reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nie mogłam wytrzymać choć padam na pysk po spacerze :-p Niunia się ułożyła tak ze szok :-D Pomijam fakt że główką w dół to jeszcze buzię wtuliła w łożysko i nie było widać buziaczka to jeszcze nóżki tak ścisnęła że pupe tylko było widać :-D Ale nic po za tym. Choć przez chwilę gin twierdził ze widzi psipsię więc na 90% będzie dziewczynka ale na stówę to dopiero za 3-4 tygodnie i to o ile nie zrobi powtórki i nie wypnie się pupą :-D
A no i mąż dał mi wreszcie odpowiedź co do imienia - będzie Emilka lub Olek bo dalej liczymy się z możliwością chłopca :-p

A teraz spadam lulu :-D

Ewciu - dziękuję za przekazanie wieści :-D
Wisieńko - trzymaj trzymaj bo ja cem dziewczynkę :-D
Halina - hej sąsiadka :-) Pisz pisz - tylko się nie przeraź :-D

reklama
Moja babcia ma tak na imię :-) A że babcię bardzo kocham ze strony mamy to chciałam zrobić nam obu prezent :-D Babcia jeszcze nie wie i pewnie się popłacze ale co tam :-p

Miałam iść spać ale moje dziecię obudziwszy się o 9.45 rano nadal stawia twardy opór :-p Jestem w szoku :-D

Kpi prosiła abym przekazała wszystkim gorące pozdrowienia :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wisienka Kochana dziekuje Ci slicznie za karteczke!:* Ja ide wyslac dopiero jutro...Wybacz mi....:-(:-(:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Zakrecilam sie z ciaza i o niczym innym juz potem nie myslalam...

Bylam dzisiaj u lekarza potwierdzic ciaze:-D No i ciaza jest :) Zrobili mi kupe jakis badan, pobrali tyle krwi ze masakra chyba z 4 duze fiolki:nerd: Polowy z tego nie wiedzialam co do czego....:szok: W poniedzialek odbieram wyniki...
Musze Wam powiedziec ze tutaj w Au jest dziwnie tak jak z NZ jezeli chodzi o badania. Pierwszy scan przy 6 tygodniowej ciazy, nastepny 20 tygodniowa. Czasami tak jest ze robia tylko w okresie 20 tygodni a potem jakos przed porodem dopiero!:baffled:
Czyli w ciagu calej ciazy sa 2 najwyzej 3 USG. W UK tez tak podobno robia....:szok:
Nie bede sie denerwowac bo nie moge ale dla mnie to jest jakies dziwne...
Aha przez pierwsze 20 tygodni zostaje pod opieka GP a potem kieruja mnie do szpitala i juz do porodu opiekuje sa mna midwife:nerd:
No to by bylo na tyle....:angry::sorry2:
Wygadalam sie Wam to mi ulzylo....Juz bym wolala do ginka w Polsce chodzic:baffled:

Misia jak Ty juz w rzeczy nie wchodzisz to ja tez powoli moge sie przygotowywac:laugh2:

Sol trzymam &&&&& za dziewczynke!:-D

W sobote przylatuje do mnie moja kupela z Nowej Zelandii co tez jest w ciazy w 7 miesiacu :) Zostaje do poniedzialku rano :)

Marybeth jak tam test? :)

Sol, Szczesliwa, Marta wiem ze radzilyscie isc dopiero w 6 tygodniu ale popytalam w przychodni i tutaj jest troszke inaczej...Tutaj robia test z moczu jeszcze raz ale labolatoryjnie i jak wyjdzie wynik pozytywny to potem zlecaja komplet badan z krwi....Z tymi wynikami ide znowu do GP i potem zobaczymy co dalej mi powie :)

Ok spadam posprzatac troche :)

Buziam Was i zycze pieknego dnia :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Dziewczynki:)
Widzę że coś mały ruch ostatnio:(( No ale nic to jesień i brzydko i smutnawo jakoś więc się nei dziwię że brak weny na pisanie...

Jaewa pamiętam że ja też strasznie się zdziwiłam tym ich systemem jak w UK byłam... Jak koleżanka była w ciązy to miała wizyty u GP a potem przypisywali ją do położnej...
Mi w szpitalu też najpierw zrobili sikany test a potem krew i z wynikami na usg poszłam... Ale u mnie była inna sytuacja bo podejrzewali poronienie więc szybko wszystko robili... Ale z tą koleżanką to pamiętam że chodziła co ileś na jakieś spotkania z tą położną i badania i jak raz zapomniała to do niej dzwonili...
A usg no cóż tam są zdania że nie ma co za bardzo ingerować w naturę...

A i wogóle to chciałam przekazać pozdrowienia od Ewelinki bo dostałam od niej kartkę... Ja też kupiłam parę więc jak ktoś chce to proszę o adres (oprócz tych co już mam:)

A ja wyobraźcie sobie robiłam wczoraj NIC!!!!! Cały wieczór oglądałam filmy z mężusiem:)) On tylko jeszcze poszedł chwilę z psem i tak do 22 filmy:))

Miłęgo dnia:)

Cześć dziewczynki
Ja się tylko przywitam i znikam.
W pracy sporo pracy, po pracy ogarniamy tą naszą przeprowadzkę, a w międzyczasie kłócę się z rodziną.
Nie wiem co się ze mną dzieje, ale mam kijowy nastrój.
U mnie dziś słoneczko :-)
Buziole dla wszystkich :laugh2:

Witam sie w srodowy ponury poranek!!!!!!!!!!!

jaewa w Irlandii jest podobnie. Do 16 tygodnia jestes pod opieka GP a pózniej w szpitalu przypisuje Cie do midwife. Scany 3 przez całą ciąże a badan to miliony. Na grupe krwi , na zółtaczke, na hiv kompletnie na wszystko, co ja akurat uwazam za dobre :) Tak jak wspomniałas pobieraja krwi chyba z 4 fiolki :)

Ależ tu cisza!!!!!!!! Az sie wczoraj po pracy zdziwiłam ze tak mało nadrukowałyscie!!!!!!

Monia Kochana witaj :) No glupi ten system tutaj nie podoba mi sie ale nie mam wyjscia :-(

Ja zauwazylam ze po tym "wysypie" fasolek duzo dziewczyn poznikalo...:-(

A przeciez wszystkim tutaj sie uda, tylko cierpliwosc czasami jest wystawiana na wielka probe...:-(Wiem i rozumiem to...

Tesknie za nimi wszystkimi bo kiedys tak fajnie tutaj bylo...Dziewczyny wracajcie do nas!!!:-(:tak:

Renna Kochana wlasnie na to wszystko mi robili tylko juz nie chcialam sie rozpisywac :)
A co tam u Ciebie Kochana?

Witajcie dziewoje!!!!
:-D
Mam nadzieję, że nastroje bardziej wesołe jak wczoraj...
U mnie bez zmian...
a przepraszam..
są zamiany....
na gorsze...
wczoraj tak się pokłóciłam z D, że do tej pory się do siebie nie odzywamy
I coś czuję, że nie będzie łatwo...
za dużo złych słów padło...

reklama
Vjolka kochana ja sie tez poklocilam z S ale ze jako kobiecie w ciazy przysluguje prawo spokoju troche wyluzowal....
Moge zapytac o co poszlo? Pewnie o jakas bzdure?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry