reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Asionek ja do tej pory przytyłam 10 kg i nikt nie mówił, że za dużo!!!! nie przejmuj się ! dobrze że z szyją OK.

ja też dziś po wizytce, ogólnie ok, szyjka 2 cm, mała prawie 3 kg, z usg wychodzi 37 tydzień, ale się tym nie sugeruje. Jak nic się nie zacznie wcześniej - a może to 25 lipca ustalimy z ginem termin cesarki.

mamusia super synek :-)

pozdrawiam Wszystkie!

reklama
asionek no to jakiś żart chyba z tym Twoim przytyciem....:confused: Ja za każdym razem marudzę swojemu lekarzowi, że chyba za dużo przytyłam - mam ze 12 na plusie, a on mi

na to - "spokojnie, to hormony, to woda, to dzidziuś zrobił sobie zapasy, to jeszcze nie jest tak dużo, dobrze pani wygląda, widocznie wcześniej była pani za szczupła... itp. itd..." i zawsze wychodzę z dobrym humorem :tak: A Twój??? :szok::dry: Nie przejmuj się nic a nic :-)

Asionek ja do tej pory przytyłam 10 kg i nikt nie mówił, że za dużo!!!! nie przejmuj się ! dobrze że z szyją OK.

ja też dziś po wizytce, ogólnie ok, szyjka 2 cm, mała prawie 3 kg, z usg wychodzi 37 tydzień, ale się tym nie sugeruje. Jak nic się nie zacznie wcześniej - a może to 25 lipca ustalimy z ginem termin cesarki.

mamusia super synek :-)

pozdrawiam Wszystkie!

to malo przytylas :) ja bede w tym tyg. co ty teraz napewno miala wiecej i juz sie boje co gin powie hehe

asionek no to jakiś żart chyba z tym Twoim przytyciem....:confused: Ja za każdym razem marudzę swojemu lekarzowi, że chyba za dużo przytyłam - mam ze 12 na plusie, a on mi

na to - "spokojnie, to hormony, to woda, to dzidziuś zrobił sobie zapasy, to jeszcze nie jest tak dużo, dobrze pani wygląda, widocznie wcześniej była pani za szczupła... itp. itd..." i zawsze wychodzę z dobrym humorem :tak: A Twój??? :szok::dry: Nie przejmuj się nic a nic :-)

no ja sobie ta wlasnie tlumacze jak twoj gin tobie : ) ale ja widac moj ma inne zdanie :/
nic to niech sie w tylek ugryzie :/ nie on to bedzie zrzucal
siorki , mama przytyly po ponad 20 kg i zle nie wygladaly , chociaz brzmialo to strasznie duzo ... a teraz szczuplutkie jeszcze bardziej jak przed ciaza :) problemow z chudnieciem nie mialy
mi sie woda do tego zatrzymuje ... ale co sie dziwiec , ze puchne jak mam w cieniu prwie 40 stopni !! normalnemu czlowiekowi zle , a co dopiero babie w ciazy :)

asionek : dopiero przeczytlam i kopara mi opadla.... to juest k*!ù*a ginekolog czy dietetyk jakis? co za schiza? zeby jeszcze jakies 15 kg na polowce i ryzyko ze bedzie 30-35 na koncowce ale 8kg? i sorry ale widzialam twoje zdjecia na fb i nie sadze zeby grozil ci pb otylosci! co to za lekarz
mpj ma do tego podjescie relax, tak jak gin kocurkowy, nawet sie nie fatyguje mnie wziac na wage, dopieor zaczyna po 20 tyg i ze wzgledu na moj cukier, sama wchodze po to tylko zeby widziec ile przytylam w czasie ciazy... co to za lekarz? jestem w szoku... zastanow sie czy chcesz z nim kontynuowac bo nerowow i krytyki O BZDETY nie potzrebujesz chyba...?

serg : dopiero doczytalam posta :) super ze przyznali to wszystko, bierzcie co sie da
u nas dzis 36 zapraszam na basen, a czy jest blisko? jak sie dobrze postaram to moge do niego napluc z okna, jest przed nasza kuchnia i pod oknem po skosie z mojego pokoju, to jest prywatny basen moich tesciow :)
juz rozumiesz czemu tutaj spedzam cale wakacje ;) hahahahahahahahahhaa
(prawda taka ze kapalam sie od pnad 3 tyg tylko raz, jetsem jak kocur moge sie popluskac ale plywac po porstu nienawidze!) ale w upal faktycznie przydaje sie bardzo :)

Jos nie wiem on normalnie byl mily zawsze ... moze mial gorszy dzien szkoda tylko , ze padlo na moja wage hehe
no coz zmieniac dr nie bede teraz , ale mam nadzieje , ze juz mnie nekac nie bedzie , bo mu pojade w koncu mocniej niz dzisiaj :/
moze za duzo przytylam nie wiem , ale mowilam mu , ze jem normalnie jak przed ciaza , prawie zero slodyczy , napoji slodzonych , sokow tez nie pije wiec kuzwa niby co mam zrobic ?? glodzic sie ?? to chyba nie najlepszy moment ...
ciul z nim wazne , ze ja sie dobrze czuje :) a odchudzac to moze swoja zone hehe

fajnie ci z tym basenem :)

Dzień dobry :)))

just - moja córka była aniołkiem, karmiona piersią od urodzenia przesypiała mi całe noce ;-) Maniek natomiast zupełne przeciwieństwo, w nocy harcował jak mały jeżyk, najchętniej to wisiałby na cycku ;))) Już w szpitalu jak mi go siostra wzięła podkarmić, żebym sobie trochę cycki podleczyła, to po 10 minutach już słyszałam jak go wiozła :-D))) Mówiliśmy na niego Janis Joplin, bo miał taką seksi chrypkę :)))))) On musiał czuć cycka i koniec. Są takie dzieci, że potrzebują takiej bliskości i nic nie poradzisz ;) I nie jest to w żadnym wypadku niczyja wina, trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość, dać małemu czas i nim się nie spostrzeżesz, a będziesz jeszcze Remika sama szturchała, tak będzie smacznie spał ;-))))) Jesteś świetną mamą i odganiaj inne myśli !!!

Asionek - ten Twój lekarz to tak jak jos pisała...minął się z powołaniem ;))) to raczej dietetyk aniżeli ginekolog. I TY się wcale tym nie zamartwiaj, to całkiem normalny przyrost wagi na tym etapie ciąży ;))) No aż nie mogę uwierzyć, że to powiedział lekarz.

Kocurek - a Ty to kawy już z koleżankami nie pijasz ??? :-p Zostaw te pudła i usiądź chwilkę przed komputerem ;-)

Wisienka - no tak to bywa z tymi Królewnami :-)))) jak nie trzeba to się pchają, a jak trzeba to mają w nosie. Trzymam kciuki za SN :-p JEST BOSKO !!!! :-D:-D:-D)))))))

jos- to napluj :-) nie będzie mi tak zazdrość hahhahaaaaaa

Ostatnia edycja:
asionek : olej jego gadanie o tyle, a jak zacznie robic wywody to mu pojedz albo zapytaj wprost czy nie pomylil specjalizacji, moze marzyl w glebi duszy o tym zeby byc dietetykiem...? na pewno go takie zdanko wprost nie ze zloscia ale usmiechem azkolwiek twradym spojrzeniem porzadnie uspokoi i sprowadzi na tematy ginekologiczne :)

made hej :) janis joplin mowisz hehehehehehhe :) usmialam sie :)

Made no chyba sie minal z powolaniem hehe , az moj maz w szoku byl , w domu to juz sie smielismy z tego , ze naskoczyl na mnie jak na corke marnotrawna :)
odwalilo mu troche , a moze i ma racje ?? ciul z tym glodzic sie nie bede !!

jos - :-D))))

Jak byliśmy w żłobku, to opiekunka mówiła, że na całą grupę dzieci - 18 os. tylko trójka jeszcze galotki podsrywa, pozostałe pięknie wołają i robią do nocniczków, tak więc mam nadzieję, że Maniek też szybko załapie. W grupie to chyba jakoś łatwiej pojąć dzieciom różne rzeczy...

lil, młodam, paulina - witajcie mamusie ;))) Fajnie, że się odezwałyście i że wszystko u Was w porządku.

A rureczka to gdzie ??? Wkuwa ??? :-D
Olivka ?
Wiola ?
Wiem, że pisałaś, że odpoczywasz, ale malusi pościk ? co? Tak pomiędzy koszeniem, a plewieniem ;-)

reklama
made : problem poldusia jest taki z eon nie chce zrozumiec, albo raczej rozumie doskonale a nie chce wykona
wyglada to mniej wiecej standradowo tak "chesz siku? -tak, - to siadaj na nocnik - nie moge na nocnik, rozumiesz ? na nocnik nie moge..." rece opadja choc buzia sie smieje
" a gdzie mozesz? do pampersa moge."

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry