reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
To ja druga dziś!

Mamuśka grunt to się nie przejmować - jeśli się nie poddasz i będziesz małego dostawiać to mleko się pojawi - nie u każdego tak litrami leci. Polecam też po każdym karmieniu odciąganie dodatkowo laktatorem, żeby pobudzić produkcję mleczka. No chyba, że zdecydowanie przechodzisz na BEBIKO, to wtedy polecam odrzucić wszelkie wyrzuty sumienia - mleko matki nie jest jedynym warunkiem do tego, żeby dziecko było zdrowe i szczęśliwe - choć wiem, że w Polsce jest bardzo duży nacisk kładziony na naturalne karmienie. Ale naprawdę za parę lat to będzie tylko wspomnieniem dla Ciebie i w ogóle pomyślisz PO CO JA SIĘ TAK PRZEJMOWAŁAM? Głowa do góry i buziaki dla wszystkich!

Wioluś sąsiadko kopę lat!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Wioluś jakoś daję radę, ale szczerze mówiąc pierwsza ciąża to było zupełnie inne doświadczenie - wszystko było nowością. Teraz wiem, co mnie czeka i już czekam niecierpliwie na październik :)) a jak u Ciebie????

a u nas ciagle nic jezeli chodzi o druga ciaze.... sa doly i gorki ale jak narazie staram sie nacieszyc dziecinstwem mojej kruszynki...
a jak dajesz rade z Maciusiem i duzym juz brzuszkiem?

Lil odciągam odciągam i leci sama siara.

Młoda,to,że nie możesz karmić piersią to nie oznacza,że jesteś złą mamą...
Kurka siwa,według tego co powiedziałaś to ja jestem wyrodna matka bo w ogóle nie karmiłam....

Jestem na chwilę,liżę rany w samotności.
@ na maksa się rozkręciła ale dziwna jest...dużo,gęsto i skrzepowato,boli jak cholera.Zwijam się z bólu.

Wiolka brzuszek jeszcze duży nie jest, bardziej przeszkadzają mi dodatkowe wałki tłuszczu - nie ma tragedii co prawda, ale wkurza mnie, że jem tyle co przed ciążą a mimo to kilogramy lecą....No i jeśli chodzi o drugą ciążę to wtedy jest o tyle gorzej, że trzeba się pierwszym dzieckiem zajmować - najgorsze jest dźwiganie - mam zakaz noszenia - ale po prostu czasem nie da rady bez tego - nawet jak muszę tylko podsadzić na bujaczkę to już się brzuch napina. No ale nie ja pierwsza i nie ostatnia. A Twój czas w końcu przyjdzie kochana - wiem, że czekanie wykańcza i każda kolejna @ to płacz i ból - tym mocniej trzymam kciuki za Ciebie!

Mamuśka
to w takim razie wrzuć na luz i zobaczysz, co się będzie działo. A na pewno wszystko się ułoży i będzie dobrze!

Oliwka za Ciebie i Twoją drugą dzidzię też mocno trzymam kciuki i przesyłam fluidki!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dziewczyny chciałam jeszcze zapytać, co się dzieje z Sol, bo chyba jej dawno na forum nie widziałam, choć wiem, że sama rzadko bywam, może się z nią po prostu mijam.

Ostatnia edycja:
Witam po weekendowej nieobecności.
Przeczytałam że coś tam na weterankach miłego ale nie wiem co. Mozecie napisać czy ktoś z tego wątku zafasolkował?

Ja byłam w Zabrzu i było cudownie. Teraz muszę wrócić do codziennych obowiązków a tak mi się nie chce.

Nadal proszę o głosy na Nivea

hej kobietki
Lil-Sol odeszła z bb,miała za mało czasu dla dziewczynek i zrezygnowała. swoją drogą świetnie cię rozumiem z tą drugą ciążą-nie jest łatwo kiedy wokół ciebie kręci się mały łobuziak;)

Młoda-twój Rafałek nie będzie pamiętał czym był karmiony tylko jak bardzo czuł się kochany przez swoją mamusię- i mówi ci to mama butelkowa, której podobnie jak tobie nie wyszło do końca tak jak chciała-nie powtarzaj mojego jedynego błędu-nie rób sobie wyrzutów sumienia z tego powodu tylko ciesz się swoją kruszynką;) i nie daj sobie sobie wmówić że jesteś złą mamą!!!

reklama
hej :)

zdycham jest 35 w cieniu i mam dosc ...

Mloda no co ty jestes super mamusia !!! nie cycek o tym swiadczy !! nie wiem kurcze czemu w Pl taki nacisk sie kladzie na te cycki , a pozniej kobiety rozpaczaja jak cos idzie nie tak :(

jak bylam u poloznej to sie zapytalam mnie czy juz podjelam decyzje czy bede karmic piersia czy butla ?? to jest normalne podejscie , daja wybor , nikomu nic nie narzucaja ... tak powinno byc !!
tak stresuja juz w szpitalu , ze az sie pokarm niekiedy z tego stresu traci :( moja siorka tez tak miala jak ja maglowali na sile ...

Oliwka wspolczuje bolacego okresu :(

witam cala reszte :) troche pusto tutaj ostatnio ............

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry