• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Bibinka ,Sorbus , Maryla to dla was;
Wśród ciągłej życia pogody,
niech rozkosz Was oplata,
wśród miłości , wiary, zgody
żyjcie w zdrowiu długie lata.
Mama a u Ciebie 7 rocznica tak ? czyli wełniana :)

reklama
Marcepanek - Ty się dzielnie trzymaj. :* I leż! A krwiak na pewno szybko się wchłonie. :*

Mary-beth - no szaleć na tym basenie nie będę, obiecuję. ;)

Mama - cudownego masz Męża. :D

Sol - Ty tu jesteś moim Wybawieniem, serio. :D Ale już Ci piszę, na co te 300 zł (chociaż zmniejszy się ta kwota, bo np. nie wiedziałam, że grupę krwi mogę za darmo zrobić):

VDRL - 10 zł
HBsAg - 16 zł
HIV - 35 zł
aHCV - 40 zł
TSH - 17 zł
fT4 - 17 zł
fT3 - 17 zł
aTPO - 35 zł
aTg - 35 zł
Toxo IgM - 35 zł
CMV IgG i IgM - w sumie 75 zł
Badanie ogólne moczu - 9 zł
morfologia pełna - 11 zł
glukoza na czczo - 6 zł
grupa krwi i przeciwciała - w sumie 90 zł
beta hCG - 29 zł

Czyli w sumie: 477 zł. O_o No to nawet nie wiedziałam, że aż tyle... O_o Ale mają pakiet dla kobiet w ciąży, który kosztuje ok. 310 zł, więc chyba ten pakiet kupię... :/

VDRL, tsh, ft3, ft4,tarczycowe, badanie moczu, morfologia, glukoza, grupa i przeciwciała masz refundowane przez nfz - wiem bo sama dostałam skierowanie na te badania od lekarza i całkiem za darmo. Tylko mam pytanie - ty masz konflikt serologiczny że przeciwciała musisz robić? Przeciwciała się tylko robi gdy jest konflikt znaczy ty masz minus a mąż plus - inaczej nie ma sensu robić i nikt ci nie zleci tego badania jeśli masz Rh dodatnie bo nie ma takiej potrzeby :-D ja muszę robić bo mam konflikt i po urodzeniu Karoli obie dostałyśmy Antyimmunoglobuliny anty D bo Karola ma plusa po tatusiu :-p
HCV, HIV to zalecane badania i jeśli nie masz podejrzeń ze możesz być nimi zarażona też nie musisz robić.
Zostaje Ci zatem okrojona lista
Toxo IgM - 35 zł
CMV IgG i IgM - w sumie 75 zł
którą od lekarza pierwszego kontaktu też możesz spróbować wyprosić :-D Tylko musisz mieć spoko lekarza a będziesz miała wszystkie badania za darmo :tak: no to gdzie się te 300 zł podziało? :-D A morfologia i badanie moczu w ciąży lekarz ogólny ma obowiązek ci wydawać raz na miesiąc jak poprosisz :tak:

ewcia - szybkiego powrotu do zdrowia dla męża i mniej nerwów dla Ciebie :tak:

fleur a 7 to nie miedziana?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sol masz racje miedziana cos mi sie pomieszało a u Ciebie jak pisałas skórzana ;-)kto ma ochote na popołudniowe cup of tea????

czesc czołem !!!
mama- ja ez u dentysty bylam ...
ewcia - bardzo mi przykro z powodu męża ...
bibinka, maryla, sorbek - wszystkiego naj naj naj i jeszcze raz naj !!!
czesc sol , fleur i kyra i wisienkaaaaa !!!

MAMA I POZOSTAŁE ŚWIĘTUJĄCE - z okazji rocznicy samych dobrych dni i jeszcze co najmniej jednej pociechy:)
Muszę teraz lecieć na urodziny do znajomego, bo już jestem spóźniona, a biegam po domu niekompletnie ubrana:rofl2:
całusy dla wszystkich:*

Zdjęcie z usg Marcepanka

Zdj__cie2908.jpg

Nagapalma witaj mnie tez czeka niedługo przeglad uzebienia

i zawsze jak jestem u dentysty zadaje głupie pytanie chyba mi to z dziecinstwa zostało czy bedzie bolało? oczywiscie teraz mam super dentyste wiec jest oka ale pytanie musi być .

Fleur - no skórzana - będą pejcze w ruchu :-D Ja się pisze pod warunkiem że z kawałeczkiem sernika :-D A czemu Cię nie ma na liście staraczkowej kofana kobitko?

Wisienka - prześlij mi tylko dane do suwaczka to wstawię :-D

krakowianka - prześlij mi dane do suwaczka ciążowego to dodam do staraczek :-D

reklama
Tomi wstawil fotke Marcepanka-to po prawej to ten krwiak:-(

KYRA,FLEUR- dziekuje Wam za życzenia:tak::-):-):-):-)
FLOUR- Ty slodziaku kochany;-)zagladaj czesciej:tak:
WISIEŃKA- czy Tobie waga stala czy wzrosla jak dostalas @???

NAGAPALMA- cześć kochana:))i jak bylo u dentysty???przezylas widze wiec nie tak żle:)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry