• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiola nie mozemy bo nie mamy polskiego aktu urodzenia,T musi jechac do Polski zarejestrowac malego w usc i dopiero wtedy jak dostaniemy Polski akt bedziemy mogli wyrobic mu paszport ...takie przepisy.Gdyby Natatan nie mial jeszcze roczku wtedy wystarczyl by angielski akt,wlasnie T dzwonil i mowil ze wyrobia mu 10 letni paszport a nie tymczasowy :szok: ta baba co nas informowala przedwczoraj to chyba pijana byla,wprowadzila nas w blad.... wiec T nie musi jechac narazie do Polski,wiec moze i malemu bedziemy mogli wyrobic paszport ma zadzwonic za pare minut wiec bede wszystko wiedziec ...

reklama
sol no to wspolczuje.... a co do wstawania to niestety ja tez wstaje po kilka razy:-/
paulina no to poczekamy.... musisz miec juz fajny brzusi co?
kurde jak ja lubie patrzec na kobiety w ciazy... i sama tez uwielbialm chodzic z brzusiem

edyta z tego co wiem to w anglii obowiazuja takie same zasady jak w Irlandii... Iwa rodzila sie w Irlandii i my wyrabialismy paszport na podstawie Irlandzkiego aktu urodzenia... lepiej zadzwon do ambasady i sie dowiedz...
my wyrabialismy akt polski urodzenia jak przyjechalismy z Irlandii do polski na swieta...i dopiero wtedy tlumaczylismy akt urodzenia irlandzki n jezyk polski u tlumacza przyszeglego.
dala bym sobie glowe obciac ze mozesz wyrobic paszpory na podstawie angielskiego aktu urodzenia.
no chyba ze w anglii troche roznia sie przepisy od irlandii
sol wybacz

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny caly czas czuję lewy jajnki-takie kłucie -czy to znaczy ,ze jeszcze owu nie bylo???dziś mam 15 dzień cyklu a mam 25- 27 dniowe cykle..
dzialaliśmy 9,11 i 13 dnia cyklu i chyba dziś też podzialamy ,co ??
Owu wedlug usg mialam mieć 12,13d.c. bo pechol byl tuż przed pęknięciem we wtorek a dziś piątek a ja czuje jajnik...

zacytuje sama siebie -Wiola bo Ty w tym samym czasie starań jesteś-też czujesz jajnik??
bo ja juz mam wizję ,ze mi nie pękl po tym Clo i lipa..caly czas czuje jak kłuje...

EDYTA- cześć kochana...no zdziercy,ale niech mąż wszystko zalatwi i bedziecie mieli dokumenty jak trzeba:)
no i wypatruj śluziku,wypatruj :))
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zacisniete za dzialania :))

WIOLA- no to git ,ze to co naszykowalaś smakowalo i że dziania byly :))
ciesze sie ,ze wszystko udane :)

GUMISIA-jeszcze kilka dni i sie wyjaśni:))

dziewczyny caly czas czuję lewy jajnki-takie kłucie -czy to znaczy ,ze jeszcze owu nie bylo???dziś mam 15 dzień cyklu a mam 25- 27 dniowe cykle..
dzialaliśmy 9,11 i 13 dnia cyklu i chyba dziś też podzialamy ,co ??
Owu wedlug usg mialam mieć 12,13d.c. bo pechol byl tuż przed pęknięciem we wtorek a dziś piątek a ja czuje jajnik...
Ja niestety nie znam się na tym tak dobrze jak wy, to wy tutaj jesteście ekspertami w tej dziedzinie:tak:

wiola - wczoraj było u mnie słoneczko a dzisiaj śnieg pada - ciśnienie poleciało więc jako meteopatka... grrrrr :wściekła/y:

agapa - ty po kilka razy jeszcze w nocy wstajesz? :szok:

No niestety wstaję ok 3x . Sporadycznie się zdarza że wstnę do niej 1-2x:angry: Nie na rękę mi to no ale cóż, ja tak bardzo kocham swoje dzieci że dla nich wszystko zrobię chociaż jak człowiek śpiący to go nerwy w nocy biorą. Dziś płakała niewiadomo czemu, tak niby przez sen, ale też chyba ją brzuszek coś pobolewał bo "pszczółki" waliła:-D

No nic, kochane ja lecę domek ogarnąć i będę pewnie za jakieś 2-3 godz. Teraz puszczę swojego średniego skarba bo już siedzi nade mną i czeka.

Wlasnie pani w ambasadzie powiedziala nam to wszystko a teraz okazuje sie ze T moze wyrobic sobie paszport 10 letni a nie tymczasowy i co fajne bedzie mozna go odebrac juz za 2 tyg chyba ze nam go przysla do domu...

A co do paszportu dla Natana bede wiedziala jak T do mnie zadzwoni...

A wy wyrabialiscie malej paszport jak miala juz roczek ???

Ostatnia edycja:
edyta niestety nie.... i moze tu tkwi ten szkopul.... ale niech twoj M zagada moze sie uda jakos obejsc ten orzepis....w koncu Natan ma rok i 2 tyg dopiero
mamita wczoraj czulam kucie jajnika z lewej strony i to nadupczal mocno... a dzis czuje takie ciagniecie w calym brzuchu,tak jakby byl taki ciezki...
nie umiem ci powiedziec jak powinno byc bo sie na tym w ogole nie znam

kurcze dziewczyny powiedzcie jak to jest wlasnie, bo mnie sie zawsze wydawalo ze sama owulacja to wkestia kilku godzin, dnia wiec taki bol nie powienien dluzej trwac co nie?? bo jak powinien i u was tez sie wydluza to moze u mnie te 4 dni takiego pobolewania to tez byla owulacja? jak to jest z tym bolem podczas dni plodnych? wiadomo ze kazdy organizm jest inny ale ksiazkowo kiedy powinien sie pojawic i ile trwac?

mama - współczuję :sorry: a może z sankami pojedziesz po dzieciaki :-p :-D Ja chyba moich na sanki wygonie :-p

wiola, agapa - współczuję :sorry: My Karolę nauczyliśmy tak że od 8 miesiąca sama spała całą noc a jak jej się pić chciało to miała niekapka w łóżeczku i sama go sobie brała i potem zasypiała dalej :sorry: i Emi też chcę tak nauczyć bo nie widzi mi się chodzenie w nocy do pokoju dziewczyn za rok żeby piciu dać :no:

tak bym nie chciala zmarnować tego cyklu...
no nic..testów owu nie robilam w tym cyklu i nie mierze tempki wiec nie wiem czy owu byla...
podzialamy bo nie zaszkodzi...

a ja jedno pronie zdjęlam z suszarki teraz pralka kończy prać wiec pewnie jeszcze rozwieszę zanim po Domisia pojadę..

mam ochotę na Murzynka-czy któraś ma przepis na to ciasto??????????

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry