mary-beth
Fanka BB :)
Hejka witam się prawie weekendowo
Co do opryszczki ja tez nie miałam o tym pojęcia, ale gin kazał mi robic badanie zwane Herpes - zapytałam co to takiego i wtedy mi tłumaczył ze to wirus opryszczki który jest szkodliwy dla płodu - moze nie koniecznie jak wyskoczy tez - najlepiej zrobic herpesa bo mozecie tez miec przeciwciała juz i wtedy jest ok - jak miałyście wczesniej opryszczke to prawdopodobnie je macie - to na podobnej zasadzie co toxoplazmoza czy cytomegalia - jak sa przeciwciała to juz można sie nie martwić
mary - tulam mocno kochana :--
-(
Dzięki, Sorbusiu!
Ale a propos opryszczki - Sol wyżej napisała, że zwykłe zajady nie sa szkodliwe, a z opryszczką co innego. No to ja trochę zgłupiałam - jaka jest różnica? Kurczę, naprawdę nie wiem.

Boże, jak mi jest smutno...

choć niekoniecznie natomiast opryszczka jest wywołana przez wirus, który jest szkodliwy choć jak pisałam wyżej mozecie juz miec przeciwciała i wtedy nie ( dokałdnie przez ten sam co półpaśca jak pisała Sol)

W Norwegii tylko lekarz może zlecić betę, a to tylko gdy są twarde podejrzenia co do ciąży.
Z poniedziałku na wtorek nie mogłam spać z powodu kłucia w lewym jajniku, albo w tej okolicy. Nigdy mnie tak nie bolał jeszcze. To byłby 10 dzień po owulce. Już snuję teorię, ze może mi się zagnieżdżało maleństwo wtedy...