reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
krakowainka - ja swój dla Karoli pierwszy kupiłam za 450 zł i byłam z niego mega zadowolona dopóki miał mi go kto znosić na dwór i jeździły autobusy niskopodłogowe :-D Ważyło bydle 20 kg a do tego dziecko, torba, zakupy :-D Koszmar zaczął się jak chciałam jechać gdzieś autobusem z początkowego a tu pusto i nie ma kto pomóc wnieść :-( Często musiałam czekać na niskopodłogowy aż jeden z kierowców przyuważył że sama sobie nie daje rady i później wychodził mi pomóc :-) Dlatego Karola miała 5 a nie 7 miesięcy jak dostała spacerówkę :tak: Ważne na jaki wózek możesz sobie pozwolić, bo jak masz domek i samochód i możesz stelaż zostawić na dole to waga nie gra aż takiej roli bo odpinasz sobie gondole i zabierasz samo dziecko z gondolką. Jeśli mieszkasz w bloku na wysokim piętrze to waga zaczyna mieć już znaczenie a im wyżej będziesz musiał go wnieść tym lżejszy przyjemniejszy. Ważna jest wielkość kół - chociaż to kwestia gustu - ja wolę ciut większe koła bo te w espiro magic 4 ciut mnie wkurzają jak się dziura w chodniku trafi :-p Dalej ważna jest wielkość gondoli - niektóre wózki mają gondolki 35cm x 70 cm - uwierz mi taka do 6 miesiąca na bank ci nie starczy :-D Spacerówka powinna rozkładać się jak najbardziej do pozycji leżącej - kubełkowe siedzenia są dla dziecka niewygodne na dłuższą metę. Podnóżek powinien być regulowany aż do poziomu żeby dla maluszka był przedłużeniem pod nóżki podczas snu. Z takich mniej ważnych to jakie koła czy piankowe, czy pełne czy pompowane - znowu kwestia gustu i wagi - piankowe są najlżejsze, pełne z tworzywa średnie, pełne z gumy ciężkie a pompowane najcięższe. A na szarym końcu masz wygląd, cenę i kolor :-p Mam nadzieję ze nie namieszałam :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej
widze, ze u was temat wozkowy

sol : ja akurat odradze tobie chicco! ktos wczesniej wspomnial, ze sa male no i u nas faktycznie tak bylo... a maly wcale nie byl jakis wyjatkowo wielki :)
a na dodatek mielismy przykra niespodzianke, spacerowka sie popsula ( siedzenie-oparcie) po 2 m-cach uzycia, czyli jak maly juz siedzial, mial ok. 8 m-cy
na doatek - juz kiedys o tym pislaam : zgubilismy kwit i nie oddalimsy go do gwarancji, sporo sporo kasy nam wtedy przepadlo, kupilam pozniej mac larena - polecam marke! mama tez ma o ile dobrze pamietam :)

Sol - jesteś niezastąpiona. :)

Dziewczyny, mam wyniki betki. :) 72 h temu było 2801 a teraz powinno przyrosnąć o przynajmniej 114%, czyli do ok. 6000. No i przyrosło do 7 371! :D

KRAKOWIANKA- gratuluje pieknej bety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to teraz juz mozesz odetchnąć))) a ja juz po woskowaniu-przyzwyczajona jestem bo juz kilka dobrych lat sie woskuje:))
SZCZESLIWA- czesc slonczko!!mam nadzieje,ze 15 wrzesnia czyli za ponad miesiac dowiesz sie czy bedzie upragniony synek:)
SOL- Jutro jak Marylka siw pojawi to popros Ja zeby Ci poszukala najlzejszego wozka-Ona w tym "siedzi" to moze cos doradzi:)
WISIENKA- GDZIE JESTES KOCHANA MOJA!!! mam nadzieje,ze nerwy choc troche puscily...

krakowianka - proszę :-) A w ogóle to ty jesteś z samego Krakowa? Tak pytam bo jak mnie szlag trafi to się wybiorę do krakusów po wózek parasolkę dla Karoli bo mam upatrzony w galerii Krakowskiej :-p A wynik super :-D

josephine - to będę musiała to przemyśleć :-( A taki fajny się wydaje :sorry: Ehh... ciągle kłody przy wyborze :-p

mama - już miałyśmy debatę na ten temat :-D Ale ciężko coś wynaleźć :-p Bo jak waga dobra to ma wady, a jak jest idealny to ma idealnie odpychającą cenę :-p

Idę przeszukiwać allegro bo mi się nudzi :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry