale za duzo juz ich jest

no i sie rozpisalam
sol : a co to za lek ten 'clo" cos tam... ? pierwsze slysze...