reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
kurka- wyłączył mi się komp. piszę posta, a tu sru!! wylogowuje itp itd ale juz dobrze.

nie pisałam wam o mojej kocicy. kurna, skubana małpa!!! wczoraj tak mi w pokoju śmierdziało, że myślałam że zjadę. szukałam wczędzie co to może być. jedyna myśl- pewnie kocica znowu mychę zniosła i ją gdzieś schowała. przeszukałam caaaaaały salon i nic- jechało dalej. się wnerwiłam, wzięłam kocicę za fraki i mówię : "jak mi pipko nie przyniesiesz tego denata to za dwa dni będziesz tak samo cuchnąć!!". wiecie co pipulka zrobiła? polazła za szafę- gdzie nie umiałam zajrzeć i przyniosła martwą myszę, którą było czuć na kilometr!! zaraz ją wywaliłam, a do Pici powiedziałam: "jak jeszcze raz schowasz gdzieś jakiegoś zwłoka, to cię ogolę!!". no i ta na mnie tak spojrzała. po 2 godzinach przylazła i przyniosła mi jaszczurkę- dała pod nogi. no to ją pochwaliłam, że jej nie schowała. takie przeboje z kotami mam
bunia no to niezła kocica :):)

a ja wpadłam na super pomysł bo ty i sergi jesteście uzdolnione no ale ty bliżej i co powiesz na mikro biznes ze mną ??? ty robisz kartki - na początek kilka w stylu gratuluje syna , córki , bliźniaków :):):):) wysyłasz do mnie ja ci za nie płace i sprzedaje u siebie w sklepie ?????????????????????????????????????????????????

Ja się staram o pierwsze maleństwo od kwietnia 2010. To mój 4. cykl.
to tak jak ja ja tez jestem w trakcie 4-go cyklu :)

w sumie razem to z dwa lata
ale teraz ciaglosc to od grudnia i test grudzien i styczen,,bo szkoda kasy....zawsze robilam w dniu @ i powiedzialam sobie ze bede czekala pare dni jak @ nie przyjdzie to zrobie test,,a ona zawsze przed terminem...
a może ty masz za wysoką prolaktyne???? ja tak miałam że krótki okres i stopniowo cykl mi sie zaczoł skracać i jeszcze inne objawy i gin mi powiedział ze mam za wyską prolaktyne i kazał brać ziołowe tabletki i ma przejść ta prolaktyna to robi nam wode z muzgu :):):):) mój muzg zachowuje sie jak matki karmiącej piersia :):) i blokuje mi wszystko na dole żeby to jedno dziecie wykarmić - dobrze że mi mleko z cycka nie cieknie :):):)

Ewelina- myśle, że wszystkie będe musiała zrobić, skoro tyle czasu upłyneło od porodu. Nawet na toxo, kasa poleci...trudno.
I musze wygonić torbiela, hehe. Jestem zapisana do 3 ginekologów, może jakiś wreszcie mi przypasuje.
A z badań z tego co pamiętam- to pewnie morfologia, Antygen HBS, toxo, cytomegalia, różyczka, grupa krwi, coś jeszcze?

marylka niezły pomysł, ale tymczasowo nie mam kaski, żeby zainwestować w to. bo przydałaby się niszczarka- żeby mieć równe paseczki na robienie kwiatków i różnych ozdób, a nie siedzieć godzinami i wycinać. no i naklejki bym musiała pozamawiać, bo są takie specjalnie. trochę by to kosztowało na początek. może nie jest to pomysł na teraz, ale na pewno o tym pomyśle no i pewnie musiałabym mieć to zgłoszone w US, żebyś ty mogła sobie to np. w koszta działalności wliczać. zabiły by mnie opłaty. no a tak "hurtowo" na lewo sobie dorabiać to trochę się boję.

witajcie dziewczyny:-)
ufffffffffffff gorąco u mnie :szok: byłam u męża w pracy koło 10 to pokazywało 40 stopni:szok: u mnie w cieniu 34

kasienka862 wczoraj myślałam o tobie przykro mi że nie wyszło a @ dalej nie ma?

kalamandyna ja toxo robiłam w 2008 no i niestety nie chorowałam więc muszę uważać W ciąży prywatnie badałam 3 razy chyba bo moja gin stwierdziła że jak przez 30 lat nie zachorowałam to już nie zachoruje i nie ma potrzeby robić tego badania:sorry2:

marananka jak gardło pomogło płukanie i jak po USG ???

ewelina odpisałam przepis na kawke:tak: a ta z bananami to tak samo się robi bo nie dostanę malin u nas teraz?

bunia dobry ten twój kot:-D:-D:-D mój coś ostatnio z nosem ma:dry: ciocia wszystko wiedząca powiedziała że to zakaźne:dry:

Ostatnia edycja:
Ewelina- myśle, że wszystkie będe musiała zrobić, skoro tyle czasu upłyneło od porodu. Nawet na toxo, kasa poleci...trudno.
I musze wygonić torbiela, hehe. Jestem zapisana do 3 ginekologów, może jakiś wreszcie mi przypasuje.
A z badań z tego co pamiętam- to pewnie morfologia, Antygen HBS, toxo, cytomegalia, różyczka, grupa krwi, coś jeszcze?

Torbiele musowo...ja miałam jedną trobiel na prawym jajniku (po poronieniu) - na szczęście się wchłonęła dzięki lekom (a miała już 3cm).
OTo lista badań, które ja robiłam (nie wiem czy wsie spamietałam):

1.Określenie grupy krwi
2. Hormony
1-3dc Fsh, LH, Testosteron
11-12dc E2, PRL, PRL po MCP
20-22dc Prog. PRL
dowolny dzień cyklu TSH, Ft3, Ft4
3. Cytologia
4. Stopień czystości pochwy
5. Posiew z kanału szyjki ( test Urogin koszt ok.250zł)
6. Badanie w kierunku chlamydii (wymaz)
7. badanie nasienia+posiew+Mar test (najlepiej od tego badania zacząć)
8. HBs (oboje)
9. HCV (oboje)
10. anty HBs (oboje)
11. glukoza
12. badanie ogólne moczu
13. Przeciwciała w kierunku rózyczki i toksoplazmozy

Nie wiem, czy wsio....

MARY, witaj...

kawka mrożona bananowa:

250ml mleka
1czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej
1/2 banana
2 kostki lodu
2 gałki lodów śmietankowych

mleko miksujesz z kawą, pokrojonym w plasterki bananem oraz kostkami lodu. Przelewasz do 2 szklanek (tak wychodzi), a następnie do każdej po 1 gałce lodów.

A maliny są w sklepach, ja osobiście mam swoje ;-)

Ostatnia edycja:
Ewelinko- torbiel mam większą, ale nigdy tego nie miałam więc mam cichą nadzieje, że zniknie...
Sporo tych badań:szok: Ja w pierwszej ciąży tyle nawet nie robiłam.

Witaj mary105:-)

No i weź tu człowieku zostaw takie na chwilę!!!!! Milion stron naprodukują!

Wkurzyłam się bo babka odwołala nam rezerwację bo coś jej się pomyliło i ma zajęty ten termin kiedy my chcieliśmy:wściekła/y::wściekła/y::angry:
I szukałam naowego noclegu:(( No ale juz mam...

Ewelina połowę tych badań robiłam ale połowa nic mi nie mówi...
To sa standardowe czy robiłaś jej juz po poronieniach??
Chodzi mi o te
HBs (oboje)
HCV (oboje)
anty HBs (oboje)

jeszcze bym dodała cytomegalię:)

reklama
Kalamandyna, połowe z tych badań, jak stwierdził gin to moje widzi-mi-się, ale ja chciałam i chcę zrobić wszystkie jakie są możliwe, by mieć pewność, że zrobiłam wsio w walce o dzidzię...popytaj gina/rodzinnego, bo część z tych badań mozna zrobić na NFZ, tylko trzeba wydębić...

Monia, robiłam po poronieniu....
Hbs - to wirusowe zapalenie wątroby....(jednym słowem żółtaczka)
Hcv - to wirus zapalenia wątroby typu C
Cytomegalia - to rodzaj wirusów typu herpes.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry