reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Marcepanek, faktycznie, może do lekarza z tym idź? Powinien jakoś doradzić...
Młodamamusia a Ty kiedy się wybierasz na porodówkę? :-)

Mówię Wam, dwupaki kochane, 2 czerwca to świetna data :tak:

reklama
rurka ,serg no chyba faktycznie trzeba będzie się kulnąć ,ale ja nie wiem jak to zrobię bo po 15nastu minutach przelatuje mi...

boogie uwierz ,że dasz radę. Ja rodziłam dwa razy bóle krzyżowe bez znieczulenia i fakt cholernie bolało ,ale położne dają czasem wbrew pozorom dobre rady. Może ból nie znika ,ale łagodzi. Jak spacerowałam najpierw po korytarzu powiedziały ,aby kucać w czasie skurczu z szeroko rozstawionymi nogami ,coś to tam dało. Potem jak już rodziłam ,aby tak śmiesznie oddychać na partym takie szybkie bardzo szybkie krótkie oddechy ,a potem kilka głębokich i ulga....

Ostatnia edycja:
Grzybiarki i lansiarki, lecę do moich siostrzenić. Kocurek napisze Ci na pw nr tel, w razie jakby Bogusia jednak się zdecydowała urodzić, dobrze?:-D

just zgadzam sie z marcepankiem co do krzyzowych... ja mialam co prawda znieczulenie ale pod koniec wiec 30 h tez sie z nimi meczylam... pomaga chodzenie, kucanie podczas skurczu , opieranie sie o sciane plecami... dasz rade . a ciepla kompiel powinna bujnac akcje P.
jestes twarda dasz rade... i w brew pozorom wazne jest nastawienie nie mysl o tym ze boli tylko o tym ze jeszcze troche i przytulisz swoje szczescie ... pisze ci to kobieta ktora rodzila 36h w tym 30 bez znieczulenie:-)

Ostatnia edycja:
Just bidulo.Ja tam mocnych bóli nie miałam oprócz tych partych...Nie potrzebowałam znieczulenia a mimo to chcieli dać więc się zgodziłam...ale zanim przyszedł anestezjolog to było za późno 10cm rozwarcia i przemy:)))
Byłam na rowerku w sklepie:0 Dresik,sandacze i t-shirt:)
Wiozłam 2 koszyki zakupów i padam.Spożywam śniadanie i lecę dalej sprzątać.

Marcepanek idź do lekarza chociaż powiem Ci,że ja rok temu krwawiłam ponad 3tyg,poszłam do lekarza i okazało się,że puste jajo płodowe zostało.Dostałam tabletki anty i po 4 dniach krwawienie ustało,na kontroli okazało się,że wszystko samo się oczyściło.
Radzę Ci pójść,to nie zaszkodzi.
Właśnie sobie uświadomiłam,że za 22dni będzie rok:((((((((((((((:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiolu no dokładnie tak nastawienie jest ważne. A nic nie motywuje bardziej od myśli : jeszcze chwila i moje dziecko tu będzie...
Teraz niby łatwo mi mówić ,że dasz radę bo ja mam już to za sobą i wtedy myśli były zupełnie inne, ale boogie dla Remka zniesiesz wiele...przekonasz się niebawem.

oliwka aż się teraz stresuje. Dzwonie do gina....
AAAAA i już wiem co jeszcze miałam napisać ;-)
Ninka śliczna mała dziewczynka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cokolwiek by się nie działo pamiętaj o oddychaniu! :) I twarzyczka wpatrzonego w Ciebie Remika sprawi,że zapomnisz o wszystkim:)
No i zawsze może być tak,że mały po takim ''zastoju'' szybcikiem się urodzi:) I nie będzie bólu:))) I tego Ci życzę:)

Marcepanku Ty się nie stresuj,nie ma co.Po prostu lepiej dmuchać na zimne:)
Będzie ok,zobaczysz:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry