• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Sałatka zaraz gotowa !!! :-) Kolorowa i wielka i okrągła, pośrodku indyk w sosie tzatzikowym - majonez, jogurt i śmietana i pieprz, a na około surówka z pora z kukurydza, pomidorki, ogórki, sałata, oliwki.... czego tam nie ma!!! Starczy dla wszystkich :-D Na zdrowie kochane moje!!! :-D :-)

reklama
hej

wpadlam tylko powiedziec ze u mnie stalo sie to czego sie obawialam po grudniowej chorobie... antybiotyk rozregulowal mi do konca cykle!
jetsem wsciekla
specjalmoe rzucilam tabsy 5 m-cy temu zeby do grudnia stycznia sie uregulowalo tyle czasu czekamy na staranka! ponad rok!
i akurat w polowie grudnia zachrowalam a cykle byly juz po 25 dni... grudzien 27 a dzis jest 27 dzien cyklu i @ cioagle brak wiec pewnie sobie skoczy do 30 albo lepiej... i badz tu madry...

mysle ze u mnie dzidzia to bedzie jednak 2012 juz bo z takim cyklem i mezem raz dwa razy w tygodniu za granica nie wierze ze sie 'wtrafimy' w trzy proby do marca ;)

JOSEPHINE o to ladnie jak Ci sie cykle rozregulowaly ajajaj. ja pol roku temu odstawilam anty.

Z reguły tak jest, że jak nam na czymś zależy i musimy być w pełni sił, to się rozkładamy:-( No, ale głowa do góry, u mnie słoneczko świeci i nastraja pozytywnie:-)

Mere a gdzie Ty mieszkasz?? U mnie chyba halny!!!!! Słońca zero! Zjadłam 2 apapy i czekam na to, żeby ból minął.

Maran dzieki!!!!!!! BUZIAKI!

Wiolka wiesz ja do tej pory też nie wiedziałam kiedy owulacja, bo nic mnie nie bolało. Chyba jednak te tabletki tak podziałały....

Pysia - castagnus to tabletki ziołowe, kupowane bez recepty, szczerze powiem, że wzięłam je bez konsultacji z lekarzem - generalnie poleca się je na wyregulowanie cykli i zmniejszenie dolegliwości związanych z napięciem przed @. Główne zadanie tych tabletek to obniżenie prolaktyny, no i chyba też poprawia progesteron w drugiej fazie. U mnie też wpłynęło znacząco na ilość śluzu płodnego. No i ból jajnika. Poczytaj o tych tabletkach w internecie - wielu kobietom pomógł zajść w ciążę - ale równie wiele kobitek jadło go bezskutecznie. Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego dlaczego ciężko nam zajść w ciążę. U mnie były objawy nadmiaru prolaktyny stąd moja decyzja.

Serg kaszka mniam mniam...

Królowa miłego leżenia z podusią! Ja wczoraj leżałam z podusią. Nie miałam sił nóg do góry podnosić :)

Hej Jos! A to na pewno nie fasolka w tym cyklu?

Kocurku ja wpadam na sałatke ;)

Cześć wszystkim dziś dzień wolny a ja pracuje w domu ;( ale już nie dużo mi zostało ;)

josephine ja tabsy odstawiłam 9miesięcy temu i cykle nie wróciły do normy. My się jednak nie poddamy najwyżej będziemy mamami w 2012 to też ładny rok taki.........? parzysty:-D

Josephine, może to tylko w tym cyklu tak będzie, mam nadzieję, że się unormuje :*

A ja zmykam dziewczyny się szykować, bo do koleżanki na kawkę będę szła :tak:

lil_maja - jestem z Małopolski, konkretnie z Tarnowa i u nas troszkę wieje, ale mnóstwo słońca. Ten castagnus to ciekawy lek, zwłaszcza, że w II fazie podnosi progesteron konieczny do utrzymania ciąży. U mnie niedługo do owulacji, a w ogóle się nie czuję przedowulacyjnie:baffled:

reklama
Mere z tym progesteronem sama wywnioskowałam z różnych opinii - natomiast na pewno wiem o obniżaniu prolaktyny. Najlepiej poczytaj w internecie, bo nie jestem dobrym źródłem wiedzy na temat leków. Fakt, że to lek ziołowy, więc nie zaszkodzi.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry