reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
MARSAMAR-ja tez mam roznice 2 lat.a teraz jak sie super dogaduja mimo,ze parka:-Dna poczatku zawsze jest ciezko,zeby wszystko ogarnac i nauczyc sie zyc w powiekszonej rodzince,ale to nie jest niemozliwe,tylko musi byc........dobra organizacja:laugh2::tak:a jesli maz nie miga sie od pomocy to juz SUKCES:happy:

pola_1981: witam nową staraczke :) na pewno sobie poradzisz z drugim dzieckiem, wiadomo jak trzeba to człowiek sobie zawsze poradzi a już na pewno kobieta, widzisz mama05 daje sobie znakomicie rade - moge nawet powiedziec że jest dla nas wzorem :) ona zawsze taka zorganizowana :) ja tez ostatnio nad tym pracuje :):) MARYLKO-kochana dziekuje za ta mile slowa:-Dbuziak:laugh2:ale tak jak pisalam-jak jestem zdana na siebie to jakos szybciej sie z ta organizacja ogarnelam:tak:;-) bedzie dobrze mamuski-a jak jakis problem sie pojawi to dawac go na forum i wszystkie bedziemy radzily co dalej:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziękuję Dziewczyny za miłe przyjęcie :-)
Boję się, że sobie nie poradzimy, bo nasz Szymon to przykład dziecka dla leniwych rodziców... od małego spał całe noce, zero problemu z ząbkami. Uwierzcie, że odkąd się urodził nieprzespaliśmy 2, może trzech nocy. Jak miał jelitówkę i trzydniówkę. Dlatego czasem sobie myślę, że jestem już za wygodna na kolejne... boję się, że nie będzie tak gładko.
Szymon jest z tesciami, nie wiem, czy będą chcieli się zająć następnym...:eek::eek::eek: a nie chcę ich "straszyć" na zapas, bo nie wiadomo, co z tego będzie.
Kolejnego bobasa chciałabym urodzić w połowie roku 2011, bo to taki optymalny okres u mnie w pracy... jestem głowna księgową i miałabym kłopot z organizacją zastępstwa na poczatku i przy końcu roku,

...ale co z tego wszytskiego wyjdzie, to już nie ode mnie zależy :-)
Przy staraniach o Szymonka udało nam się za drugą owulacją, po odstawieniu tabletek

POLA-dokladnie to samo mamy z Zuza jak skonczyla 3 m-ce i 3 tyg.to zasypiala o 19 i spala do 7 rano bez pobudki do tego w dzien 2 drzemki po 3 godziny i 1 drzemka ok 1,5 godz i jak podjelismy decyzja o drugim dziecku to ja wiedzialam,ze musi byc tak samo,nie nastawialam sie ,ze bedzie zle. i nie bylo-syn tez nie mial kolek ,ladnie spal w nocy mimo,ze budzil sie raz,ale po karmieniu zasypial,w dzien tez duzo spal, i zobacz teraz-ma 2,5 roku zasnal przed 13 i nadal spi:tak::-Dwiem ze przy trzecim maluchu tez bedzie dobrze i znajde czas zeby z Wami pisac:happy:

pola_1981: to szybko się Wam udało ja mam nadzieje że nam też się tak szybko uda :):). Ja napewno chcę mieć dwójke dzieci sama jestem jedynakiem i tak dziko jakoś jak byłam mała to nawet tego nie odczuwałam aż tak -albo nie pamiętam ale teraz czasem zazdroszcze jak kolezanka z siostrą wszędzie - w dodatku obie mają dzieci w podobnym wieku i jakos sobie pomagają a ja taka sierotka czasem i chciała bym żeby moje dziecko miało rodzeństwo

MARYLA- skoro masz takie podejscie to Toje dziecko bedzie mialo rodzenstwo-no,chyba,ze...........beda blizniaki to juz w ogole super-co??!!??:-D

no bliźniaki były by super pod warunkiem że nie była by to ciąża zagrozona - a wiem że zazwyczaj tak jest z blixniakami więc rozsądniej były by dwie ciaże :) ale kto powiedział że ja jestem aż tak rozsądna :):):) nie no żartuje jak to mówi mój mąż co będzie to będzie pokocham jak swoje :):)

Witam
Jestem majową mamą 2008r. Powoli dojrzewam do decyzji o podjęciu starań o druga dzidzię. Chciałabym (o ile da się tak zaplanować), żeby nasze drugie dziecko urodziło się w połowie 2011r.

Póki co, nie zdecydowaliśmy się na 100%, bo nie wiem, czy dam sobie radę z dwójka maluchów w domu i czy uda mi się to pogodzić z pracą.

czesc pola
uwielbiam twoje pseudo : moja corcia ( pod warunkiem ze nie ebde miec samych chlopcow hehe) bedzie miec na imie pola
napisz nam troche o sobie, ja planuje druga dzidzie pod koniec 2011, jestem grudniowa mama 2008, moj synek leopold ur. sie 22.12.

Dziękuję Dziewczyny za miłe przyjęcie :-)
Boję się, że sobie nie poradzimy, bo nasz Szymon to przykład dziecka dla leniwych rodziców... od małego spał całe noce, zero problemu z ząbkami. Uwierzcie, że odkąd się urodził nieprzespaliśmy 2, może trzech nocy. Jak miał jelitówkę i trzydniówkę. Dlatego czasem sobie myślę, że jestem już za wygodna na kolejne... boję się, że nie będzie tak gładko.
Szymon jest z tesciami, nie wiem, czy będą chcieli się zająć następnym...:eek::eek::eek: a nie chcę ich "straszyć" na zapas, bo nie wiadomo, co z tego będzie.
Kolejnego bobasa chciałabym urodzić w połowie roku 2011, bo to taki optymalny okres u mnie w pracy... jestem głowna księgową i miałabym kłopot z organizacją zastępstwa na poczatku i przy końcu roku,

...ale co z tego wszytskiego wyjdzie, to już nie ode mnie zależy :-)
Przy staraniach o Szymonka udało nam się za drugą owulacją, po odstawieniu tabletek

pola : moj synek tez jest takim przykladem dziecka, ze chyba wiecej sie zajmuje zlowiek zwierzakiem domowym ;) naparwde nie zartuje... tylko jesc musze dac mu i go przebrac. spi cale nocki od 2,5 m-ca, tylko z ejego nocki tzn. od 18h30 gora 19 do 8h30-9h30.... dzis wlasnie wstal o 9h32 a ja juz zestersowana czekalam pod drzwaimi i nasluchiwalam ... poza tym on sam sie bawi na podlodze, czasem sie z nim pobawie, ale to z checi i/lub wyrzutow sumienia, bo tak naparwde to on sam sobie kiedys wszedzeie na czworakach, teraz chodzi, co znajdzie to sie tym zabawi, sam do siebie gada itp
dziecka w domu nie ma... no i wlasnie dlatego boje sie o 2
bo tez sie przyzwyczialam do malej ilosci obowiazkow, przespanych nocek i odpoczynku
i mowie sobie ze 2 takie nie ebdzie, bo to az niemozliwe... a nawet jesli tak, to cieszko o farta i taki sam charakterek :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
JOSEPHINE,POLA-spokojnie,jak juz dzidzi sie pojawi to dacie rade.raczej maloprawdopodobne,zeby drugie bylo dokladnie takie samo bo kazdy z nas jest inny,ale nie zakladajcie od razu,ze bedzie zwrot o 360 stopni i bedzie maga ciezko.:happy:a popatrzcie no ta sprawe z innej strony-macie juz po 1 dziecku i skoro Ono dalo Wam pospac to nie jestescie az tak zmeczone i spradnilone snu.mam znajoma ktora ma 3 dzieci-samych chlopcow-pierwszy planowany(ma 4,5 roku) a dwojka to wpadki przy karmieniu piersia,srodkowy ma 3lata a najmlodszy ma prawie 2lata-ta kobieta to dopiero jest zmeczona-ma wrazenie,ze ciagle jest w ciazy i nic tylko karmi:sorry:nocki nie przespane bo kolki i takie tam a do tego maz zrobil a Ona ma sie zajac-2 lewe do pomocy przy dzieciach i w domu a Ona ma 27 lat...takze kochane moje Wy chociaz przy 1 pospalyscie a przy drugim wcale nie musi byc gorzej:-Dja Wam to mowie matka-polka dwoki dzieci a poza tym gdybym byla zmeczone i mega urobiona zyciem i dziecmi to czy decydowalabym sie na trzecie????????dacie rade-tak jak wszystki mamuski nasze;-):happy:

JAK MI SIĘ NUDZI DZIŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIESAMOWICIE :(:(:(

ja już chcę żeby chociaż wakacje były !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja chcę ja chcę !!! - widziecie dla tego nie warto mieć jedynaka :):):):)

reklama
MARYLA- wspolczuje ,wiem jak to jest jak sie czeka na klienta-w ostatniej pracy mialam placone od utargu i nieraz byla mega dolina:wściekła/y::angry::sorry:no nic jutro bedzie lepiej;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry